TeensGo (etc...)

  • KidsGo με αγάπη!

Άνοιξε την πύλη στο μέλλον σου: Μάθε ποιο επάγγελμα σου ταιριάζει

Ημερομηνία δημοσίευσης άρθρου: Οκτωβρίου 9, 2014 Συγγραφέας: KidsGo Κατηγορία: TeensGo (etc...), Εκπαίδευση

Άνοιξε την πύλη στο μέλλον σου: Μάθε ποιο επάγγελμα σου ταιριάζει

Αναρωτήθηκες ποτέ αν σου ταιριάζει να ασχοληθείς με τη ζωγραφική; Αν θα ήθελες να γίνεις δικηγόρος; Αν αγαπάς τα παιδιά και έχεις πραγματική υπομονή να δουλέψεις με αυτά; Είσαι κοινωνικός και επικοινωνιακός για να κάνεις δημόσιες σχέσεις;

Από την άλλη πρέπει να γνωρίζεις τι είναι σημαντικό για εσένα σε μια δουλειά. Τα χρήματα; Η αναγνώριση; Η εξέλιξη; Οι σχέσεις με τους συναδέλφους; Ο ελεύθερος χρόνος; Σίγουρα έχεις αφιερώσει άπλετο χρόνο για να απαντήσεις στα εν λόγω ερωτήματα, αλλά δεν είσαι εντελώς βέβαιος για τις απαντήσεις σου.

Poio-epaggelma-sou-tairiazei-icon3

Σύμφωνα πάντως με τη Διαδικτυακή Πύλη του ΕΟΠΠΕΠ (Εθνικός Οργανισμός Πιστοποίησης Προσόντων και Επαγγελματικού Προσανατολισμού) ευτυχώς υπάρχουν πολύτιμα εργαλεία που έρχονται να ξεκαθαρίσουν το τοπίο…

Οι Σύμβουλοι επαγγελματικού προσανατολισμού χρησιμοποιούν συχνά τέτοια εργαλεία, τεστ, όπως συχνά αναφέρονται, που στοχεύουν να σε βοηθήσουν να πάρεις σωστές επαγγελματικές αποφάσεις, αφού προηγουμένως ανακαλύψεις τις κλίσεις και τις ικανότητές σου, τα επαγγελματικά σου ενδιαφέροντα και τις εργασιακές σου αξίες. Έτσι, λοιπόν μπορείς να αποκτήσεις μια καλύτερη εικόνα του εαυτού σου και να δεις με ποια επαγγέλματα πραγματικά ταιριάζεις.

Poio-epaggelma-sou-tairiazei-icon4

Να θυμάσαι όμως ότι τα τεστ δεν θα απαντήσουν σε όλα, καθώς ο άνθρωπος είναι ιδιαίτερα πολύπλοκος και μοναδικός, ενώ παράλληλα εξελίσσεται συνέχεια. Συγχρόνως η επιστήμη, η τεχνολογία, η εκπαίδευση και η αγορά εργασίας εξελίσσονται σε γρήγορους ρυθμούς. Επομένως, τα τεστ δεν αποτελούν την πλήρη διάγνωση που θα σου δώσει την απόλυτη απάντηση για την επαγγελματική σου επιλογή.

Κάνε τα δωρεάν τεστ επαγγελματικού προσανατολισμού που βρίσκονται στη Διαδικτυακή Πύλη του ΕΟΠΠΕΠ. Είναι αρχικά απαραίτητο να εγγραφείς στο σύστημα της Πύλης και αφού λάβεις στο email σου τον προσωπικό σου κωδικό, μπορείς να συμπληρώσεις online τα παρακάτω τεστ επαγγελματικού προσανατολισμού:

Poio-epaggelma-sou-tairiazei-icon7 Τεστ Επαγγελματικών Ενδιαφερόντων
Poio-epaggelma-sou-tairiazei-icon7 Τεστ Εργασιακών Αξιών
Poio-epaggelma-sou-tairiazei-icon7 Τεστ Επαγγελματικών Αποφάσεων

Poio-epaggelma-sou-tairiazei-icon2

Poio-epaggelma-sou-tairiazei-icon6Έπειτα, μπορείς να επικοινωνήσεις, αν το επιθυμείς, με κάποιον Σύμβουλο Επαγγελματικού Προσανατολισμού.

Πράγματι, τα ΚΕΣΥΠ του Υπουργείου Παιδείας και Θρησκευμάτων, Πολιτισμού και Αθλητισμού λειτουργούν σε όλους τους νομούς της χώρας και εξυπηρετούν μαθητές, νέους έως 25 ετών, εκπαιδευτικούς, γονείς και κηδεμόνες.

Εάν είσαι, λοιπόν, μαθητής Γυμνασίου ή Λυκείου ή νέος που σχεδιάζεις την πορεία σου, η ιστοσελίδα προτρέπει ΝΑ ΑΝΟΙΞΕΙΣ ΤΗΝ ΠΥΛΗ ΣΤΟ ΜΕΛΛΟΝ ΣΟΥ!

Γιατί;

Ο κόσμος αλλάζει ταχύτατα…
Η μάθηση δεν σταματά ποτέ…
Η σταδιοδρομία σου είναι ένα ταξίδι μάθησης και εμπειριών…

Poio-epaggelma-sou-tairiazei-icon5

Βρες τα δυνατά σου σημεία, εξερεύνησε τα επαγγέλματα μέσα από βίντεο, σχεδίασε τη ζωή σου με τα ηλεκτρονικά παιχνίδια και τα εργαλεία που έχουν φτιαχτεί ειδικά για σένα!

Το λεγόμενο Real Game έχει μεταφραστεί στα ελληνικά και έχει προσαρμοστεί από ειδικούς στα δεδομένα της ελληνικής πραγματικότητας, ενώ σε λίγο καιρό θα είναι διαθέσιμο στην ιστοσελίδα.

photo Εικόνη 1η,

Poio-epaggelma-sou-tairiazei-icon10

photo Εικόνα 2η,

Poio-epaggelma-sou-tairiazei-icon8

photo Εικόνα 3η,

Poio-epaggelma-sou-tairiazei-icon9

Πηγή: www.flowmagazine.gr

FlowMagazineLogo

Μοιραστείτε το άρθρο!

Facebook facebook   Twitter twitter   Email email  

KidsGo

Το KidsGo είναι ένας χώρος για παιδιά, γονείς κι εκπαιδευτικούς με πλούσιο επιμορφωτικό, ενημερωτικό και διασκεδαστικό υλικό. Εδώ τα παιδιά μπορούν να παίζουν ασφαλώς, να μαθαίνουν συνεχώς νέα πράγματα, να εκφράζονται ανταλλάσσοντας απόψεις και ιδέες, να ενημερώνονται για διάφορες παιδικές πολιτιστικές και καλλιτεχνικές εκδηλώσεις, να συμμετέχουν σε διαγωνισμούς και ομαδικές εργασίες, να δημιουργούν, να ολοκληρώνουν αποστολές, να συμμετέχουν σε δραστηριότητες και να εξερευνούν! Στο KidsGo γονείς κι εκπαιδευτικοί μπορούν να ενημερώνονται για ότι αφορά τα παιδιά και να συμμετέχουν κι αυτοί στέλνοντας δικές τους ιδέες και θέματα επίκαιρα και σχετικά πάντα με τον κόσμο του παιδιού.