Ψυχολογία

  • KidsGo με αγάπη!

Δέκα τρόποι να ηρεμήσεις ένα θυμωμένο παιδί.

Ημερομηνία δημοσίευσης άρθρου: Οκτωβρίου 8, 2015 Συγγραφέας: KidsGo Κατηγορία: Ψυχολογία

Δέκα τρόπους να ηρεμήσεις ένα θυμωμένο παιδί.

Ελεύθερη μετάφραση από το KidsGo

Αυτοί οι δέκα τρόποι να ηρεμίσεις ένα θυμωμένο παιδί είναι τρόποι με τους οποίους τα παιδιά μπορούν να χειρίζονται το θυμό τους με υγιή τρόπο. Πολλές από τις λύσεις αυτές δίνουν στα παιδιά σωματικό τρόπο εκτόνωσης για ορισμένα από τα συναισθήματα τα οποία έχουν φυλαγμένα μέσα τους.

Τα παιδιά έχουν θυμό για διάφορους λόγους. Το πρώτο πράγμα για ανάλυση είναι το σπίτι. Είναι το σπίτι σου ένα υγιές περιβάλλον ή υπάρχει ένταση λόγω κάποιων οικογενειακών καταστάσεων; Πως μπορείς να φτιάξεις το μπάχαλο το οποίο το περιτριγυρίζει; Μήπως χειρίζεσαι εσύ τα διάφορα θέματα με το θυμό; Προσπάθησε να το ξεδιαλύνεις και αυτό. Αν έχεις αξιολογήσει το περιβάλλον τους (σπίτι, φροντίδα, σχολείο κτλ.), μην αναστατώνεσαι με τη συμπεριφορά του παιδιού σου. Υπάρχουν όλων των ειδών προσωπικότητες σε αυτό τον κόσμο, και κάποιες από αυτές είναι συνέχεια στο κόκκινο, έτσι χρειάζεται να τους βοηθήσουμε να μάθουν πως να κατευθύνουν αυτή τη συμπεριφορά με υγιείς τρόπους.

Επιπλέον, τα μικρότερα παιδιά συχνά ξεσπάνε από θυμό επειδή είναι τόσο συγχυσμένα και δεν έχουν λόγια να εκφράσουν τι γίνεται μέσα τους. Καμιά φορά το τι φαίνεται σαν «θυμός» είναι κατακρίβειαν μια βαθιά σύγχυση στο να θέλουν να κάνουν κάτι, να έχουν καλή απόδοση, να επικοινωνήσουν καλύτερα ή να καταλάβουμε το δικό τους κόσμο περισσότερο. Αυτό είναι ένα πολύ φυσικό μέρος της διαδικασίας της ανάπτυξης του παιδιού. Χρειάζεται υπομονή και παιδεία από το γονέα για να μπορέσει να καταλάβει πώς να βοηθήσει τα παιδιά να μάθουν να χειρίζονται τα συναισθήματα τους.

Pos-na-iremiseis-ena-thymomeno-paidi-icon2

Πιο κάτω έχω καταγράψει έναν αριθμό εργαλείων τα οποία θα πρέπει να βοηθήσουν εσένα και το παιδί σου να χειρίζεστε τον θυμό.

Pos-na-iremiseis-ena-thymomeno-paidi-icon41. Πέστε τους να σταυρώσουν τα χέρια… αποδεδειγμένο ότι χαλαρώνει ένα παιδί.

Pos-na-iremiseis-ena-thymomeno-paidi-icon42. Αγκαλιάστε τα σφικτά ή βάλτε τους βαρετά καλύμματα πάνω από τα σώματα τους. Η πίεση στα σώματα τους θα τους ηρεμίσει.

Pos-na-iremiseis-ena-thymomeno-paidi-icon43. Βάλτε τους να φυσήξουν φυσαλίδες. Αυτό τους διδάσκει να παίρνουν βαθιές ανάσες, οι οποίες χαλαρώνουν.

Pos-na-iremiseis-ena-thymomeno-paidi-icon44. Βάλτε τους να γρονθοκοπήσουν ένα punching bag ή ένα μαξιλάρι.

Pos-na-iremiseis-ena-thymomeno-paidi-icon45. Δώστε τους παλιό χαρτί και αφήστε τους να σχίσουν το χαρτί σε κάδο ανακύκλωσης.

Pos-na-iremiseis-ena-thymomeno-paidi-icon46. Αφήστε τους να γράψουν μια επιστολή για τον θυμό τους.

Pos-na-iremiseis-ena-thymomeno-paidi-icon47. Ενθαρρύνεται τα να ζωγραφίσουν μια εικόνα για τα θυμωμένα αισθήματα τους.

Pos-na-iremiseis-ena-thymomeno-paidi-icon48. Βάλτε τους να ρίξουν καλαθιές.

Pos-na-iremiseis-ena-thymomeno-paidi-icon49. Αφήστε τους να τρέξουν γύρω από τον περίγυρο του σπιτιού.

Pos-na-iremiseis-ena-thymomeno-paidi-icon410. Κάντε τους ένα ζεστό μπάνιο.

Pos-na-iremiseis-ena-thymomeno-paidi-icon3

Διαβάστε το άρθρο στα αγγλικά Ten Ways to Calm an Angry Child 

meaningful-mama-logo

Μοιραστείτε το άρθρο!

Facebook facebook   Twitter twitter   Email email  

KidsGo

Το KidsGo είναι ένας χώρος για παιδιά, γονείς κι εκπαιδευτικούς με πλούσιο επιμορφωτικό, ενημερωτικό και διασκεδαστικό υλικό. Εδώ τα παιδιά μπορούν να παίζουν ασφαλώς, να μαθαίνουν συνεχώς νέα πράγματα, να εκφράζονται ανταλλάσσοντας απόψεις και ιδέες, να ενημερώνονται για διάφορες παιδικές πολιτιστικές και καλλιτεχνικές εκδηλώσεις, να συμμετέχουν σε διαγωνισμούς και ομαδικές εργασίες, να δημιουργούν, να ολοκληρώνουν αποστολές, να συμμετέχουν σε δραστηριότητες και να εξερευνούν! Στο KidsGo γονείς κι εκπαιδευτικοί μπορούν να ενημερώνονται για ότι αφορά τα παιδιά και να συμμετέχουν κι αυτοί στέλνοντας δικές τους ιδέες και θέματα επίκαιρα και σχετικά πάντα με τον κόσμο του παιδιού.