Video Animation

  • KidsGo με αγάπη!

Βίντεο animation: Χορδές (cuerdas), Με λένε Μαρία… ή αλλιώς… ¡Hola! Soy Maria…

Ημερομηνία δημοσίευσης άρθρου: Νοεμβρίου 26, 2014 Συγγραφέας: KidsGo Κατηγορία: Video Animation

Βίντεο animation: Χορδές (cuerdas), Με λένε Μαρία… ή αλλιώς… ¡Hola! Soy Maria…

Χορδές (cuerdas), ένα βίντεο συγκινητικό με πολύ γλυκά μηνύματα, ένα βίντεο τρυφερό και πολυβραβευμένο, για την αξία της φιλίας και για τη δύναμη της αγάπης, της αποδοχής και της ανιδιοτελούς προσφοράς στον συνάνθρωπο.

Ένα οπτικά όμορφο και συναρπαστικό βίντεο!!!

Μία ταινία κινουμένων σχεδίων μικρού μήκους που γράφτηκε και σκηνοθετήθηκε από τον Ισπανό Pedro Garcia Solis και απέσπασε τον τίτλο του καλύτερου φιλμ μικρού μήκους για το 2014 και δικαίως!

Cuerdas-Chordes-icon16

Μια γλυκύτατη ταινία μικρού μήκους με δυσάρεστο τέλος, που ωστόσο αποτελεί πηγή έμπνευσης και απόφαση ζωής για τη μικρή Μαρία!

Η ταινία αφηγείται μια συγκινητική ιστορία φιλίας ανάμεσα σε δύο μικρά παιδιά, την Μαρία, ένα χαρούμενο κορίτσι εννέα χρονών και τον Νικόλα, ένα πολύ ιδιαίτερο παιδί, ένα αγόρι με εγκεφαλική παράλυση.

Cuerdas-Chordes-icon1

Υπόθεση:

Η Μαρία είναι ένα μικρό κορίτσι που πηγαίνει σχολείο. Παρακολουθεί τα μαθήματά της, παίζει με τις φίλες της, κάνει ό,τι και οι συμμαθητές της. Μία μέρα έρχεται στην τάξη ένα μικρό αγόρι, ο Νικόλας, που δεν κάνει τίποτα απ’ ό,τι κάνουν οι συμμαθητές του. Ένα αγόρι «αλλιώτικο» από τα άλλα!

Cuerdas-Chordes-icon2

και…

Cuerdas-Chordes-icon6

Ο Νικόλας κινείται με αναπηρικό καροτσάκι και δεν μπορεί να εκφραστεί όπως τα άλλα παιδιά της ηλικίας του. Και ενώ όλοι οι υπόλοιποι συμμαθητές του τρομάζουν μπροστά στην αναπηρία του και απομακρύνονται, η Μαρία είναι η μόνη που του δίνει σημασία, γίνεται φίλη και μικρή «δασκάλα» για τον Νικόλα.

Cuerdas-Chordes-icon2a

και…

Cuerdas-Chordes-icon5

Οι ιδιαιτερότητες του αγοριού δεν πτοούν τη μικρή Μαρία η οποία εφευρίσκει πρωτότυπους τρόπους για να παίξει μαζί του, αποκτώντας σιγά σιγά ένα σπάνιο δέσιμο, το οποίο αντιλαμβάνεται και το αγόρι, παρότι δεν μπορεί να το εκφράσει.

Με ένα σχοινί (στα ισπανικά cuerdas ή ακριβέστερα χορδές) η Μαρία γίνεται αυτοκόλλητη με τον Νικόλα και σκαρφίζεται ένα σωρό τρόπους για να κάνει την καθημερινότητά του πιο ευχάριστη. Το σχοινί γίνεται το μέσο για να παίξουν μαζί, για να διαβάσουν μαζί, για να χορέψουν μαζί…

Cuerdas-Chordes-icon7

και…

Cuerdas-Chordes-icon8

και…

Cuerdas-Chordes-icon9

Μία μέρα το αγόρι «φεύγει» από το σχολείο … και η Μαρία βρίσκει στο άδειο του αναπηρικό καροτσάκι το σχοινί που αποτέλεσε το μέσο για να έρθουν πιο κοντά τα δύο αυτά παιδιά. Από εκείνη τη στιγμή το σχοινί θα βρίσκεται πάντα στο χέρι της Μαρίας να της θυμίζει τον Νικόλα και τη φιλία τους. Η στιγμή αυτή είναι καθοριστική για την Μαρία και το μέλλον της. Αποφασίζει να γίνει Δασκάλα σε παιδιά με ιδιαιτερότητες!

Cuerdas-Chordes-icon10

Η αθώα ψυχή ενός παιδιού μπορεί να αποτελέσει κινητήρια δύναμη όχι μόνο για όλη τη ζωή του αλλά και για τη ζωή των γύρω του. Η ευαισθησία, η αυταπάρνηση, η άγνοια της ιδιοτέλειας, διδάσκουν δύναμη και όχι αδυναμία…

Και ο πόνος της απώλειας στην τρυφερή παιδική ηλικία μπορεί να σημαδέψει για πάντα το δρόμο της ευθύνης, το δρόμο της ζωής του καθενός μας…

To βίντεο είναι στα Ισπανικά και δεν υπάρχει ολόκληρο στο διαδίκτυο, παρά μόνο μερικές σκηνές. Ο λόγος είναι γιατί το βίντεο πωλείται σε DVD και βιβλίο 34 σελίδων έναντι 14 € (Alquitara Εκδόσεις), όπου το 15% των εσόδων από τις πωλήσεις διατίθενται στο ίδρυμα μη κερδοσκοπικού NIPACE (παιδιά με εγκεφαλική παράλυση, όπως ο Νικόλας ο μικρός πρωταγωνιστής της εξαιρετικής αυτής ιστορίας του βίντεο). Ένα ευχάριστο ισπανικό βιβλίο για τους μικρούς μας φίλους κι όχι μόνο, και ένα DVD με ξεχωριστή μουσική. Επίσης στο DVD περιλαμβάνεται και:

  • Συνέντευξη με τον Pedro Solis
  • Σημειώσεις από τη δημιουργία και storyboard της ταινίας
  • Φωτογραφικό υλικό

Cuerdas-Chordes-icon11

και…

Cuerdas-Chordes-icon12

Όσοι ενδιαφέρονται μπορούν να πάρουν περισσότερες πληροφορίες εδώ.

Δείτε μερικές σελίδες από το υπέροχο αυτό βιβλίο:

Cuerdas-Chordes-icon12aCuerdas-Chordes-icon13Cuerdas-Chordes-icon14Cuerdas-Chordes-icon15

Ωστόσο, η δύναμη της εικόνας και στο βιβλίο και στο DVD είναι τόσο μεγάλη, που δεν θα μας δημιουργήσει κανένα πρόβλημα στο να καταλάβουμε και να νοιώσουμε δυνατά συναισθήματα!

Δείτε τα τρία βίντεο/trailer που ακολουθούν και τα συμπεράσματα δικά σας…

 

και…

και…

Ιστοσελίδα: www.cuerdasshort.com
Twitter: twitter.com/Cuerdas_Corto/media
Facebook: www.facebook.com/CuerdasCorto

Με αγάπη από το KidsGo, TeensGo και ParentsGo!!!

Άλλα σχετικά άρθρα

Μοιραστείτε το άρθρο!

Facebook facebook   Twitter twitter   Email email  

KidsGo

Το KidsGo είναι ένας χώρος για παιδιά, γονείς κι εκπαιδευτικούς με πλούσιο επιμορφωτικό, ενημερωτικό και διασκεδαστικό υλικό. Εδώ τα παιδιά μπορούν να παίζουν ασφαλώς, να μαθαίνουν συνεχώς νέα πράγματα, να εκφράζονται ανταλλάσσοντας απόψεις και ιδέες, να ενημερώνονται για διάφορες παιδικές πολιτιστικές και καλλιτεχνικές εκδηλώσεις, να συμμετέχουν σε διαγωνισμούς και ομαδικές εργασίες, να δημιουργούν, να ολοκληρώνουν αποστολές, να συμμετέχουν σε δραστηριότητες και να εξερευνούν! Στο KidsGo γονείς κι εκπαιδευτικοί μπορούν να ενημερώνονται για ότι αφορά τα παιδιά και να συμμετέχουν κι αυτοί στέλνοντας δικές τους ιδέες και θέματα επίκαιρα και σχετικά πάντα με τον κόσμο του παιδιού.