Διάφορα

  • KidsGo με αγάπη!

12 λόγοι γιατί είσαι απίθανη μαμά!

Ημερομηνία δημοσίευσης άρθρου: Ιανουαρίου 17, 2016 Συγγραφέας: KidsGo Κατηγορία: Διάφορα

12-logoi-poy-eisai-mia-apithani-mama-icon4

Το να είσαι γονέας είναι σκληρό, έχουμε όμως σπουδαία νέα για σας: Δεν είστε τόσο κακοί όσο νομίζετε… Στην πραγματικότητα, αν είστε μια μητέρα που νοιάζεται για τα παιδιά της (όπως οι περισσότερες), τότε είστε σπουδαία.

Εδώ είναι 12 λόγοι για τούτο:

12-logoi-poy-eisai-mia-apithani-mama-icon1 1. Έχετε κρατήσει το παιδί σας στη ζωή. Αυτό δεν είναι αστείο. Τα νεογέννητα προκαλούν φόβο. Έχεις μάθει πως να κουνάς το εύθραυστο κεφάλι του παιδιού και να κρατάς το λαιμό του ίσιο.

12-logoi-poy-eisai-mia-apithani-mama-icon7

12-logoi-poy-eisai-mia-apithani-mama-icon1 2. Δεν ξέρεις τι κάνεις, αλλά το κάνεις έτσι κι αλλιώς. Το ρητό μιας καλής μητέρας είναι «προσποιήσου πως το κάνεις, μέχρι να το κάνεις». Θα υπερνικήσεις το φόβο σου τη στιγμή που θα γίνεις μητέρα.

12-logoi-poy-eisai-mia-apithani-mama-icon1 3. Φοβάσαι, αλλά το κάνεις ούτως ή άλλως. Όπως λέει και το ρητό, το αληθινό σημάδι του θάρρους είναι να φοβάσαι και όμως να το κάνεις. Αυτή είναι μια καινούρια μητέρα μέσα στο καβούκι της.

12-logoi-poy-eisai-mia-apithani-mama-icon5

12-logoi-poy-eisai-mia-apithani-mama-icon1 4. Είσαι ειδική στο Google. Δεν ξέρεις πότε, αν, ή πόσο συχνά χρειάζεται να πάρεις το παιδί σου στο γιατρό. Ευχαριστείς το Θεό που υπάρχει το Google επειδή με αυτό μπορείς πλέον να συγκρίνεις τα εξανθήματα και τα κακάκια του μωρού σου, και να ξεχωρίσεις πότε υπάρχει πραγματικά έκτακτη ανάγκη και πότε απλώς έχεις φρικάρει. Το έχεις αυτό.

12-logoi-poy-eisai-mia-apithani-mama-icon1 5. Ταίζεις το μωρό σου όλη μέρα. Στ’ αλήθεια, τα παιδιά τρων συνεχώς. Αν ξύπνησες στις τρεις το πρωί για να δώσεις στο μωρό σου γάλα από το στήθος, τότε είσαι σπουδαία μαμά.

12-logoi-poy-eisai-mia-apithani-mama-icon1 6. Σκέφτεσαι το παιδί σου όλη μέρα. Όσο κακόγουστο κι αν ακούγεται, κάθε μαμά μπορεί να σου πει πως είναι αδύνατο να βγάλεις το μωρό από τη σκέψη σου όταν είσαι στην δουλειά ή οπουδήποτε αλλού. Αυτό είναι απόλυτα λογικό. Κάνε λοιπόν αυτό που πρέπεις να κάνεις – είσαι καλή μαμά.

12-logoi-poy-eisai-mia-apithani-mama-icon6

12-logoi-poy-eisai-mia-apithani-mama-icon1 7. Κάνεις το φαί των παιδιών σου. Είτε μιλάμε για το γάλα που βγαίνει από το στήθος σου, είτε κάνεις πουρέ στο μπλέντερ, είτε κόβεις τυρί στη σχάρα για το νήπιο σου, το να κάνεις θρεπτικά και εύγευστα φαγητά για τα παιδιά είναι πολύ δύσκολο. Έχτρα βαθμούς παίρνεις αν μπορείς να μην φωνάζεις όταν το νήπιο σου ρίχνει το φαγητό στο πάτωμα.

12-logoi-poy-eisai-mia-apithani-mama-icon1 8. Ταίζεις το παιδί σου πιο πολύ απ’ όσο ταίζεις τον εαυτό σου. Σαν νέα μητέρα, μάλλον έχεις γεμιστά μπισκότα στο στόμα σου ενώ προσπαθείς να θηλάσεις το μωρό σου. Το πιθανότερο είναι να έδωσες στο νήπιο σου το τελευταίο κομάτι μήλου ενώ δεν έφαγες τίποτε όλη μέρα. Βασικά είσαι μια Μητέρα Τερέζα.

12-logoi-poy-eisai-mia-apithani-mama-icon1 9. Χρησιμοποιείς την υπερδύναμη σου για να βολτάρεις το μωρό σου με το καροτσάκι. Τα μωρά είναι βαρύτερα απ’ όσο θα σου πει κάποιος. Αν κουβαλάς συνεχώς το μωρό σου πάνω σου μέσα στην υπεραγορά, είσαι γυναίκα από σίδερο.

12-logoi-poy-eisai-mia-apithani-mama-icon2

12-logoi-poy-eisai-mia-apithani-mama-icon1 10. Δείχνετε υπερφυσική υπομονή όταν θα πρέπει να θυμώσετε. Κάθε γονέας μπαίνει στον πειρασμό να φρικάρει όταν το νήπιο του ουρλιάζει και τον χαστουκίζει στο πρόσωπο. Αν εσείς παραμένετε ψύχραιμοι, είστε ένας άγιος.

12-logoi-poy-eisai-mia-apithani-mama-icon1 11. Δεν μπορείς πλέον να κοιμάσαι μέχρι το μεσημέρι. Μάλλον αυτό δεν θα συμβεί ξανά για πολλά χρόνια. Σκεφτείτε ότι τελικά ο ύπνος μπορεί να μην αξίζει και τόσο! Σωστά;

12-logoi-poy-eisai-mia-apithani-mama-icon1 12. Προσπαθείς να τα ισορροπήσεις όλα και αποτυγχάνεις παταγωδώς. Κάθε μαμά το κάνει αυτό. Προσπαθείς να ευχαριστήσεις το σύζυγο σου, τα παιδιά σου, το αφεντικό, τους φίλους, και τον εαυτό σου, και ποτέ δεν δουλεύει. Μην ανησυχείς… ορισμένες φορές θα τα καταφέρεις καλύτερα από τους άλλους. Είσαι ακόμη μια καλή μαμά.

12-logoi-poy-eisai-mia-apithani-mama-icon3

Πηγή: www.scarymommy.com

scarymommy-logo

Μοιραστείτε το άρθρο!

Facebook facebook   Twitter twitter   Email email  

KidsGo

Το KidsGo είναι ένας χώρος για παιδιά, γονείς κι εκπαιδευτικούς με πλούσιο επιμορφωτικό, ενημερωτικό και διασκεδαστικό υλικό. Εδώ τα παιδιά μπορούν να παίζουν ασφαλώς, να μαθαίνουν συνεχώς νέα πράγματα, να εκφράζονται ανταλλάσσοντας απόψεις και ιδέες, να ενημερώνονται για διάφορες παιδικές πολιτιστικές και καλλιτεχνικές εκδηλώσεις, να συμμετέχουν σε διαγωνισμούς και ομαδικές εργασίες, να δημιουργούν, να ολοκληρώνουν αποστολές, να συμμετέχουν σε δραστηριότητες και να εξερευνούν! Στο KidsGo γονείς κι εκπαιδευτικοί μπορούν να ενημερώνονται για ότι αφορά τα παιδιά και να συμμετέχουν κι αυτοί στέλνοντας δικές τους ιδέες και θέματα επίκαιρα και σχετικά πάντα με τον κόσμο του παιδιού.