Διάφορα

  • KidsGo με αγάπη!

Πως μπορούμε να διατηρήσουμε τα λουλούδια στο βάζο μας για περισσότερο καιρό;

Ημερομηνία δημοσίευσης άρθρου: Ιανουαρίου 20, 2016 Συγγραφέας: KidsGo Κατηγορία: Διάφορα

pos-diatiroume-louloudia-sto-vazo-icon1

Σε αυτό το άρθρο θα μιλήσουμε για το κομμένο λουλούδι… τριαντάφυλλα, λίλιουμ, τουλίπες, σιμπίντιουμ, αμαρυλλίδες, φρέζιες, ανεμώνες και πόσα ακόμα καταπληκτικά και πανέμορφα λουλούδια στολίζουν τα βάζα πολλών σπιτιών καθημερινά. Το κλειδί για την επιτυχία στη φροντίδα των κομμένων λουλουδιών είναι να θυμάστε ότι όταν κοπούν συνεχίζουν να ζουν.

Τα κομμένα άνθη πίνουν νερό, τρώνε και αναπνέουν ακριβώς όπως έκαναν και πριν κοπούν. Με την κατάλληλη φροντίδα και προσοχή μπορούμε να επιμηκύνουμε τη ζωή τους και την ομορφιά τους όσο περισσότερο γίνεται.

Ας πάρουμε τα πράγματα από την αρχή. Μόλις παραλάβατε μία ανθοδέσμη ή μόλις κόψατε από τον κήπο σας φρέσκα λουλούδια. Το πρώτο πράγμα που κάνουμε είναι να προετοιμάσουμε το βάζο που θα τα φιλοξενήσει. Το πλένουμε πολύ καλά και στη συνέχεια το γεμίζουμε με φρέσκο νερό. Επειδή τα περισσότερα λουλούδια όπως και τα τριαντάφυλλα πίνουν νερό και από το πλάι γι’ αυτό γεμίστε το πάνω από τη μέση η ακόμα καλύτερα στα 2/3 του βάζου.

Το πόσο θα διαρκέσει ένα λουλούδι εξαρτάται από το νερό και από την ικανότητα του να πίνει ελεύθερα. Τα φυτά έχουν αγγεία σαν καλαμάκια που αντλούν το νερό επάνω στα φύλλα και τα άνθη. Για να ρέει ελεύθερα θα πρέπει αυτά τα αγγεία να μένουν ανοιχτά και καθαρά. Ο τύπος του νερού παίζει σημαντικό ρόλο. Προτιμήστε το χωρίς πολλά άλατα, φιλτραρισμένο και όσο το δυνατόν λιγότερο όξινο.

pos-diatiroume-louloudia-sto-vazo-icon2

Πολύ σημαντικό είναι επίσης το νερό να είναι καθαρό και απαλλαγμένο από βακτήρια και μύκητες γιατί αυτά βρίσκουν το τέλειο περιβάλλον να τραφούν στο σημείο που έχουμε κόψει το λουλούδι. Από την πρώτη στιγμή που τοποθετείτε το βλαστό στο βάζο αρχίζουν να αναπτύσσονται τα βακτήρια. Μέσα σε 3 ώρες μπορεί να υπάρχουν ακόμα και 30 εκατομμύρια στο βάζο. Αυτά στη συνέχεια φράσουν τα αγγεία και έτσι το λουλούδι δεν μπορεί να αντλήσει το νερό.

Γι’ αυτούς τους λόγους μια πολύ μικρή σταγονίτσα χλωρίνης στο νερό κάνει θαύματα. Προσέξτε να ρίξετε πολύ μικρή ποσότητα στο βάζο γιατί έστω και λίγο παραπάνω θα τα κάψει. Η χλωρίνη θα παίξει το ρόλο του καθαριστή. Ως γνωστό σκοτώνει μύκητες και βακτήρια με αποτέλεσμα να κρατάει το νερό καθαρό!

Πριν τα τοποθετήσετε στο βάζο με ένα κοφτερό μαχαίρι δημιουργήστε στα λουλούδια ένα καινούριο κόψιμο. Προσπαθήστε να κάνετε μία πλάγια μεγάλη τομή για να έχουν μεγαλύτερη επιφάνεια να ρουφούν νερό. Κάντε ένα καλό πλύσιμο κάτω από τη βρύση να φύγουν τυχόν κομμάτια και ρίξτε τα στο νερό. Αφαιρέστε τα φύλλα που έρχονται σε επαφή γιατί μπορεί να αποτελέσουν εστία μόλυνσης. Βάλτε το βάζο σε ένα σημείο δροσερό μακριά από την απευθείας έκθεση στον ήλιο γιατί αυτό θα μειώσει την διάρκεια ζωής τους.

Να θυμάστε να αλλάζετε νερό κάθε 2-3 μέρες εφαρμόζοντας πάντα την ίδια τεχνική. Έτσι θα καταφέρετε να έχετε φρέσκα λουλούδια στο βάζο σας για πολλές μέρες!

Αν πρόκειται για τριαντάφυλλα κάθε τόσο να θυμάστε να καθαρίζετε τα πέταλα του για να δείχνει πιο όμορφο.

Πηγή: www.louloudiavrettos.gr

louloudiavrettos-logo

Μοιραστείτε το άρθρο!

Facebook facebook   Twitter twitter   Email email  

KidsGo

Το KidsGo είναι ένας χώρος για παιδιά, γονείς κι εκπαιδευτικούς με πλούσιο επιμορφωτικό, ενημερωτικό και διασκεδαστικό υλικό. Εδώ τα παιδιά μπορούν να παίζουν ασφαλώς, να μαθαίνουν συνεχώς νέα πράγματα, να εκφράζονται ανταλλάσσοντας απόψεις και ιδέες, να ενημερώνονται για διάφορες παιδικές πολιτιστικές και καλλιτεχνικές εκδηλώσεις, να συμμετέχουν σε διαγωνισμούς και ομαδικές εργασίες, να δημιουργούν, να ολοκληρώνουν αποστολές, να συμμετέχουν σε δραστηριότητες και να εξερευνούν! Στο KidsGo γονείς κι εκπαιδευτικοί μπορούν να ενημερώνονται για ότι αφορά τα παιδιά και να συμμετέχουν κι αυτοί στέλνοντας δικές τους ιδέες και θέματα επίκαιρα και σχετικά πάντα με τον κόσμο του παιδιού.