Διάφορα

  • KidsGo με αγάπη!

Τι να κάνετε πριν στείλετε το παιδί κατασκήνωση

Ημερομηνία δημοσίευσης άρθρου: Ιουνίου 22, 2015 Συγγραφέας: KidsGo Κατηγορία: Διάφορα

Τι να κάνετε πριν στείλετε το παιδί κατασκήνωση

6 tips για να κυλήσει πιο ομαλά αυτή η νέα εμπειρία.

Η θερινή κατασκήνωση είναι μια ανάμνηση που τα παιδιά θα κρατήσουν για πάντα στην καρδιά τους με αγάπη και νοσταλγία. Ακόμα κι αν το παιδί διστάζει να σας αποχωριστεί στην αρχή, μόλις εγκλιματιστεί στο νέο περιβάλλον δεν θα θέλει να φύγει. Ας δούμε τι πρέπει να κάνετε για να είναι προετοιμασμένο σωστά και να περάσει όσο καλύτερα γίνεται στις πρώτες του διακοπές μακριά από την οικογένεια.

summer-camp-icon3

to-do Γράψτε το όνομά του παντού
Σε βαλίτσες, παπούτσια, παγούρια, ρούχα, πετσέτες και εσώρουχα. Το τελευταίο πράγμα που θα έχει στο νου του το παιδί είναι να μη χάσει τα πράγματά του, οπότε καλό είναι να βάλετε ταμπέλες με το όνομά του ή να το γράψετε με μαρκαδόρο όπου είναι δυνατόν.

to-do Ελέγξτε το άγχος σας
Αν είναι η πρώτη φορά που θα πάει κατασκήνωση, είναι λογικό να αγχώνεστε στην ιδέα ότι θα περάσει τόσες μέρες (και νύχτες, βασικά) μακριά σας. Προσπαθήστε όμως να μην το δείξετε στο παιδί, γιατί αν καταλάβει ότι αντιμετωπίζετε τον αποχωρισμό με άγχος, θα του είναι πολύ δύσκολο να αντιμετωπίσει το ίδιο αυτή την εμπειρία θετικά.

to-do Μάθετέ του τι δεν μοιραζόμαστε με τους φίλους μας
Οδοντόβουρτσες, χτένες, καπέλα και σφουγγάρια είναι αποκλειστικά δικά μας. Εξηγήστε στα παιδιά ότι δεν ανταλλάσσουμε τα είδη προσωπικής υγιεινής με τους άλλους, για να αποφύγουμε να μοιραστούμε τα μικρόβιά μας. Επισημάνετέ τους επίσης ότι πρέπει να αποφεύγουν να φέρνουν το κεφάλι τους σε πολύ στενή επαφή με των άλλων παιδιών, για να μην κολλήσουν ψείρες.

summer-camp-icon4

to-do Μιλήστε του για την κατασκήνωση
Προετοιμάστε το για αυτή τη νέα εμπειρία, είτε δείχνοντάς του φωτογραφίες στο site της κατασκήνωσης είτε μιλώντας του για το πώς περνούσατε εσείς όταν πηγαίνατε κατασκήνωση τα καλοκαίρια. Περιγράψτε του όσο πιο καλά μπορείτε πώς θα είναι μια συνηθισμένη μέρα εκεί, ώστε να μην είναι όλα εντελώς πρωτόγνωρα.

to-do Μην το στείλετε κατασκήνωση με καλά και ακριβά ρούχα
Το παιδί θα βρίσκεται στο ύπαιθρο το μεγαλύτερο μέρος της ημέρας και σίγουρα αυτό θα αποτυπωθεί στα ρούχα του. Βάλτε στη βαλίτσα του μια «καλή» αλλαξιά και κατά τα άλλα φροντίστε να έχει μαζί του πολλά μπλουζάκια, σορτσάκια, εσώρουχα και κάλτσες.

summer-camp-icon2

to-do Βοηθήστε το να εμπιστευτεί τους ενήλικες της κατασκήνωσης
Εξηγήστε του ότι οι ομαδάρχες και οι άλλοι ενήλικες είναι εκεί για να το φροντίσουν και να το βοηθήσουν σε ό,τι χρειαστεί. Μπορεί να τους εκμυστηρευτεί αν το απασχολεί κάτι ή να τους ζητήσει να επικοινωνήσουν μαζί σας.

summer-camp-icon5

Πηγή: familyinaction.gr

family-in-action-logo

Μοιραστείτε το άρθρο!

Facebook facebook   Twitter twitter   Email email  

KidsGo

Το KidsGo είναι ένας χώρος για παιδιά, γονείς κι εκπαιδευτικούς με πλούσιο επιμορφωτικό, ενημερωτικό και διασκεδαστικό υλικό. Εδώ τα παιδιά μπορούν να παίζουν ασφαλώς, να μαθαίνουν συνεχώς νέα πράγματα, να εκφράζονται ανταλλάσσοντας απόψεις και ιδέες, να ενημερώνονται για διάφορες παιδικές πολιτιστικές και καλλιτεχνικές εκδηλώσεις, να συμμετέχουν σε διαγωνισμούς και ομαδικές εργασίες, να δημιουργούν, να ολοκληρώνουν αποστολές, να συμμετέχουν σε δραστηριότητες και να εξερευνούν! Στο KidsGo γονείς κι εκπαιδευτικοί μπορούν να ενημερώνονται για ότι αφορά τα παιδιά και να συμμετέχουν κι αυτοί στέλνοντας δικές τους ιδέες και θέματα επίκαιρα και σχετικά πάντα με τον κόσμο του παιδιού.