Διάφορα

  • KidsGo με αγάπη!

Πώς να είστε πιο υπομονετικοί με τα παιδιά σας!

Ημερομηνία δημοσίευσης άρθρου: Φεβρουαρίου 11, 2016 Συγγραφέας: KidsGo Κατηγορία: Διάφορα

how-to-be-more-patient-with-your-kids-pos-na-eiste-pio-ypomonetikoi-me-ta-paidia-sas-icon1

Ελεύθερη μετάφραση από το KidsGo.

Σκοντάφτετε σε ένα παπούτσι στη μέση του διαδρόμου, πατάτε ένα αυτοκινητάκι και βλέπετε ακόμη μία φανέλα στο πάτωμα στο δωμάτιό τους. Προσπαθήστε να μη φωνάξετε επειδή καταβάλλετε προσπάθεια να είστε πιο υπομονετικοί με τα παιδιά σας.

Περιμένετε.

Τους έχετε ήδη ζητήσει να συγυρίσουν το δωμάτιό τους… δύο φορές; Ωστόσο, εξακολουθεί να είναι ένα χάος; Είναι εύκολο να χάσετε τη ψυχραιμία σας με τα παιδιά σας όταν πράγματα όπως αυτό συμβεί. Το καταλαβαίνω. Στο κάτω κάτω, είμαι κι εγώ μαμά.

Φωνές, λογομαχίες, θυμωμένες εκφράσεις… όλα αυτά συμβαίνουν όταν χάσουμε τη ψυχραιμία μας. Αυτός δεν είναι ο τρόπος που επιθυμώ τα παιδιά μου να με θυμούνται ούτε είναι ο τρόπος με τον οποίο θα ήθελα να μεγαλώσουν τα δικά τους παιδιά κάποια μέρα.

how-to-be-more-patient-with-your-kids-pos-na-eiste-pio-ypomonetikoi-me-ta-paidia-sas-icon5

Σήμερα πρόκειται να αναφερθούμε σε τρόπους με τους οποίους μπορούμε να είμαστε πιο υπομονετικοί με τα παιδιά μας:

how-to-be-more-patient-with-your-kids-pos-na-eiste-pio-ypomonetikoi-me-ta-paidia-sas-icon2Να συμπεριφέρεστε στην οικογένειά σας σαν να είναι καλεσμένοι σας και θα δείτε ότι θα αρχίσουν να σας συμπεριφέρονται και αυτοί με τον ίδιο τρόπο. Μήπως θα φωνάζατε σε έναν καλεσμένο σας που άφησε τα παπούτσια του έξω; Θα του λέγατε «ΒΙΑΣΟΥ!» αν ήσασταν αργοπορημένοι; Δοκιμάστε να συμπεριφερθείτε στα παιδιά σας σαν να είναι καλεσμένοι μόνο για αυτήν την εβδομάδα. Αν πάρετε ένα ποτό ή ένα σνακ, προσφέρετε ένα και στην οικογένειά σας, κτλ. Αυτό θα διατηρήσει την ηρεμία και το πιο πιθανόν όλοι να τα πηγαίνουν καλά μεταξύ τους. Σύντομα θα κάνουν το ίδιο και για σας.

how-to-be-more-patient-with-your-kids-pos-na-eiste-pio-ypomonetikoi-me-ta-paidia-sas-icon2Να ξεκουράζεστε αρκετά. Ακριβώς όπως ένα παιδί που είναι δύστροπο το βράδυ, αν δεν κοιμάστε αρκετά, θα είστε και εσείς δύστροποι. Προσπαθήστε να κοιμηθείτε 7 ώρες απόψε ώστε να δείτε τη διαφορά. (Ίσως ακόμη στοχεύσετε 8 ώρες!)

how-to-be-more-patient-with-your-kids-pos-na-eiste-pio-ypomonetikoi-me-ta-paidia-sas-icon2Μη λογομαχείτε με τα παιδιά σας. Αν είστε αγανακτισμένοι, θα αγανακτήσουν και αυτά, γεγονός που θα οδηγήσει σε αχρείαστη λογομαχία. Να είστε σταθεροί, αλλά δίκαιοι. Επιβάλετε έναν κανόνα και επιμείνετε σε αυτόν και έτσι καμία λογομαχία δεν θα υπάρξει, αφού δεν θα τους οδηγήσει πουθενά. Προσπαθήστε να επιδείξετε κατανόηση όταν συνειδητοποιήσουν ότι δεν πρόκειται να πάρουν αυτό που θέλουν.

how-to-be-more-patient-with-your-kids-pos-na-eiste-pio-ypomonetikoi-me-ta-paidia-sas-icon3

how-to-be-more-patient-with-your-kids-pos-na-eiste-pio-ypomonetikoi-me-ta-paidia-sas-icon2Να είστε προετοιμασμένοι. Η ανυπόμονη συμπεριφορά μου οφείλεται πάντοτε στον ίδιο λόγο: είμαι απροετοίμαστη. Αν είμαι απροετοίμαστη όταν η ώρα του βραδινού πλησιάσει, τα παιδιά θα είναι δύστροπα (επειδή πεινάνε) και εγώ θα καταλήξω να χάσω τη ψυχραιμία μου. Αν είμαι απροετοίμαστη πριν ξαπλώσω για ύπνο το βράδυ, όσον αφορά τα συσκευασμένα γεύματα των παιδιών για την επόμενη μέρα στο σχολείο, τότε θα βιώσουμε ένα ταραχώδες πρωί, τα παιδιά θα αργήσουν για το σχολείο και εγώ θα καταλήξω και πάλι να χάσω την ψυχραιμία μου. Η προετοιμασία αποτρέπει αυτά τα γεγονότα.

how-to-be-more-patient-with-your-kids-pos-na-eiste-pio-ypomonetikoi-me-ta-paidia-sas-icon2Να πίνετε περισσότερο νερό και να τρέφεστε πιο υγιεινά. Ναι, είναι αλήθεια. Είστε αυτό που τρώτε. Αν δεν πίνετε νερό, δεν πρόκειται να είστε τόσο χαρούμενοι. Αυτό το γεγονός το έχω επιβεβαιώσει με τους φίλους και την οικογένειά μου.
how-to-be-more-patient-with-your-kids-pos-na-eiste-pio-ypomonetikoi-me-ta-paidia-sas-icon2Να γυμνάζεστε. Σοβαρά. Η άσκηση απελευθερώνει ενδορφίνες, οι οποίες σας κάνουν να αισθάνεστε πιο ευτυχισμένοι.
how-to-be-more-patient-with-your-kids-pos-na-eiste-pio-ypomonetikoi-me-ta-paidia-sas-icon2Να κάνετε διάλειμμα. Όταν χάσετε την ψυχραιμία σας ή είστε αναστατωμένοι, μπορεί να σας πάρει μισή ώρα μέχρι να ηρεμήσετε. Είναι καλή ιδέα όλη η οικογένεια να ξοδέψει λίγο χρόνο διαβάζοντας ή παίζοντας στα δωμάτιά τους για 30 λεπτά μέχρι που όλοι αισθανθούν καλύτερα (πιο ευτυχισμένοι).
how-to-be-more-patient-with-your-kids-pos-na-eiste-pio-ypomonetikoi-me-ta-paidia-sas-icon2Να θυμάστε ότι τα παιδιά σας, σας παρακολουθούν. Γιατί όταν βρισκόμαστε εκτός σπιτιού είμαστε πιο υπομονετικοί γονείς, ενώ εντός σπιτιού ξεχνάμε την υπομονή; Τα παιδιά μας, μας παρακολουθούν όταν είμαστε στο σπίτι και μαθαίνουν από εμάς. Ας θυμόμαστε να είμαστε το ΚΑΛΥΤΕΡΟ παράδειγμα υπομονής όταν είμαστε σπίτι.
how-to-be-more-patient-with-your-kids-pos-na-eiste-pio-ypomonetikoi-me-ta-paidia-sas-icon2Να συνειδητοποιήσετε πού έγκειται το πρόβλημα. Τις προάλλες, ήμουν αναστατωμένη με το σύζυγό μου για κάποιο θέμα, (το οποίο ούτε καν θυμάμαι τώρα), και την ίδια χρονική στιγμή, το τρίχρονο μας ήρθε κοντά μου, με μία πολύ κλαψιάρικη φωνή και μου είπε: «θέλω δημητριακά». Αποκρίθηκα απότομα λέγοντάς της: «Όταν μπορέσεις να μου μιλήσεις σαν ένα μεγάλο κορίτσι, τότε θα σε βοηθήσω.». Δεν είχε σημασία τί είπα, αλλά πώς το είπα. Το πρόσωπό της τα εξέφρασε όλα, όταν τα λυπημένα ματάκια της γέμισαν δάκρυα. Δεν ήμουν θυμωμένη μαζί της, αλλά εκείνη τη χρονική στιγμή, ήταν αυτή που έπρεπε να αντιμετωπίσει τη συμπεριφορά μου (αυτό το σημείο οδηγεί στο επόμενο).

how-to-be-more-patient-with-your-kids-pos-na-eiste-pio-ypomonetikoi-me-ta-paidia-sas-icon2Να απολογείστε όταν κάνετε λάθος. Αμέσως, απολογήθηκα στο παιδί μας. «Συγγνώμη, η μαμά δεν έπρεπε να σου μιλήσει με αυτόν τον τρόπο. Δεν ήμουν θυμωμένη μαζί σου και δεν έπρεπε να συμπεριφερθώ έτσι. Συγγνώμη. Ακόμη θέλεις δημητριακά; Αν ναι, ζήτα μου δημητριακά με φωνή ενός μεγάλου κοριτσιού και θα σε βοηθήσω.» Αυτή με συγχώρεσε και έφαγε με χαρά τα δημητριακά της.

how-to-be-more-patient-with-your-kids-pos-na-eiste-pio-ypomonetikoi-me-ta-paidia-sas-icon4

how-to-be-more-patient-with-your-kids-pos-na-eiste-pio-ypomonetikoi-me-ta-paidia-sas-icon2Προσπαθήστε να μιλάτε χαμηλόφωνα, αντί να φωνάζετε. Κάνει θαύματα.

how-to-be-more-patient-with-your-kids-pos-na-eiste-pio-ypomonetikoi-me-ta-paidia-sas-icon2Προσπαθήστε να δείτε αν το παιδί σας συμπεριφέρεται με τον τρόπο που ΕΣΕΙΣ συμπεριφέρεστε. Όταν προκύπτει πρόβλημα, πώς το χειρίζεται το παιδί σας; Αν ενεργεί όπως εσάς, τότε διορθώστε αυτό το γεγονός. Αν δεν είστε ό,τι καλύτερο μπορείτε να είστε, τότε προσπαθήστε περισσότερο.

how-to-be-more-patient-with-your-kids-pos-na-eiste-pio-ypomonetikoi-me-ta-paidia-sas-icon2Να επαινείτε ο ένας τον άλλο. Αυτό το έμαθα πριν χρόνια και λειτουργεί. Να κάνετε κομπλιμέντα. Στην αρχή ίσως σας φανεί δύσκολο, αλλά όλοι θα είναι πιο χαρούμενοι. Να κάνετε κομπλιμέντα στα παιδιά σας και στο σύζυγό σας. Ενθαρρύνετε την οικογένειά σας να κάνουν κομπλιμέντα ο ένας στον άλλο. Δοκιμάστε το για πρώτη φορά κατά τη διάρκεια του βραδινού-όλοι θα πρέπει να κάνουν δύο κομπλιμέντα σε κάθε μέλος της οικογένειας. Θα κάνει τεράστια διαφορά στη συμπεριφορά όλων.

how-to-be-more-patient-with-your-kids-pos-na-eiste-pio-ypomonetikoi-me-ta-paidia-sas-icon2Δώστε στον εαυτό σας την ευκαιρία και το χρόνο ώστε να αλλάξετε. Αν ήσασταν κάποιος ο οποίος εύκολα έχανε την ψυχραιμία του, δώστε στον εαυτό σας χρόνο ώστε να απαλλαγείτε από αυτή τη συνήθεια. Συγχωρέστε τον εαυτό σας για οτιδήποτε είχατε κάνει εκείνην την ημέρα (αν χάσατε την ψυχραιμία σας, φωνάξατε, επιβάλατε υπερβολικό περιορισμό στα παιδιά) και προσπαθήστε περισσότερο αύριο. Δεν γίνετε να είναι όλα τέλεια όλη την ώρα. Χάνουμε την υπομονή μας σε κάποια στιγμή, αλλά μπορούμε να βελτιωθούμε.

Όταν γνωρίζουμε καλύτερα, θα τα καταφέρουμε καλύτερα.

Υπενθυμίστε στον εαυτό σας να ηρεμεί όταν αρχίσετε να χάνετε την ψυχραιμία σας και ανοίξτε τα μάτια σας για να κοιτάξετε τα όμορφα παιδιά μπροστά σας, τα οποία παρακολουθούν την κάθε σας κίνηση. Να προσπαθείτε να είστε το καλύτερο παράδειγμα ενός ευγενικού και υπομονετικού ατόμου.

Διαβάστε το άρθρο στα αγγλικά How To Be More Patient With Your Kids

kidsactivitiesblog-logo

Μοιραστείτε το άρθρο!

Facebook facebook   Twitter twitter   Email email  

KidsGo

Το KidsGo είναι ένας χώρος για παιδιά, γονείς κι εκπαιδευτικούς με πλούσιο επιμορφωτικό, ενημερωτικό και διασκεδαστικό υλικό. Εδώ τα παιδιά μπορούν να παίζουν ασφαλώς, να μαθαίνουν συνεχώς νέα πράγματα, να εκφράζονται ανταλλάσσοντας απόψεις και ιδέες, να ενημερώνονται για διάφορες παιδικές πολιτιστικές και καλλιτεχνικές εκδηλώσεις, να συμμετέχουν σε διαγωνισμούς και ομαδικές εργασίες, να δημιουργούν, να ολοκληρώνουν αποστολές, να συμμετέχουν σε δραστηριότητες και να εξερευνούν! Στο KidsGo γονείς κι εκπαιδευτικοί μπορούν να ενημερώνονται για ότι αφορά τα παιδιά και να συμμετέχουν κι αυτοί στέλνοντας δικές τους ιδέες και θέματα επίκαιρα και σχετικά πάντα με τον κόσμο του παιδιού.