Διάφορα

  • KidsGo με αγάπη!

Όσα πρέπει να ξέρουμε για τον ξηρό πνιγμό. Τι πρέπει να προσέξετε όταν τα παιδιά κάνουν μπάνιο στην πισίνα.

Ημερομηνία δημοσίευσης άρθρου: Ιουλίου 20, 2015 Συγγραφέας: KidsGo Κατηγορία: Διάφορα

Όσα πρέπει να ξέρουμε για τον ξηρό πνιγμό. Τι πρέπει να προσέξετε όταν τα παιδιά κάνουν μπάνιο στην πισίνα.

 

Κολυμπάμε στην πισίνα άφοβα, αφήνουμε τα παιδιά μας να κάνουν βουτιές, πατητές, μακροβούτια και μετά γυρίζουμε ανυποψίαστοι στο σπίτι μας. Το ίδιο ακριβώς έκανε και μία μητέρα στη Νότια Καρολίνα. Η Κασάνδρα Τζάκσον γύρισε μετά το μπάνιο με τον δεκάχρονο γιο της Τζόνι στο σπίτι.

Ο μικρός ήταν μια χαρά αλλά ένιωθε νυσταγμένος και πήγε στο κρεβάτι του να ξαπλώσει. Λίγες ώρες μετά, η μαμά του πήγε στο δωμάτιό του για να δει αν όλα είναι καλά, μιας και της φάνηκε ότι κοιμόταν αρκετές ώρες. Όταν τον πλησίασε είδε το πρόσωπό του μελανό και κατάλαβε ότι το παιδί της δεν ήταν πια στη ζωή.

Πως γίνεται ένα παιδάκι που φαίνεται απόλυτα υγειές ξαφνικά να φεύγει από τη ζωή; Η ιατροδικαστική εξέταση έδειξε ότι το παιδί πέθανε από πνιγμό. Αυτό που συγκλόνισε ακόμη περισσότερο τη μητέρα του παιδιού όμως ήταν άλλο.

Σύμφωνα με τους ιατροδικαστές, το μικρό αγόρι είχε πιει αρκετό νερό μέσα στην πισίνα, κάτι που έφραξε τους πνεύμονες. Αυτό είχε ως αποτέλεσμα, ο Τζόνι να μην παίρνει αρκετό οξυγόνο για να αναπνεύσει.

Οι ειδικοί εξηγούν ότι ο ξηρός πνιγμός (dry drowning) είναι κάτι που μπορεί να συμβεί και γι’ αυτό οι γονείς πρέπει να ελέγχουν τα παιδιά τους καθ’ όλη τη διάρκεια που βρίσκονται μέσα στην πισίνα και να ζητούν αμέσως βοήθεια αν δουν ότι τα παιδιά δεν αναπνέουν σωστά ή έχουν πιει πολύ νερό.

Δείτε το σχετικό βίντεο:

Πηγή: www.marieclaire.gr
marieclaire-logo

Μοιραστείτε το άρθρο!

Facebook facebook   Twitter twitter   Email email  

KidsGo

Το KidsGo είναι ένας χώρος για παιδιά, γονείς κι εκπαιδευτικούς με πλούσιο επιμορφωτικό, ενημερωτικό και διασκεδαστικό υλικό. Εδώ τα παιδιά μπορούν να παίζουν ασφαλώς, να μαθαίνουν συνεχώς νέα πράγματα, να εκφράζονται ανταλλάσσοντας απόψεις και ιδέες, να ενημερώνονται για διάφορες παιδικές πολιτιστικές και καλλιτεχνικές εκδηλώσεις, να συμμετέχουν σε διαγωνισμούς και ομαδικές εργασίες, να δημιουργούν, να ολοκληρώνουν αποστολές, να συμμετέχουν σε δραστηριότητες και να εξερευνούν! Στο KidsGo γονείς κι εκπαιδευτικοί μπορούν να ενημερώνονται για ότι αφορά τα παιδιά και να συμμετέχουν κι αυτοί στέλνοντας δικές τους ιδέες και θέματα επίκαιρα και σχετικά πάντα με τον κόσμο του παιδιού.