TeensGo (beauty)

  • KidsGo με αγάπη!

Προστασία από τον ήλιο

Ημερομηνία δημοσίευσης άρθρου: Ιουλίου 25, 2013 Συγγραφέας: Χρυσάνθη Μήτρου Κατηγορία: TeensGo (beauty), TeensGo (health), Ομορφιά, Υγεία

Προστασία από τον ήλιο

Η άνοιξη έχει μπει και ο ήλιος έχει κάνει την πρώτη του εμφάνιση. Λόγω όμως του ότι ο ήλιος έχει και βλαπτικές ιδιότητες, πρέπει να γνωρίζετε πώς να προστατέψετε το δέρμα σας από αυτές. Γιατί η προστασία δεν είναι επιτακτική μόνο τους καλοκαιρινούς μήνες, αλλά όλες τις εποχές, ακόμα και τον χειμώνα. Ας δούμε όμως πως ο ήλιος επιδρά αρνητικά στο δέρμα μας.

Οι λεπτές γραμμές, οι σκούρες κηλίδες και η μη ομαλή υφή του δέρματος, δεν είναι τα αναπόφευκτα σημάδια της γήρανσης, αλλά συχνά είναι το αποτέλεσμα της υπερβολικής έκθεσης στον ήλιο. Η υπερέκθεση στον ήλιο είναι ο χειρότερος εχθρός του δέρματος, μπορεί ακόμα και να προκαλέσει καρκίνο.

Chrysanthi_image8Ο μόνος τρόπος να αποφευχθεί η πρόωρη γήρανση και οι βλάβες του δέρματος λόγω της υπερέκθεσης, είναι να μην εκτίθεστε σε αυτήν τις μεσημβρινές ώρες, να φοράτε πάντα καπέλο και να βάζετε ανά τακτά χρονικά διαστήματα αντηλιακό.

Οι ακτινοβολίες που μας φθάνουν από τον ήλιο είναι 3. Ορατές και υπέρυθρες ακτίνες φωτός, παρέχουν ζέστη και φως. Οι υπεριώδης ακτινοβολίες είναι βλαπτικές. Οι υπέρυθρες ακτινοβολίες του ήλιου, πέφτουν σε τρεις ζώνες μήκους κύματος: uva, uvb και uvc.

UVA: Έχουν το μεγαλύτερο μήκος κύματος και παραμένουν σε υψηλά επίπεδα έντασης όλη μέρα. Διαπερνούν την επιδερμίδα και εισχωρούν στο δέρμα, βλάπτοντας νέα κύτταρα. Μπορούν να προκαλέσουν καρκίνο και φωτοευαισθησίες.

UVB: Έχουν μεσαίο μήκος κύματος και εισχωρούν και αυτές στο δέρμα. Οι ακτίνες αυτές σπάνε την οργάνωση των κυττάρων του δέρματος, προκαλώντας ρυτίδες και σπασμένα αγγεία. Έχουν υψηλότερη ένταση από τις 10 το πρωί έως τις 2 το μεσημέρι και κοντά στον ισημερινό. Το γυαλί προστατεύει το δέρμα από αυτές τις ακτινοβολίες.

UVC: Έχουν το μικρότερο μήκος κύματος και συνήθως απορροφούνται από το στρώμα του όζοντος. Απορροφούνται από την επιδερμίδα και μπορεί να είναι βλαπτικές σε πολύ μεγάλο ποσοστό. Όσο λεπταίνει το στρώμα του όζοντος, τόσο θα πρέπει να δίνεται προσοχή σε αυτές τις ακτίνες.

Η έκθεση στον ήλιο προάγει τον σχηματισμό των ελευθέρων ριζών, οι οποίες βλάπτουν τα υγιή κύτταρα και εμποδίζουν την παραγωγή κολλαγόνου. Με την καταστροφή των ινών κολλαγόνου και των μορίων υαλουρονικού οξέως, το δέρμα χάνει την ελαστικότητά του, με αποτέλεσμα την εμφάνιση ρυτίδων.

Τι είναι ο SPF?
O παράγοντας αντηλιακής προστασίας, ή SPF (Sun Protection Factor) όπως είναι η διεθνής του ονομασία, δηλώνει το βαθμό προστασίας που παρέχει το αντηλιακό από την ακτινοβολία UVB.

Τοποθέτηση αντηλιακού
Η εφαρμογή αντηλιακού πρέπει να γίνεται αρκετές φορές την ημέρα και σε γενναίες ποσότητες, σε καθαρό δέρμα. Απλώνεται σε δροσερό και στεγνό δέρμα, 30 λεπτά πριν την έκθεση και ο λόγος που γίνεται αυτό είναι γιατί το δροσερό και στεγνό δέρμα, επιτρέπει στο αντηλιακό να δράσει καλύτερα. Όταν το προϊόν εφαρμόζεται σε ζεστό δέρμα, τότε οι ανοιχτοί πόροι μπορεί να ερεθιστούν και να εμφανιστούν εξανθήματα.

Εάν θέλετε να μακιγιαριστείτε, τότε η ενυδατική και το makeup τοποθετούνται πάνω από το αντηλιακό.

Chrysanthi_image13

TIPS:
LouImage12 Μείνετε μακριά απ τον ήλιο, μεταξύ 10 π.μ. και 2μ.μ.

LouImage12 Οι UVA ακτίνες αντανακλούνται από το νερό, το χιόνι, την άμμο και τον πάγο, αλλά ακόμα και από το τσιμέντο.

LouImage12 Αποφύγετε την πολύωρη ηλιοθεραπεία, αλλά και το να κοιμάστε στον ήλιο.

LouImage12 Φοράτε πάντα γυαλιά ηλίου, τα οποία να προστατεύουν και από πλάγια τα μάτια και να έχουν 100% UV-blocking φακούς.

LouImage12 Εάν έχετε ευαίσθητο δέρμα, χρησιμοποιήστε ένα προϊόν με βάση την κρέμα και αποφύγετε τα αντηλιακά με τρετινοίνη.

LouImage12 Τα αδιάβροχα ή τα ανθεκτικά στο νερό αντηλιακά, είναι καλή λύση εάν κάνετε θαλάσσια σπορ. Όμως πρέπει να γνωρίζετε ότι τα αδιάβροχα προστατεύουν για 90 λεπτά στο νερό, ενώ τα ανθεκτικά στο νερό (water-resistant) μόνο 30 λεπτά.

Για οποιαδήποτε απορία ή πληροφορία , μπορείτε να επικοινωνήσετε μαζί μου στην fb fun page https://www.facebook.com/ChrisanthiMitrou ! Και που ξέρετε …η απορία σας μπορεί να γίνει και το επόμενό μου άρθρο!

Χρυσανθη Μητρου – Makeup and nail artist
https://www.facebook.com/ChrisanthiMitrou

Chrysanthi_logo

Μοιραστείτε το άρθρο!

Facebook facebook   Twitter twitter   Email email  

Χρυσάνθη Μήτρου

Ημερομηνία γέννησης: 7 Σεπτεμβρίου 1983. Τόπος γέννησης: Πτολεμαΐδα. Τόπος διαμονής: Θεσσαλονίκη. Σπουδές: 2001 - 2005 ΑΤΕΙΘ ΑΙΣΘΗΤΙΚΗΣ & 2010 ΙΕΚ ΑΚΜΗ - ΑΙΣΘΗΤΙΚΗ ΑΚΡΩΝ ΚΑΙ ΟΝΥΧΟΠΛΑΣΤΙΚΗ. Το μακιγιάζ για την Χρυσάνθη είναι ζωγραφική, είναι τέχνη. Κάθε πρόσωπο το αντιμετωπίζει ως έναν καμβά, με δική του προσωπικότητα, επάνω στον οποίο απλά δημιουργεί κάτι ξεχωριστό κάθε φορά!