Εκπαίδευση

  • KidsGo με αγάπη!

Πως να γίνετε καλύτερος μαθητής. 11 Μυστικά που θα σας οδηγήσουν να γίνετε άριστος μαθητής στο σχολείο.

Ημερομηνία δημοσίευσης άρθρου: Μαΐου 9, 2016 Συγγραφέας: KidsGo Κατηγορία: Εκπαίδευση

pws-tha-ginete-kaliteros-mathitis-icon3

Σχολείο, για κάποιους σημαίνει η χαρά του να μαθαίνεις και για κάποιους ο εφιάλτης της βαρεμάρας γεμάτος με κοπάνες. Βέβαια σε όποια κατηγορία και αν ανήκετε υπάρχουν μερικά πράγματα που πρέπει να ακολουθείτε πάντα αν θέλετε να είστε άριστοι στο σχολείο.

Δείτε την παρακάτω λίστα και ξεκινήστε να εφαρμόζετε σιγά σιγά αυτές τις μεθόδους για να δείτε τους βαθμούς σας να ανεβαίνουν.

pws-tha-ginete-kaliteros-mathitis-icon11. Να κάθεστε στο πρώτο θρανίο. Πρώτη και καλύτερη τακτική. Τους έχετε όλους από πίσω σας και δεν αποσπάστε από αυτά που λέει ο καθηγητής, ενώ ταυτόχρονα τα απομνημονεύετε καλύτερα. Δεν είναι καθόλου τυχαίο ότι οι δάσκαλοι βάζουν τους άτακτους μαθητές στο πρώτο θρανίο.

pws-tha-ginete-kaliteros-mathitis-icon22. Να διαβάζετε σε ήσυχο χώρο. Αν υπάρχει βιβλιοθήκη ακόμα καλύτερα, εναλλακτικά στη φύση και σε καθαρό αέρα για να οξυγονώνεται και ο εγκέφαλος καλύτερα.

pws-tha-ginete-kaliteros-mathitis-icon13. Να φέρεστε στην εκπαίδευση σας σαν να είναι η δουλειά σας. Μπορεί να μην βγάζετε λεφτά από το σχολείο, αλλά προς το παρόν πρέπει να αρκεστείτε στο χαρτζιλίκι σας και να σκέφτεστε πως η σκληρή δουλειά τώρα, θα σας δώσει αργότερα τις σωστές βάσεις για να δουλέψετε και να ανταμειφθείτε καλά.

pws-tha-ginete-kaliteros-mathitis-icon4

pws-tha-ginete-kaliteros-mathitis-icon24. Να μην χάνετε ούτε ένα μάθημα ποτέ και να μην αργείτε στο μάθημα. Εξαιρείται βέβαια η περίοδος αρρώστιας.

pws-tha-ginete-kaliteros-mathitis-icon15. Να αναρωτιέστε και να ρωτάτε για τα πάντα, να συμμετέχετε όσο πιο πολύ μπορείτε στην τάξη. Ταυτόχρονα πρέπει να αφομοιώνετε επίσης και τις ερωτήσεις που κάνουν οι συμμαθητές σας.

pws-tha-ginete-kaliteros-mathitis-icon26. Να θυμάστε ότι το μυαλό λειτουργεί καλύτερα όταν τρώτε καλά, κάνετε γυμναστική και κοιμάστε καλά. Τρία είναι τα συστατικά και χωρίς αυτά η ζωή σας είτε είναι στο σχολείο είτε όταν πια έχετε μεγαλώσει δεν λειτουργεί καλά.

pws-tha-ginete-kaliteros-mathitis-icon17. Να κρατάτε πάντα σημειώσεις και να τις οργανώνετε. Σημαντικό επίσης να κάνετε επαλήθευση σε αυτά που έχετε γράψει. Έτσι δείχνετε ότι ενδιαφέρεστε και επίσης τα θυμάστε καλύτερα όταν τα γράφετε.

pws-tha-ginete-kaliteros-mathitis-icon28. Ό,τι σας λένε οι καθηγητές να το διαβάζετε. Επίσης μια ωραία ιδέα είναι να διαβάζετε σε γκρουπάκια με τους συμμαθητές σας, ώστε να κάνετε ερωτήσεις μεταξύ σας πάνω στην ύλη.

pws-tha-ginete-kaliteros-mathitis-icon19. Πριν τις εξετάσεις καλύτερα να κοιμηθείτε πλήρως και να διαβάσετε το πρωί παρά να το ξενυχτήσετε διαβάζοντας και να πάτε στο σχολείο να γράψετε και να κοιμάστε όρθιοι.

pws-tha-ginete-kaliteros-mathitis-icon210. Να φέρεστε στους δασκάλους σας με σεβασμό και ευγένεια για να σας εκτιμάνε. Είναι οι καλύτεροι φίλοι που μπορείτε να έχετε μέσα σε ένα σχολείο και θα σας βοηθήσουν όσο κανένας άλλος. Σε κάποιες περιπτώσεις βέβαια υπάρχουν και κάποιοι καθηγητές που δεν δείχνουν να ενδιαφέρονται και πολύ. Σε αυτή την περίπτωση να κάνετε ό,τι μπορείτε για να πλησιάσετε τον καθηγητή και να απορροφήσετε όσο πιο πολλές γνώσεις μπορείτε. Εναλλακτικά να συμβουλευτείτε κάποιον άλλον με τις ίδιες γνώσεις που είναι πιο πιθανόν να σας βοηθήσει.

pws-tha-ginete-kaliteros-mathitis-icon111. Όσο πιο σύντομα κάνετε τα μαθήματα σας, τόσο το καλύτερο. Να ελέγχετε δύο έως και τρεις φορές αυτά που έχετε κάνει για να μην κάνετε κανένα λάθος.

Πηγή: www.pwsna.com

pwsna-logo

Μοιραστείτε το άρθρο!

Facebook facebook   Twitter twitter   Email email  

KidsGo

Το KidsGo είναι ένας χώρος για παιδιά, γονείς κι εκπαιδευτικούς με πλούσιο επιμορφωτικό, ενημερωτικό και διασκεδαστικό υλικό. Εδώ τα παιδιά μπορούν να παίζουν ασφαλώς, να μαθαίνουν συνεχώς νέα πράγματα, να εκφράζονται ανταλλάσσοντας απόψεις και ιδέες, να ενημερώνονται για διάφορες παιδικές πολιτιστικές και καλλιτεχνικές εκδηλώσεις, να συμμετέχουν σε διαγωνισμούς και ομαδικές εργασίες, να δημιουργούν, να ολοκληρώνουν αποστολές, να συμμετέχουν σε δραστηριότητες και να εξερευνούν! Στο KidsGo γονείς κι εκπαιδευτικοί μπορούν να ενημερώνονται για ότι αφορά τα παιδιά και να συμμετέχουν κι αυτοί στέλνοντας δικές τους ιδέες και θέματα επίκαιρα και σχετικά πάντα με τον κόσμο του παιδιού.