Ταινιοθήκη KidsGo

  • KidsGo με αγάπη!

Λόραξ (THE LORAX 3D)

Ημερομηνία δημοσίευσης άρθρου: Μαΐου 21, 2013 Συγγραφέας: KidsGo Κατηγορία: Ταινιοθήκη KidsGo

TheLorax

Είδος ταινίας: Κινούμενα σχέδια
Διάρκεια: 86′
Επίσημη ιστοσελίδα (site): http://www.theloraxmovie.com/index.php

Λόραξ: το επιτυχημένο βιβλίο του Dr. Seuss γίνεται ένα υπέροχο animation!

Η νέα (και 3D) ταινία κινουμένων σχεδίων της Universal και της Illumination Entertainment συνιστά μεταφορά στη μεγάλη οθόνη ενός από τα πιο επιτυχημένα βιβλία του Dr. Seuss και φέρει την υπογραφή του Μίδα των animation -τέως επικεφαλής της Fox Animation- Κρις Μελεντάντρι (Despicable Me, Ice Age, Ice Age 2) καθώς και των δημιουργών του πολύ επιτυχημένου animation Despicable Me (Εγώ, ο Απαισιότατος)!

Το βιβλίο αυτό του Dr Seuss είναι ένα από τα πλέον εμπορικά παιδικά μυθιστορήματα όλων των εποχών και το πλέον αγαπημένο του ίδιου του συγγραφέα. Πρωτοκυκλοφόρησε το 1971 και έχει εκδοθεί σε 95 χώρες και σε 17 διαφορετικές γλώσσες.

Πρόκειται λοιπόν για μια αστεία, αλλά συνάμα και συγκινητική περιπέτεια που υπογραμμίζει τη σημασία της ισορροπίας που πρέπει να διατηρείται μεταξύ της φύσης και της προόδου. Η ταινία ξετυλίγεται γύρω από τον Λόραξ, ένα πολύ αστείο και αξιαγάπητο πλάσμα, τον φύλακα των δασών, που κάνει ό,τι περνά από το χέρι του προκειμένου να προστατεύσει τα δάση και τα ζώα που κατοικούν εκεί.

Όταν ο Ουάνσλερ κόβει το πρώτο δέντρο ο Λόραξ ξεπροβάλλει θυμωμένος και προειδοποιεί το νεαρό για το τι πρόκειται να ακολουθήσει, αλλά η απληστία του δεν τον αφήνει να το συνειδητοποιήσει και η οικολογική καταστροφή δεν αργεί. Χρόνια αργότερα, ο μετανοημένος Ουάνσλερ βλέπει στο πρόσωπο του μικρού Τεντ, το άτομο εκείνο που μπορεί να επανορθώσει και να αποκαταστήσει την οικολογική ανισορροπία.

Υπόθεση:
Ο 12χρονος Τεντ ζει σε μία φαινομενικά ειδυλλιακή πόλη όπου τα πάντα, εκτός από τους κατοίκους της, είναι τεχνητά.

Την προσοχή του ωστόσο έχει κλέψει η πιτσιρίκα Όντρεϊ, η οποία του εκμυστηρεύεται αυτό που ποθεί περισσότερο να γνωρίσει. Προκειμένου να βρει εκείνο που θα τον βοηθήσει να κερδίσει το κορίτσι των ονείρων του, ξεκινά ένα συναρπαστικό ταξίδι πέρα από τα όρια της πόλης με τη βοήθεια ενός νέου φίλου, του αινιγματικού Ουάνσλερ.

Για να τα καταφέρει, θα πρέπει πρώτα να γνωρίσει την ιστορία του Λόραξ, ενός στριφνού, ιδιότροπου αλλά αξιαγάπητου πλάσματος που πολεμά να υπερασπιστεί τον κόσμο του.

Στην προσπάθειά αυτή, τον Τεντ συντροφεύουν οι σοφές συμβουλές της γιαγιάς Νόρμα, ενώ ανακαλύπτει το σκοτεινό ρόλο του δημάρχου της πόλης, του Mr. O’Hare.

Δείτε το trailer:

Λίγα λόγια για την ταινία:

Δανείζουν τις φωνές τους οι: Παύλος Χαϊκάλης, Κωνσταντίνος Σταυρίδης, Γιώργος Ματαράγκας, Γιάννης Στεφόπουλος, Χριστίνα Κουτσουδάκη, Ντίνος Σούτης, Υακίνθη Παπαδοπούλου, Κατερίνα Γκίργκις, Ηλίας Ζερβός, Δημήτρης Μαρίζας, Τέτα Κωνσταντά, Βίνα Παπαδοπούλου

Σκηνοθεσία: Κρις Ρενό

Συντελεστές ελληνικής μεταγλώττισης

Σκηνοθεσία: Μαρία Πλακίδη
Μετάφραση: Ελένη Κουβοπούλου
Μουσική: Ηλίας Αχλαδιώτης

Σκηνές/στιγμιότυπα από την ταινία:

Από το KidsGo με αγάπη… Καλή θέαση!!!

Μοιραστείτε το άρθρο!

Facebook facebook   Twitter twitter   Email email  

KidsGo

Το KidsGo είναι ένας χώρος για παιδιά, γονείς κι εκπαιδευτικούς με πλούσιο επιμορφωτικό, ενημερωτικό και διασκεδαστικό υλικό. Εδώ τα παιδιά μπορούν να παίζουν ασφαλώς, να μαθαίνουν συνεχώς νέα πράγματα, να εκφράζονται ανταλλάσσοντας απόψεις και ιδέες, να ενημερώνονται για διάφορες παιδικές πολιτιστικές και καλλιτεχνικές εκδηλώσεις, να συμμετέχουν σε διαγωνισμούς και ομαδικές εργασίες, να δημιουργούν, να ολοκληρώνουν αποστολές, να συμμετέχουν σε δραστηριότητες και να εξερευνούν! Στο KidsGo γονείς κι εκπαιδευτικοί μπορούν να ενημερώνονται για ότι αφορά τα παιδιά και να συμμετέχουν κι αυτοί στέλνοντας δικές τους ιδέες και θέματα επίκαιρα και σχετικά πάντα με τον κόσμο του παιδιού.