Ψυχολογία

  • KidsGo με αγάπη!

15 πράγματα που χρειάζεται ένα αγόρι από τον πατέρα του

Ημερομηνία δημοσίευσης άρθρου: Ιανουαρίου 22, 2014 Συγγραφέας: KidsGo Κατηγορία: Ψυχολογία

15 πράγματα που χρειάζεται ένα αγόρι από τον πατέρα του

Ελεύθερη μετάφραση από το KidsGo

Ο γιος μου είναι αρκετά τυχερός να έχει αγάπη από δύο άντρες. Τον πατέρα του και τον πατριό του. Είναι αρκετά διαφορετικοί ο ένας από τον άλλο αλλά έχουν, πιστεύω, και οι δύο πολλά να του προσφέρουν, ο καθένας φυσικά με το δικό του τρόπο.

Ένα αγόρι χρειάζεται:

FatherSon_icon7

Να βλέπει τον πατέρα του να αγαπά τη μητέρα του – σκληρά και με πάθος. Διδάξτε τον να είναι ρομαντικός και ο προστάτης της οικογένειάς του. Δείξτε του τους τρόπους που χρειάζεται μια γυναίκα να αγαπηθεί. Αν δεν είστε παντρεμένος με τη μητέρα του, κατανοείστε πως αυτός θα την αγαπά ούτως ή άλλως. Δείξτε του να καταλάβει πως, όχι μόνο αυτό είναι εντάξει μαζί σας, αλλά είναι και κάτι που αναμένετε από αυτόν.

Από τον πατέρα του να «παλέψει» μαζί του – στο σαλόνι, στην πισίνα, και στην αυλή. Διδάξτε του ότι η κατάλληλη σωματική επαφή είναι σημαντική.

FatherSon_icon4

Να σας βοηθά να «φτιάχνετε» πράγματα – Πάρτε του δικά του εργαλεία και άστε τον να βοηθά. Διδάξτε του να φροντίζει τα πράγματα του, δείξτε του να αλλάζει τον τροχό του αυτοκινήτου, να ανακαινίζει ένα δωμάτιο και να κρεμάει ένα πίνακα στον τοίχο.

Να βλέπει τον πατέρα του να αγοράζει λουλούδια στη μητέρα του – και μερικές φορές να τον αφήνει να τα δίνει ο ίδιος σε αυτήν. Δείξτε το πώς να ερωτευτεί και πώς να παραμείνει ερωτευμένος με μια γυναίκα που αξίζει.

FatherSon_icon5

Τον πατέρα του να παίζει μαζί του – video games και με παιδικούς ήρωες. Αφήστε τον να αγαπά τα πράγματα που αγαπάτε, αλλά κάντε το σαφές ότι είναι εντάξει να αγαπά επίσης και τα δικά του πράγματα.

Να μιλά για το σεξ – ειλικρινά. Κάντε τον να καταλάβει ότι όλοι οι άντρες ήταν κάποτε στη δική του θέση, και επίσης ότι σε κάθε περίπτωση θα πρέπει να σέβεται τις γυναίκες.

Να κλαίει – Κάντε τον να αντιληφθεί πως, μετά που θα ξεθωριάσει η ανάγκη του για να είναι σκληρός, θα είναι εντάξει να κλαίει.

Να ξέρει πώς να δίνει μάχες – αλλά ταυτόχρονα να ξέρει πως υπάρχουν και άλλοι τρόποι να αγωνίζεται. Βεβαιωθείτε ότι ο ίδιος ξέρει πότε θα πρέπει να σηκωθεί για «καυγά»: για την οικογένειά του, την κοπέλα του, το παιδί με αυτισμό της διπλανής πόρτας. Στη συνέχεια, βεβαιωθείτε ότι ξέρει πώς να υποχωρήσει όταν απλώς, δεν αξίζει τον κόπο.

Να έχει κάποιον που να είναι εκεί για να ακούει – όλα όσα θέλει να πει . Τα σημαντικά, αλλά και τα ασήμαντα. Αφήστε τον να ξέρει ότι θα είστε πάντα εκεί για να τον ακούτε. Πάντα.

FatherSon_icon2

Να φοράει τα παπούτσια σας – και τα καπέλα σας . Αφήστε τον να δει πόσο μεγάλος πράγματι είστε, αλλά δώστε του να καταλάβει ότι και εκείνος, κάποια μέρα , θα «γεμίζει» τα παπούτσια αυτά μια χαρά!

Να κατουράει όρθιος – Τελικά, η μαμά δεν μπορεί να κάνει τα πάντα!

Να μάθει το σεβασμό – πρέπει να καταλάβει ότι αναμένεται να συμπεριφέρεται στους ανθρώπους με σεβασμό και ότι πρέπει να απαιτεί και από τους άλλους να τον σέβονται. Αν τα κάνει αυτά, θα μπορεί να μάθει εύκολα και όλα τα άλλα.

Κάποιον να απαντά τις ερωτήσεις του – νομίζει ότι εσείς ξέρετε τα πάντα. Γνωρίστε τα πάντα. Αλλά και σε εκείνες τις στιγμές δεν ξέρετε την απάντηση, βρείτε την μαζί. Είναι εντάξει να ξέρει ότι δεν είστε τέλειος.

Ο πατέρας του να είναι καλύτερος του φίλος – και ο μεγαλύτερος θαυμαστής του. Παρακολουθήστε μαζί ποδόσφαιρο, εξερευνήστε μαζί, φτιάξτε μαζί κατασκευές, κάντε μαζί ακαταστασίες στο σπίτι. Στηρίξτε τον από την κερκίδα στον αγώνα που θα δώσει. Με ό,τι κι αν επιλέξει να ασχοληθεί, στηρίξτε το 100%.

FatherSon_icon9

Τον πατέρα του να είναι ο ήρωας του – να τον κουβαλάει στην πλάτη για παιγνίδι, να τον μαθαίνει να κάνει τρίπλες, να οδηγεί, να φτύνει μακριά, να αγαπά. Να είστε μόνο εκείνος ο ήρωας που μπορείτε να γίνετε για το γιο σας. Και μάθετε τον πως και εκείνος μια μέρα θα γίνει ένας ήρωας!!!

FatherSon_icon3

Διαβάστε το άρθρο στα αγγλικά 15 Things Boys Need from their Fathers

Από το KidsGo με αγάπη καλή ανάγνωση!

Μοιραστείτε το άρθρο!

Facebook facebook   Twitter twitter   Email email  

KidsGo

Το KidsGo είναι ένας χώρος για παιδιά, γονείς κι εκπαιδευτικούς με πλούσιο επιμορφωτικό, ενημερωτικό και διασκεδαστικό υλικό. Εδώ τα παιδιά μπορούν να παίζουν ασφαλώς, να μαθαίνουν συνεχώς νέα πράγματα, να εκφράζονται ανταλλάσσοντας απόψεις και ιδέες, να ενημερώνονται για διάφορες παιδικές πολιτιστικές και καλλιτεχνικές εκδηλώσεις, να συμμετέχουν σε διαγωνισμούς και ομαδικές εργασίες, να δημιουργούν, να ολοκληρώνουν αποστολές, να συμμετέχουν σε δραστηριότητες και να εξερευνούν! Στο KidsGo γονείς κι εκπαιδευτικοί μπορούν να ενημερώνονται για ότι αφορά τα παιδιά και να συμμετέχουν κι αυτοί στέλνοντας δικές τους ιδέες και θέματα επίκαιρα και σχετικά πάντα με τον κόσμο του παιδιού.