Εκδηλώσεις, Θέατρο

  • KidsGo με αγάπη!

Τα μπουρμπουλομπερδέματα της Μαρίας Κάνθερ!

Ημερομηνία δημοσίευσης άρθρου: Μαρτίου 3, 2015 Συγγραφέας: KidsGo Κατηγορία: Εκδηλώσεις, Θέατρο, Επικαιρότητα, νέα

Τα μπουρμπουλομπερδέματα της Μαρίας Κάνθερ!

Η γνωστή ραδιοφωνική παραγωγός Μαρία Κάνθερ υπογράφει την παιδική παράσταση «Μπουρμπουλομπερδέματα» σε σκηνοθεσία της Έλιας Ιωαννίδου.

Πρόκειται για μια παράσταση από τα παιδιά για τα παιδιά.

Οι ηθοποιοί της παράστασης είναι παιδιά ηλικίας 4-16 ετών τα οποία έχουν επιλεχθεί από οντισιόν. Σε ό,τι αφορά στο έργο, η ζαργάνα της ιστορίας, ονόματι Λίλη, είναι ένα πειραχτήρι, κάτι που προβληματίζει το βασιλιά πατέρα της. Στα 16α γενέθλια σκέφτεται τι σκανδαλιές θα κάνει, ωστόσο ο πατέρας της, της χαλάει τα σχέδια…

mpourrmpoulomperdemata-icon1

Την ενημερώνει πως βάσει της ψαροπαράδοσης, όταν μία ζαργάνα κλείνει τα 16, γίνεται η πριγκίπισσα της μπουρμπουλοπόλης όπου μένει. Για να γίνει όμως πριγκίπισσα, πρέπει να τηρήσει την παράδοση: να βρει ένα χαμένο θησαυρό και να τον φέρει στην μπουρμπουλοπόλη μέσα σε 5 ημέρες. Αλλιώς, χάνει το στέμμα της πριγκίπισσας και το παίρνει η κακιά δράκαινα που ζει σε έναν ύφαλο λίγο πιο έξω από την μπουρμπουλοπόλη.

Η κακιά δράκαινα, ένα πολύ επικίνδυνο ψάρι, εξορίστηκε από την πόλη, όταν προσπάθησε να δηλητηριάσει το βασιλιά με τα αγκάθια της για να πάρει το θρόνο. Ο πατέρας της, της λέει πως δεν της έχει και πολύ εμπιστοσύνη γι’ αυτό το εγχείρημα, η ζαργάνα όμως, θέλει να αποδείξει στον πατέρα της πως μπορεί να εκπληρώσει την παράδοση και ξεκινά με τον φίλο της το χταπόδι και τη φίλη της την κοιμισμένη σαρδέλα, να πάνε να βρουν τον θησαυρό.

Σε αυτές τις 5 ημέρες, θα έρθουν αντιμέτωποι με πολλά εμπόδια. Η κακιά δράκαινα θα τους στήσει πολλές παγίδες. Την πρώτη μέρα, θα τους στείλει κατευθείαν σε φουρτούνα όπου θα τους σώσει ο Ποσειδώνας, θεός της θάλασσας. Τη δεύτερη μέρα, τους στέλνει σε κοπάδι με καρχαρίες και τους σώζουν τα δελφίνια. Την τρίτη, τους στέλνει σε μολυσμένα νερά. Την τέταρτη, σε ψαράδες όπου θα τους ψαρέψουν με τα δίχτυά τους και θα τους σώσει η σαρδέλα που τους είχε ξεφύγει. Την πέμπτη μέρα, βρίσκουν τον θησαυρό σε ένα βυθισμένο πλοίο.

Όμως οι ώρες περνούν πολύ γρήγορα, άραγε θα τα καταφέρουν να επιστρέψουν προτού αλλάξει η μέρα;

mpourrmpoulomperdemata-icon2

Τα «Μπουρμπουλομπερδέματα» παρουσιάζει το Act Theatre σε σκηνοθεσία Έλιας Ιωαννίδου, σενάριο Μαρίας Κάνθερ και χορογραφίες Στυλιάνας Αριστείδο, στις 7 και 8 Μαρτίου στο θέατρο του Αγίου Δομετίου στη Λευκωσία (11.00 & 16.00). Τα έσοδα της τελευταίας παράστασης θα δοθούν στο Telethon.

Είσοδος: €7. Για περισσότερες πληροφορίες, τηλέφωνο 96602603.
Χορηγός Επικοινωνίας: περιοδικό ΟΚ!

Μοιραστείτε το άρθρο!

Facebook facebook   Twitter twitter   Email email  

KidsGo

Το KidsGo είναι ένας χώρος για παιδιά, γονείς κι εκπαιδευτικούς με πλούσιο επιμορφωτικό, ενημερωτικό και διασκεδαστικό υλικό. Εδώ τα παιδιά μπορούν να παίζουν ασφαλώς, να μαθαίνουν συνεχώς νέα πράγματα, να εκφράζονται ανταλλάσσοντας απόψεις και ιδέες, να ενημερώνονται για διάφορες παιδικές πολιτιστικές και καλλιτεχνικές εκδηλώσεις, να συμμετέχουν σε διαγωνισμούς και ομαδικές εργασίες, να δημιουργούν, να ολοκληρώνουν αποστολές, να συμμετέχουν σε δραστηριότητες και να εξερευνούν! Στο KidsGo γονείς κι εκπαιδευτικοί μπορούν να ενημερώνονται για ότι αφορά τα παιδιά και να συμμετέχουν κι αυτοί στέλνοντας δικές τους ιδέες και θέματα επίκαιρα και σχετικά πάντα με τον κόσμο του παιδιού.