Διάφορα

  • KidsGo με αγάπη!

35 δώρα που τα παιδιά σας δεν θα ξεχάσουν ποτέ!

Ημερομηνία δημοσίευσης άρθρου: Νοεμβρίου 24, 2015 Συγγραφέας: KidsGo Κατηγορία: Διάφορα

35 δώρα που τα παιδιά σας δεν θα ξεχάσουν ποτέ!

Ελεύθερη μετάφραση από το KidsGo

«Δεν δίνεις και πολλά όταν δίνεις από τα δικά σου αγαθά. Μόνο όταν δίνεις τον εαυτό σου, δίνεις πραγματικά.», Kahlil Gibran

Έχω αμέτρητες αναμνήσεις διακοπών. Οι περισσότερες επικεντρώνονται γύρω από την πίστη, οικογένεια, και παραδόσεις.

Πολύ λίγες παιδικές αναμνήσεις συμπεριλαμβάνουν δώρα που μου έχουν κάνει. Χαρακτηριστικά θυμάμαι τη χρονιά που πήρα ένα μπλε ποδήλατο τύπου «dirt bike», το βράδυ που ο αδερφός μου και εγώ πήραμε ένα ηλεκτρονικό παιχνίδι Nintendo, και κάλτσες κάθε χρόνο από τους παππούδες μας. Αλλά εκτός από αυτά, οι αναμνήσεις μου να δέχομαι δώρα είναι αμυδρές. Γεγονός που με έκανε να σκέφτομαι… τι είδος δώρα μπορούμε να δώσουμε στα παιδιά μας τα οποία δεν θα ξεχάσουν ποτέ; Τι δώρα πραγματικά θα έχουν αληθινή επίδραση στη ζωή τους και θα τους αλλάξει για πάντα;

Βάση αυτού, ορίστε τη λίστα μου.

35 δώρα που τα παιδιά σας δεν θα ξεχάσουν ποτέ:

35-dora-poy-ta-paidia-den-tha-ksechasoyn-pote-icon51. Αναγνώριση. Καμιά φορά μια λεξούλα αναγνώρισης μπορεί να αλλάξει μια ζωή. Γι’ αυτό σιγουρευτείτε ότι τα παιδιά σας γνωρίζουν πόσο τα εκτιμάτε. Αν δεν, τότε να τους το θυμίζετε με κάθε ευκαιρία που έχετε.

35-dora-poy-ta-paidia-den-tha-ksechasoyn-pote-icon52. Τέχνη. Με τη χρήση του διαδικτύου, όλοι όσοι θέλουν να δημιουργήσουν… μπορούν. Ο κόσμος απλά χρειάζεται άτομα που το θέλουν…

35-dora-poy-ta-paidia-den-tha-ksechasoyn-pote-icon53. Πρόκληση. Ενθαρρύνεται το παιδί σας να έχει μεγάλα όνειρα. Έτσι, θα επιτύχουν περισσότερα από ό,τι νόμιζαν ότι μπορούν… και ίσως περισσότερα από ότι εσύ νόμιζες πιθανόν.

35-dora-poy-ta-paidia-den-tha-ksechasoyn-pote-icon54. Συμπόνια/Δικαιοσύνη. Η ζωή δεν είναι δίκαιη. Δεν θα είναι ποτέ – δυστυχώς υπάρχουν πολλοί συντελεστές που συντείνουν σε αυτό. Όμως όταν κάτι λάθος έχει διαπραχθεί ή ένας αγώνας πάει να νικηθεί, τότε θέλω το παιδί μου να είναι δραστήριο και πανέτοιμο να ανταπεξέλθει.

35-dora-poy-ta-paidia-den-tha-ksechasoyn-pote-icon55. Ικανοποίηση. Η ανάγκη για περισσότερα είναι κολλητική/μεταδοτική. Γι’ αυτό, ένα από τα μεγαλύτερα δώρα που μπορείτε να δώσετε στα παιδιά σας είναι να εκτιμούν και να είναι ικανοποιημένοι με αυτά που έχουν… αλλά όχι με όσα έχουν καταφέρει.

35-dora-poy-ta-paidia-den-tha-ksechasoyn-pote-icon56. Περιέργεια. Διδάξετε στα παιδιά σας να κάνουν ερωτήσεις για το ποιος, τι, που, πώς, γιατί, και γιατί όχι. Τα λόγια «Σταμάτα να κάνεις τόσες ερωτήσεις» δεν πρέπει ποτέ να βγουν από το στόμα ενός γονέα.

35-dora-poy-ta-paidia-den-tha-ksechasoyn-pote-icon57. Αποφασιστικότητα. Ένα από τα πιο καθοριστικά στοιχεία στην επιτυχία ενός άτομου είναι το μέγεθος της θέλησης του. Πώς μπορείτε να βοηθήσετε το παιδί να την καλλιεργήσει σήμερα;

35-dora-poy-ta-paidia-den-tha-ksechasoyn-pote-icon58. Πειθαρχία. Τα παιδιά χρειάζονται να μάθουν τα πάντα συμπεριλαμβανομένου σωστούς τρόπους συμπεριφοράς, πώς να τα πηγαίνουν καλά με τους άλλους, πώς να έχουν καλά αποτελέσματα, και πώς να επιτύχουν τα όνειρα τους. Η πειθαρχία δεν πρέπει να αποφεύγετε. Αντίθετα θα πρέπει να είναι διαρκής και θετική.

35-dora-poy-ta-paidia-den-tha-ksechasoyn-pote-icon59. Ενθάρρυνση. Οι λέξεις έχουν δύναμη. Μπορούν να δημιουργήσουν ή να καταστρέψουν. Οι απλές λέξεις που επιλέγεις να χρησιμοποιήσεις σήμερα μπορούν να προσφέρουν ενθάρρυνση και θετική σκέψη σε ένα παιδί, ή μπορούν να το βυθίσουν σε περισσότερη απόγνωση. Γι’ αυτό επιλέγετε τις λέξεις σας προσεκτικά.

35-dora-poy-ta-paidia-den-tha-ksechasoyn-pote-icon510. Αφοσίωση στο/η σύζυγο τους. Η αφοσίωση στο γάμο περιλαμβάνει κάτι περισσότερο από τα σώματα μας. Συμπεριλαμβάνει και τα μάτια, το μυαλό, την καρδιά και την ψυχή μας. Να φυλάγεται την σεξουαλικότητα σας καθημερινά και να την αφιερώνεται αποκλειστικά στο/η σύζυγο σας. Τα παιδιά σας θα το καταλάβουν.

35-dora-poy-ta-paidia-den-tha-ksechasoyn-pote-icon511. Να βρίσκετε ομορφιά. Βοηθήστε τα παιδιά σας να βρουν την ομορφιά σε όλα όσα βλέπουν… και σε όποιον γνωρίσουν.

35-dora-poy-ta-paidia-den-tha-ksechasoyn-pote-icon512. Γενναιοδωρία. Διδάξετε στα παιδιά σας να είναι γενναιόδωρα με τα δικά σας πράγματα για να είναι γενναιόδωρα με τα δικά τους.

35-dora-poy-ta-paidia-den-tha-ksechasoyn-pote-icon513. Ειλικρίνεια/Ακεραιότητα χαρακτήρα. Τα παιδιά τα οποία μαθαίνουν την αξία και σοβαρότητα της ειλικρίνειας από μικρή ηλικία έχουν ευκαιρία να γίνουν ειλικρινείς ενήλικες. Και οι ειλικρινείς ενήλικες οι οποίοι χειρίζονται τους άλλους ειλικρινά έχουν την τάση να νιώθουν καλύτερα για τον εαυτό τους, να απολαμβάνουν τη ζωή τους περισσότερο, και να κοιμούνται καλύτερα το βράδυ.

35-dora-poy-ta-paidia-den-tha-ksechasoyn-pote-icon514. Ελπίδα. Ελπίδα είναι να γνωρίζεις και να πιστεύεις ότι τα πράγματα θα γίνουν καλύτερα και θα βελτιωθούν. Αυτό δημιουργεί δύναμη, αντοχή, και αποφασιστικότητα. Και στις απεγνωσμένες στιγμές της ζωής, μας καλεί να προχωράμε.

35-dora-poy-ta-paidia-den-tha-ksechasoyn-pote-icon2

35-dora-poy-ta-paidia-den-tha-ksechasoyn-pote-icon515. Αγκαλιές και Φιλιά. Κάποτε άκουσα την ιστορία ενός άνδρα που είπε στον 7-χρονο γιό του ότι έγινε πολύ μεγάλος για φιλιά. Βουρκώνουν τα μάτια μου κάθε φορά που το σκέπτομαι. Να γνωρίζεται ότι τα παιδιά σας δεν είναι ποτέ πολύ μεγάλα για να δεχτούν τη σωματική αναγνώριση της αγάπης σας για αυτά.

35-dora-poy-ta-paidia-den-tha-ksechasoyn-pote-icon516. Φαντασία. Αν έχουμε μάθει κάτι τα τελευταία 20 χρόνια, είναι ότι η ζωή αλλάζει γρηγορότερα με το πέρασμα της κάθε μέρας. Ο κόσμος του αύριο δεν μοιάζει σε τίποτα με τον κόσμο του σήμερα. Και οι άνθρωποι με φαντασία είναι αυτοί που ζούνε και δημιουργούν.

35-dora-poy-ta-paidia-den-tha-ksechasoyn-pote-icon517. Σκοπιμότητα. Πιστεύω στην σκοπιμότητα στην ζωή και σκοπιμότητα στην ανατροφή των παιδιών. Σταθείτε λιγάκι και αναθεωρήστε ποιοι είστε, που πηγαίνετε, και πως θα φθάσετε εκεί. Και κάντε το ίδιο για κάθε σας παιδί.

35-dora-poy-ta-paidia-den-tha-ksechasoyn-pote-icon518. Τα πόδια σας. Είναι το καλύτερο μέρος στον κόσμο για να πείτε μια ιστορία, να διαβάσετε ένα παραμύθι, ή να κάνετε μια συζήτηση. Και είναι ακριβώς μπροστά σας.

35-dora-poy-ta-paidia-den-tha-ksechasoyn-pote-icon519. Δια βίου μάθηση. Το πάθος για μάθηση είναι διαφορετικό από το να διαβάζεις για να κερδίσεις ένα βαθμό ή να ικανοποιήσεις τους διδασκάλους σου. Όλα ξεκινούν από το σπίτι. Γι’ αυτό διαβάστε, κάντε ερωτήσεις, και αναλύστε. Με άλλα λόγια, μάθετε να αγαπάτε τη μάθηση.

35-dora-poy-ta-paidia-den-tha-ksechasoyn-pote-icon520. Αγάπη. … Το μεγαλύτερο απ’ όλα αυτά είναι η αγάπη.

35-dora-poy-ta-paidia-den-tha-ksechasoyn-pote-icon521. Γεύματα μαζί. Τα γεύματα προσφέρουν μια μοναδική ευκαιρία για επαφή και τα οφέλη τους δεν βρίσκονται πουθενά αλλού. Η σημαντικότητα τους είναι τόσο μεγάλη, ώστε μια οικογένεια η οποία δεν γευματίζει μαζί δεν μεγαλώνει και μαζί.

35-dora-poy-ta-paidia-den-tha-ksechasoyn-pote-icon1

35-dora-poy-ta-paidia-den-tha-ksechasoyn-pote-icon522. Φύση. Τα παιδιά τα οποία μαθαίνουν να εκτιμάνε τον κόσμο γύρω τους τον φροντίζουν επίσης. Ως γονιός, ζητάω από τα παιδιά μου να διατηρούν τα δωμάτια τους καθαρά και συγυρισμένα. Δεν θα έπρεπε να μάθουν να διατηρούν και τον έξω κόσμο καθαρό και συγυρισμένο;

35-dora-poy-ta-paidia-den-tha-ksechasoyn-pote-icon523. Ευκαιρία. Τα παιδιά χρειάζονται ευκαιρίες για να ζήσουν καινούργιες εμπειρίες, ώστε να ανακαλύψουν τι τους αρέσει και τι χαρίσματα έχουν. Και αντίθετα με το τι πιστεύει ο κόσμος, αυτό δεν απαιτεί πολλά λεφτά.

35-dora-poy-ta-paidia-den-tha-ksechasoyn-pote-icon524. Αισιοδοξία. Οι απαισιόδοξοι δεν αλλάζουν τον κόσμο. Οι αισιόδοξοι το κάνουν.

35-dora-poy-ta-paidia-den-tha-ksechasoyn-pote-icon525. Ειρήνη. Σε παγκόσμια κλίμακα, μπορεί να πιστεύετε ότι είναι άπιαστο όνειρο. Αλλά σε σχέση με τα άτομα τα οποία σας περιβάλλουν, αυτό είναι κάτω από τον πλήρη έλεγχο σας… και αυτό είναι μια πολύ καλή αρχή.

35-dora-poy-ta-paidia-den-tha-ksechasoyn-pote-icon526. Περηφάνια. Γιορτάστε τα μικρά πράγματα στην ζωή. Είναι τα μικρά κατορθώματα της ζωής τα οποία θεωρούνται μεγάλα επιτεύγματα.

35-dora-poy-ta-paidia-den-tha-ksechasoyn-pote-icon527. Χώρο για να κάνουμε λάθη. Τα παιδιά είναι παιδιά. Κι αυτό είναι που τα κάνει τόσο διασκεδαστικά… γι’ αυτό χρειάζονται την υπομονή σας. Δώστε τους χώρο να πειραματιστούν, να εξερευνήσουν, και να κάνουν λάθη.

35-dora-poy-ta-paidia-den-tha-ksechasoyn-pote-icon528. Αυτοεκτίμηση. Οι άνθρωποι οι οποίοι μαθαίνουν να εκτιμούν τον εαυτό τους είναι πιο πιθανόν να έχουν αυτοπεποίθηση, αυτοεκτίμηση, και αυτοσεβασμό. Ως αποτέλεσμα, έχουν μεγαλύτερη πιθανότητα να γίνουν ενήλικες οι οποίοι σέβονται τις αξίες τους και τις στηρίζουν… ακόμη και όταν κανείς άλλος δεν το κάνει.

35-dora-poy-ta-paidia-den-tha-ksechasoyn-pote-icon529. Αίσθηση του χιούμορ. Γελάστε με τα παιδιά σας κάθε μέρα… για τη δική σας χάρη καθώς και για τη δική τους.

35-dora-poy-ta-paidia-den-tha-ksechasoyn-pote-icon530. Πνευματικότητα. Η πίστη ανυψώνει το βλέμμα μας στο σύμπαν, στον κόσμο μας, και στις ζωές μας. Θα ήταν σοφό να μάθουμε στα παιδιά μας ότι είναι κάτι περισσότερο από σάρκα και αίμα τα οποία καταλαμβάνουν χώρο. Αυτά διακατέχονται από μυαλό, καρδιά, ψυχή και θέληση. Και οι αποφάσεις στην ζωή τους θα πρέπει να βασίζονται σε κάτι περισσότερο από αυτό που θέλει η σάρκα και το αίμα τους.

35-dora-poy-ta-paidia-den-tha-ksechasoyn-pote-icon531. Σταθερότητα. Ένα σταθερό σπίτι γίνεται ο θεμέλιος λίθος πάνω στον οποίο τα παιδιά μας θα κτίσουν το υπόλοιπο της ζωής τους. Πρέπει να γνωρίζουν τη θέση τους μέσα στην οικογένεια, ποιούς μπορούν να εμπιστεύονται, και ποιός θα είναι εκεί για αυτούς. Μην αλλάζετε συνεχώς αυτά τα πράγματα.

35-dora-poy-ta-paidia-den-tha-ksechasoyn-pote-icon532. Χρόνος. Το δώρο του χρόνου είναι το ένα δώρο που δεν μπορείς ποτέ να πάρεις πίσω. Για αυτό σκέψου προσεκτικά για το ποιός (ή τι) παίρνει το δικό σας.

35-dora-poy-ta-paidia-den-tha-ksechasoyn-pote-icon533. Αναπόσπαστη προσοχή. Ίσως αυτή η απεικόνιση να σας βοηθά: Αποσυνδεθείτε για να Συνδεθείτε.

35-dora-poy-ta-paidia-den-tha-ksechasoyn-pote-icon534. Μοναδικότητα. Το τι μας κάνει διαφορετικούς είναι το τι μας κάνει ξεχωριστούς. Η μοναδικότητα δεν θα πρέπει να είναι κρυμμένη. Θα πρέπει να εκτίθεται με περηφάνια σε όλο τον κόσμο, να εκτιμάτε, και να απολαμβάνεται.

35-dora-poy-ta-paidia-den-tha-ksechasoyn-pote-icon535. Ένα ζεστό σπιτικό. Το να γνωρίζεις ότι μπορείς πάντα να επιστρέφεις σπίτι, είναι ανάμεσα στις πιο γλυκές ασφάλειες στον κόσμο. Το σπίτι σας δεν είναι αυτό που δίνει ζωή στα παιδιά σας;

35-dora-poy-ta-paidia-den-tha-ksechasoyn-pote-icon3

Φυσικά, κανένα από αυτά τα δώρα δεν πωλείται στο τοπικό πολυκατάστημα σας. Άλλα πιστεύω ότι αυτό είναι που έχει σημασία!!!

Διαβάστε το άρθρο στα αγγλικά 35 Gifts Your Children Will Never Forget

becoming-minimalist-logo

Μοιραστείτε το άρθρο!

Facebook facebook   Twitter twitter   Email email  

KidsGo

Το KidsGo είναι ένας χώρος για παιδιά, γονείς κι εκπαιδευτικούς με πλούσιο επιμορφωτικό, ενημερωτικό και διασκεδαστικό υλικό. Εδώ τα παιδιά μπορούν να παίζουν ασφαλώς, να μαθαίνουν συνεχώς νέα πράγματα, να εκφράζονται ανταλλάσσοντας απόψεις και ιδέες, να ενημερώνονται για διάφορες παιδικές πολιτιστικές και καλλιτεχνικές εκδηλώσεις, να συμμετέχουν σε διαγωνισμούς και ομαδικές εργασίες, να δημιουργούν, να ολοκληρώνουν αποστολές, να συμμετέχουν σε δραστηριότητες και να εξερευνούν! Στο KidsGo γονείς κι εκπαιδευτικοί μπορούν να ενημερώνονται για ότι αφορά τα παιδιά και να συμμετέχουν κι αυτοί στέλνοντας δικές τους ιδέες και θέματα επίκαιρα και σχετικά πάντα με τον κόσμο του παιδιού.