KidsGo

  • KidsGo με αγάπη!

KidsGo

welcome

Το KidsGo είναι ένας χώρος για παιδιά, με πλούσιο επιμορφωτικό, ενημερωτικό και διασκεδαστικό υλικό.

Οικοδεσπότες και ξεναγοί του KidsGo, και φίλοι των παιδιών, είναι η Αλίκη, ο Ορφέας, η Ιφιγένεια, ο Νικόλας και η μικρή Χριστίνα.

Μαζί τους τα παιδιά θα ταξιδέψουν, θα τραγουδήσουν, θα μαγειρέψουν, θα εξερευνήσουν και θα μάθουν παίζοντας! Όλοι μαζί θα γίνουν μια υπέροχη παρεούλα!

Μικροί μας φίλοι, εδώ θα βρείτε μπόλικα παιχνίδια και ευχάριστες δραστηριότητες που είμαστε σίγουροι ότι θα εξιτάρουν τη φαντασία και τη δημιουργικότητα σας! Ώρα για παιχνίδι, λοιπόν! Καλή μας διασκέδαση !!!

Το παιχνίδι, άλλοτε και σήμερα, διαδραματίζει ένα σημαντικό ρόλο στη σωματική, συναισθηματική, ψυχική, πνευματική, κοινωνική ανάπτυξη και ενηλικίωση του ατόμου.

Το παιχνίδι είναι τρόπος ζωής για το παιδί, είναι η ίδια η ζωή. Παιχνίδια πάσης φύσεως, ομαδικά παιχνίδια αυλής, επιτραπέζια παιχνίδια, εκπαιδευτικά παιχνίδια, παιχνίδια δράσης, περιπέτειας, στρατηγικής, δημιουργίας, παιχνίδια ηλεκτρονικού υπολογιστή, … , διαδικτυακά παιχνίδια.

H Ευρωπαϊκή Επιτροπή δημιούργησε ένα δικτυακό τόπο, τη γωνιά του παιδιού, που είναι αφιερωμένη στα παιδιά και στους νέους. Η γωνιά του παιδιού μέσα από παιχνίδια και κουϊζ παρέχει πληροφορίες σχετικά με τα δικαιώματα των παιδιών καθώς και πληροφορίες για την Ευρωπαϊκή Ένωση και τα κράτη μέλη της.

kids_cornerΤι ξέρεις για την Ευρωπαϊκή Ένωση; 

Ξέρεις ότι στην Ευρωπαϊκή Ένωση ζουν πάνω από 500 εκατομμύρια άνθρωποι; Ότι στην Ευρωπαϊκή Ένωση μιλιούνται 24 διαφορετικές επίσημες γλώσσες; Ότι η Ευρωπαϊκή Ένωση δημιουργήθηκε πριν από περισσότερα από 50 χρόνια και οι χώρες-μέλη της από 6 έχουν φτάσει σήμερα τις 28;

Κάνε κλικ στη γωνιά του παιδιού για να ανακαλύψεις πολλά περισσότερα για την ΕΕ!

europa_2Ο ιστότοπος αυτός της ΕΕ για τα δικαιώματα του παιδιού απευθύνεται σε παιδιά και εφήβους σαν ΕΣΕΝΑ!

Παίξε παιχνίδια, δες βίντεο και κόμικς και μάθε ποια είναι τα δικαιώματά σου.

Μπορείς ακόμα να μάθεις με ποιον πρέπει να επικοινωνήσεις στη χώρα σου, αν κρίνεις ότι κάποιοι δεν σου συμπεριφέρονται σωστά.

Το διαδίκτυο είναι ένα χρήσιμο εργαλείο αρκεί να το χειριζόμαστε με ασφάλεια.
Στην ενότητα αυτή μέσα από παιχνίδια, συμβουλές και ενημέρωση, θέτουμε το διαδίκτυο στις σωστές του διαστάσεις, ώστε μικροί και μεγάλοι να απολαμβάνουμε τα οφέλη του… ασφαλώς!

paizw_mathainw_sto_diadiktyoΠαίζω και μαθαίνω στο Διαδίκτυο (βιβλίο δραστηριοτήτων)

Σήμερα έχουμε να κάνουμε με «Διαδικτυωμένα παιδιά από… κούνια», γι’αυτό το λόγο το Insafe εξέδωσε ένα τριαντασέλιδο βιβλίο με το οποίο επιδιώκει να εισαγάγει έννοιες της σύγχρονης τεχνολογίας, στο καθηµερινό λεξιλόγιο και τις δραστηριότητες των Λιλιπούτειων φίλων μας.

Τα παιδιά με απλό τρόπο διασκεδάζουν και παράλληλα μαθαίνουν!

cyberkids_1Mία πρωτοβουλία του Υπουργείου Εσωτερικών και Διοικητικής Ανασυγκρότησης και του Αρχηγείου της Ελληνικής Αστυνομίας, που υλοποιείται από τη Δίωξη Ηλεκτρονικού Εγκλήματος, με τη χορηγία της εταιρείας παροχής υπηρεσιών κινητής, σταθερής τηλεφωνίας και internet «WIND ΕΛΛΑΣ» στο πλαίσιο ενημέρωσης και ευαισθητοποίησης παιδιών ηλικίας μέχρι 18 ετών, καθώς και των γονέων τους σχετικά με την ασφάλεια στο διαδίκτυο.

 

Το CyberKid αποσκοπεί στην ασφαλή εξοικείωση του κοινού με τις νέες τεχνολογίες και ειδικότερα με το internet. Στόχος της δημιουργίας του CyberKid είναι η προβολή των θετικών πλευρών του διαδικτύου, όπως είναι η ανεύρεση χρήσιμων πληροφοριών και η ψυχαγωγία. Παράλληλος στόχος είναι η ενημέρωση για τους πιθανούς κινδύνους που κρύβονται.

magic_island1Ελάτε στο μαγικό νησί του www.saferinternet.gr

Διαδικτυακό εκπαιδευτικό περιβάλλον για την ορθή και ασφαλή χρήση του Διαδικτύου!

Η ανάγνωση είναι απόλαυση!
Αναγνώστες κάθε ηλικίας η ενότητα αυτή θα σας ταξιδέψει στο μαγικό και υπέροχο κόσμο του βιβλίου, θα βρείτε ενδιαφέροντα σχετικά άρθρα, νέες κυκλοφορίες βιβλίων, παρουσιάσεις και προτάσεις βιβλίων, κριτικές, αφηγήσεις, …

mikros_anagnostis_banner_1Αναζητείς ένα βιβλίο να διαβάσεις αλλά δεν ξέρεις ποιο θέλεις; 

Ο Μικρός Αναγνώστης είναι εδώ για να ενημερώσει τα παιδιά, τους εκπαιδευτικούς και τους γονείς για όλα όσο συμβαίνουν γύρω από το χώρο του βιβλίου, δημιουργώντας ένα πλέγμα παιχνιδιών και διασκεδαστικών δραστηριοτήτων που σχετίζονται με το βιβλίο. 

bookbook_1Με τις αναγνώσεις μας φτιάξαμε ένα σπίτι, το σπίτι της ανάγνωσης. Μπαινοβγαίνουμε απο ένα βιβλίο στο άλλο όπως από δωμάτιο σε δωμάτιο.

Σας προσκαλούμε στο σπίτι μας, στις σελίδες της ανάγνωσης· γιατί όταν διαβάζουμε, νιώθουμε τον κόσμο να κινείται γεμάτος δυνατότητες, σε κάθε σελίδα πλαταίνει λίγο περισσότερο...

School_Books_1Όλα τα σχολικά βιβλία με ένα κλικ!

Βρείτε όλο το διαθέσιμο ψηφιακό υλικό για την τάξη σας! Ανοίξτε το διαδραστικό σχολικό βιβλίο και αναζητήστε στις σελίδες του τα εικονίδια για να δείτε προσομοιώσεις, διερευνήσεις, πειράματα, εικόνες, εκπαιδευτικά παιχνίδια, 3D χάρτες, ασκήσεις και άλλα.

Μικροί και μεγάλοι οικολόγοι, ενωθείτε!
Όλοι μαζί μπορούμε να κάνουμε πολλά για να σώσουμε τη γη μας, γιατί αγαπάμε τον πλανήτη μας και γιατί αξίζουμε ένα καλύτερο περιβάλλον. Αρκεί να προσπαθήσουμε! Μην ξεχνάτε πως και η πιο μικρή προσπάθεια είναι πολύτιμη!

eco1Περιβαλλοντικό παιχνίδι!

Θέλω Καθαρές Θάλασσες και Ακτές!

Βοηθήστε το Γλάρο της HELMEPA να καθαρίσει θάλασσες και ακτές από τα απορρίμματα.

Ένα διασκεδαστικό παιχνίδι από το περιβαλλοντικό πρόγραμμα :

Παιδική HELMEPA

eco_game_3Παιχνίδι Ανακύκλωσης!

Παίξε και γίνε εσύ ο ήρωας της Ανακύκλωσης!

eco_home_1Παιχνίδι!

Παιχνίδι, πόσο οικολογικό είναι το σπίτι μας;

Περιηγηθείτε στις σελίδες του KidsGo… και βρέστε ό,τι θέλετε!
Σε περίπτωση που ψάξατε και δεν βρήκατε το θέμα σας, παρακαλώ επικοινωνήστε μαζί μας και δηλώστε μας το, ώστε να το συμπεριλάβουμε στο KidsGo.
Περιμένουμε τις ιδέες σας!

Sinigoros_tou_paidiouΥπερασπίζοντας τα δικαιώματα των ανηλίκων!

Τα παιδιά πρέπει να γνωρίζουν τα δικαιώματά τους και να μάθουν να σέβονται και να υποστηρίζουν τα δικαιώματα των άλλων.

seismosΠαίζοντας μαθαίνω για τους σεισμούς!

Ο Οργανισμός Αντισεισμικού Σχεδιασμού και Προστασίας σχεδίασε την ιστοσελίδα αυτή ώστε όλοι μας, μικροί και μεγάλοι, να μάθουμε διασκεδάζοντας για το σεισμό και για τα μέτρα προστασίας που μπορούμε να πάρουμε πριν, κατά τη διάρκεια και μετά από ένα σεισμό.

Μην χάνετε χρόνο! Διαλέξτε την ενότητα που σας ταιριάζει και περιπλανηθείτε.

imeakia_1Παίξε και διασκέδασε μαζί με τα ΙΜΕάκια!

kati_icon3a

kati_trexei_02

kati_icon1a

Τα παιδιά μαθαίνουν από αυτά που βιώνουν…

Αν ένα παιδί μεγαλώνει με επικρίσεις,
μαθαίνει να καταδικάζει.

Aν ένα παιδί μεγαλώνει με εχθρότητα,
μαθαίνει να αντιδικεί.

Aν ένα παιδί μεγαλώνει με ειρωνεία,
μαθαίνει να είναι ντροπαλό.

Αν ένα παιδί μεγαλώνει με ντροπή,
μαθαίνει να αισθάνεται ένοχο.

Αν ένα παιδί μεγαλώνει με ανοχή,
μαθαίνει την υπομονή.

Αν ένα παιδί μεγαλώνει με ενθάρρυνση,
μαθαίνει την αυτοπεποίθηση.

Αν ένα παιδί μεγαλώνει με επαίνους,
μαθαίνει να εκτιμά.

Αν ένα παιδί μεγαλώνει με δίκαιη μεταχείριση,
μαθαίνει το δίκαιο.

Αν ένα παιδί μεγαλώνει με ασφάλεια,
μαθαίνει να έχει πίστη.

Αν ένα παιδί μεγαλώνει με επιδοκιμασία,
μαθαίνει να είναι ικανοποιημένο με τον εαυτό του.

Αν ένα παιδί μεγαλώνει με αποδοχή και φιλία,
μαθαίνει να βρίσκει την αγάπη στον κόσμο…

Να θυμάστε ότι:

Τα χέρια είναι για να φροντίζουν και όχι για να τιμωρούν. Σηκώστε το χέρι σας κατά της σωματικής τιμωρίας των παιδιών ...επειδή το ξύλο βοηθάει στην πειθαρχία των παιδιών όσο και ο άνεμος στο σβήσιμο των πυρκαγιών!