Ψυχολογία

  • KidsGo με αγάπη!

17 πράγματα που χρειάζεται ένα αγόρι από τη μαμά του

Ημερομηνία δημοσίευσης άρθρου: Ιανουαρίου 15, 2014 Συγγραφέας: KidsGo Κατηγορία: Ψυχολογία

ThingsBoysNeedfromtheirMoms_icon

Ελεύθερη μετάφραση από το KidsGo

Τα παιδιά χρειάζονται πολλά πράγματα από τους γονείς τους. Χρειάζονται τη σταθερότητα, την προστασία, φροντίδα και αγάπη. Χρειάζονται και άλλα πράγματα, διαφορετικά πράγματα από κάθε έναν από τους γονείς τους. Έχω δει πολλές τέτοιες λίστες, και θα ήθελα να προσθέσω τη δική μου.

Επειδή είμαι μια μαμά με ένα μικρό αγόρι, αυτός είναι ο δικός μου κατάλογος με τα πράγματα που προσεύχομαι να μπορέσω να δώσω στο γιο μου ώστε να τον βοηθήσω να γίνει ένας καλός άνθρωπος. Είναι τα πράγματα που νομίζω ότι κάθε μικρό αγόρι χρειάζεται από τη μαμά του.

Λοιπόν, ο γιος σας χρειάζεται:
ParentTip_icon Να είναι πλημμυρισμένος από αγάπη – αγκαλιές, φιλιά, όλα αυτά. Μέχρι να είναι αρκετά μεγάλος για να μην τα θέλει πια. Τότε θα πρέπει να του φτιάχνεται τα μαλλιά, να βάζετε το χέρι σας στον ώμο του, και φυσικά να τον αγκαλιάζετε. Θα πρέπει να γνωρίζει τη σημασία της ανθρώπινης επαφής ώστε και ο ίδιος να μην τη στερήσει από τη γυναίκα και τα παιδιά του όταν κάνει οικογένεια.

ThingsBoysNeedfromtheirMoms_icon6

ParentTip_icon Να χορεύει – στο αυτοκίνητο, στο σαλόνι, στην αυλή. Αργό χορό, τρελό χορό, κάθε είδους χορό που ταιριάζει στο τραγούδι που παίζει, αλλά ακόμη και αν δεν υπάρχει καθόλου τραγούδι. Θα μάθει ότι η ζωή μοιάζει με ταινία που έχει το δικό της τραγούδι (soundtrack). Ότι δεν υπάρχει καμιά στιγμή που είναι τόσο μικρή ώστε να μην μπορείς να τη χαρείς. Κι όταν το αγόρι σας μεγαλώσει … σχεδόν πάντα θα αναζητά το χορό.

ThingsBoysNeedfromtheirMoms_icon3

ParentTip_icon Να του λένε μυστικά – και να λέει τα δικά του σε σας. Μικρό ή μεγάλο αγόρι. Δεν έχει σημασία τι είναι. Πρέπει να ξέρει ότι μπορεί πάντα να σας μιλήσει, για οτιδήποτε. Άλλωστε, τα μυστικά είναι διασκέδαση!

ParentTip_icon Να νιώθει ότι το θέλετε να γίνει όπως το πρότυπο άνδρα που θα παντρευόσασταν – γιατί τότε θα ακολουθήσει αυτό το πρότυπο. Οι απόψεις του για το γάμο διαμορφώνονται από αυτό που βλέπει από εσάς. Θα ακολουθήσει στη ζωή του κάποιο πρότυπο ανδρός ως σύζυγος, ως πατέρας, ως άντρας. Εσείς, ως γυναίκα, δεν μπορεί να είστε γι αυτόν παράδειγμα προς μίμηση, γι αυτό βρείτε του εσείς ένα άλλο παράδειγμα.

ParentTip_icon Να μάθει τα είδη των πραγμάτων που χρειάζονται οι γυναίκες – πείτε του το αγαπημένο σας λουλούδι και αφήστε τον να το «αγοράσει» για σας. Αφήστε τον να σας πάρει έξω για δείπνο. Κάντε τον να μάθει ότι στα κορίτσια αρέσουν τα κοσμήματα και τα παπούτσια. Αφήστε τον να μάθει να ανοίγει πόρτες και να σας να κρατά το χέρι σας. Δείξτε του πως μοιάζει ένας αληθινός τζέντλεμαν.

ThingsBoysNeedfromtheirMoms_icon2

ParentTip_icon Να εκτιμά την ομορφιά, την πραγματική ομορφιά – μην υποτιμάτε τον εαυτό σας. Θα μάθει να σας βλέπει όπως και εσείς βλέπετε τον εαυτό σας. Σε κάποιο σημείο, θα νομίζει ότι είστε η πιο όμορφη γυναίκα στον κόσμο. Αφήστε τον. Μην του πείτε ότι κάνει λάθος. Αφήστε τον να σας βλέπει που φτιάχνετε τα νύχια σας, τα μαλλιά σας, και το μακιγιάζ σας. Αυτό δεν θα τον κάνει λιγότερο «ανδροπρεπή», αλλά θα τον βοηθήσει να καταλάβει ότι οι γυναίκες πρέπει να αισθάνονται όμορφα. Ίσως έτσι να μπορεί να αντιλαμβάνεται όταν μεγαλώσει την προσπάθεια που χρειάζεται μια γυναίκα για να διατηρεί αυτή την ομορφιά.

ParentTip_icon Πειθαρχία – μην αφήσετε μόνο τον πατέρα του να χειριστεί αυτό το θέμα. Θα πρέπει να σεβαστεί ότι είστε και εσείς ένας φορέας εξουσίας μέσα στο σπίτι. Πρέπει να ξέρει ότι η δική σας φωνή έχει την ίδια ακριβώς βαρύτητα όπως και του πατέρα του. Χρειάζεται να καταλάβει τι σημαίνει συν-ανατροφή των παιδιών Θα το κάνει και ο ίδιος κάποια μέρα.

ParentTip_icon Να σέβεται – θα συμπεριφέρεται στη σύζυγό του και κάθε άλλη γυναίκα με τον ίδιο τρόπο με τον οποίο του επιτράπηκε να συμπεριφέρεται σε σας. Δείξτε του ότι ο σωστός τρόπος για να μιλήσει σε μια γυναίκα είναι με σεβασμό και αξιοπρέπεια. Θα σας ευχαριστήσει για αυτό κάποια μέρα.

ParentTip_icon Να μάθει να λέει «κύριε» και «κυρία» – θα τον βοηθήσει να φτάσει μακριά στη ζωή του. Οι άνθρωποι εκτιμούν την ευγένεια και το σεβασμό. Μπορεί να φτιάξει τη διάθεση κάποιου αν τον κάνουμε να αισθάνεται σημαντικός και να νιώθει ότι τον εκτιμούν.HuggedTeen_icon2

ParentTip_icon Να έχει άνεση – Φιλήστε το σημείο που κτύπησε, αγκαλιάστε τον όταν το έχει ανάγκη. Θα μάθει πως μπορεί να κλαίει όταν πονάει. Φυσικά, τα φιλιά σας δεν θα διώχνουν πάντοτε τον πόνο, αλλά θα τον ανακουφίζει πάντα η αίσθηση ότι θέλετε να γιατρέψετε κάθε του πληγή, ακόμη και τη ραγισμένη του καρδιά, και θα το βοηθά να προσπαθεί μόνος του να ξεπερνά τα προβλήματα του.

ParentTip_icon Να είναι υπεύθυνος – τον κάνει να μην αφήνει τα βρώμικα ρούχα στο δωμάτιο του, να βγάζει έξω τα σκουπίδια και να σας βοηθά στο πλύσιμο των πιάτων. Βοηθείστε τον να κερδίσει ένα χαρτζιλίκι που θα χρησιμοποιήσει για να αγοράσει τη νέα του κιθάρα, ή το νέο του ηλεκτρονικό παιγνίδι, ή το νέο εξοπλισμό του μπέιζμπολ. Αν δεν το κάνετε, θα θεωρεί για πάντα όλες τις δουλειές του σπιτιού ως «εργασία της γυναίκας» και καμιά γυναίκα δεν θέλει ένα τέτοιο άντρα. Θα πρέπει λοιπόν να γίνει εκείνος ο άντρας που σηκώνεται και βοηθά τη γυναίκα του στις δουλειές του σπιτιού και που συγυρίζει ο ίδιος τα πράγματα που έχει αγοράσει. Σε τελευταία ανάλυση, πρέπει να μάθει να παλεύει για κάτι που θέλει.

ThingsBoysNeedfromtheirMoms_icon1

ParentTip_icon Να μαθαίνει τα μαθήματα του – ακόμα και τα δύσκολα. Αυτό είναι ένα από τα δυσκολότερα πράγματα. Ως μητέρα θέλετε να προστατεύσετε τα παιδιά σας από το μεγάλο, κακό κόσμο. Θέλετε να τρέξετε κοντά τους κάθε φορά που παίρνουν ένα μονοπάτι που οδηγεί σε κακοτοπιές. Θέλετε να πάρετε τη θέση τους κάθε φορά που μπορεί να πληγωθούν. Και καμιά φορά το χρειάζονται. Χρειάζονται τη θωράκιση και προστασία σας. Χρειάζονται τη μαμά να ορμήσει και να σώσει την κατάσταση. Άλλες φορές όμως δεν χρειάζονται προστασία. Θα είναι πιο αποτελεσματικοί σαν ενήλικες αν τους δοθεί η ευκαιρία να μάθουν ότι οι πράξεις τους θα έχουν συνέπειες και αν μάθουν να φεύγουν και να λένε όχι όταν πρέπει. Επίσης, θα γίνουν πιο αποτελεσματικοί αν μάθουν να χειρίζονται τις απογοητεύσεις της ζωής.ThingsBoysNeedfromtheirMoms_icon5

ParentTip_icon Να βλέπει τη μαμά του να σέβεται τον πατέρα του – Δείξτε του καθημερινά τι σημαίνει σεβασμός. Δείξτε του τον τρόπο με τον οποίο μια γυναίκα πρέπει να αντιμετωπίζει το σύζυγό της. Και αυτός στη ζωή του θα χρειαστεί μια γυναίκα που θα τον σέβεται. Δείξτε του λοιπόν ποιο είδος γυναίκας πρέπει να αναζητήσει όταν μεγαλώσει.

ParentTip_icon Αγάπη, άνευ όρων – και βεβαιωθείτε ότι το ξέρει. Όταν αυτός είναι γλυκός και υπάκουος αλλά και όταν δεν είναι. Κάθε φορά που ο γιος σας είναι σε μπελάδες, αφού έχει περάσει κάποια τιμωρία που του επιβάλατε και οι συζητήσεις που ακολούθησαν, πάντα θα πρέπει να του λέτε πως τον αγαπάτε και να τελειώνεται θετικά. Ποτέ δεν πρέπει να αμφιβάλλει για την αγάπη σας και θα πρέπει να καταλάβει πως η αγάπη σας δεν θα μειωθεί ό,τι κι αν κάνει. Είναι δηλαδή πολύ σημαντικό να ξέρει ότι η αγάπη σας γι αυτόν είναι άνευ όρων και προϋποθέσεων.

ParentTip_icon Να μιλά στην μαμά του για το σεξ – όταν φυσικά έχει μεγαλώσει αρκετά και είναι η κατάλληλη στιγμή. Θα πρέπει να του μιλήσει και ο πατέρας του γι αυτό το θέμα, χρειάζεται όμως και την άποψη μιας γυναίκας. Πρέπει να ξέρει τις συναισθηματικές πλευρές του σεξ και τους τρόπους με τους οποίους μπορεί να βλάψει ή να αγαπήσει μια γυναίκα. Θα πρέπει να έχει κάποιον ειλικρινή για να κάνει τις ερωτήσεις του. Χρειάζεται κάτι περισσότερο από τα γεγονότα και τις ορμόνες.

ParentTip_icon Η μαμά του να είναι ο μεγαλύτερος θαυμαστής του – στο γήπεδο όταν παίζει μπάλα, στο μάθημα της κιθάρας, σε παραστάσεις, στη ζωγραφική προσώπου, ή όταν φτιάχνει πίνακες ζωγραφικής. Ο μεγαλύτερος θαυμαστής του. Ο κόσμος είναι γεμάτος από ανθρώπους που περιμένουν στη γωνιά για να του πουν ότι δεν είναι καλός σε αυτό που κάνει. Αφήστε τον να ξέρει ότι στα μάτια σας αυτοί θα έχουν πάντα άδικο.

ParentTip_icon Η μαμά του να είναι δίπλα του – μέσα από τα πάντα. Κρατήστε λίγο το σώμα του όταν είναι άρρωστος και το χέρι του όταν αυτός είναι συντετριμμένος. Σταθείτε δίπλα του, με υπερηφάνεια, την πρώτη μέρα του νηπιαγωγείου και στην αποφοίτηση από το λύκειο. Βοηθήστε τον να φτιάξει τη γραβάτα του στο πρώτο ραντεβού και την ημέρα του γάμου του. Γίνετε ο πρώτος που θα τρέξει κοντά του μόλις γεννήσει τα παιδιά του. Να είστε δίπλα του … κάθε φορά.

ThingsBoysNeedfromtheirMoms_icon4

Διαβάστε το άρθρο στα αγγλικά 17 Things Boys Need from their Moms

Από το KidsGo με αγάπη καλή ανάγνωση!

Μοιραστείτε το άρθρο!

Facebook facebook   Twitter twitter   Email email  

KidsGo

Το KidsGo είναι ένας χώρος για παιδιά, γονείς κι εκπαιδευτικούς με πλούσιο επιμορφωτικό, ενημερωτικό και διασκεδαστικό υλικό. Εδώ τα παιδιά μπορούν να παίζουν ασφαλώς, να μαθαίνουν συνεχώς νέα πράγματα, να εκφράζονται ανταλλάσσοντας απόψεις και ιδέες, να ενημερώνονται για διάφορες παιδικές πολιτιστικές και καλλιτεχνικές εκδηλώσεις, να συμμετέχουν σε διαγωνισμούς και ομαδικές εργασίες, να δημιουργούν, να ολοκληρώνουν αποστολές, να συμμετέχουν σε δραστηριότητες και να εξερευνούν! Στο KidsGo γονείς κι εκπαιδευτικοί μπορούν να ενημερώνονται για ότι αφορά τα παιδιά και να συμμετέχουν κι αυτοί στέλνοντας δικές τους ιδέες και θέματα επίκαιρα και σχετικά πάντα με τον κόσμο του παιδιού.