Ταξίδια

  • KidsGo με αγάπη!

Οι 15 καλύτερες ΔΩΡΕΑΝ εφαρμογές για ταξιδιώτες!

Ημερομηνία δημοσίευσης άρθρου: Ιουνίου 15, 2015 Συγγραφέας: KidsGo Κατηγορία: Ταξίδια

Οι 15 καλύτερες ΔΩΡΕΑΝ εφαρμογές για ταξιδιώτες!

Βρήκαμε 15 applications για να κατεβάσετε εντελώς δωρεάν στο κινητό σας. Το σίγουρο είναι ότι θα σας λύσουν τα χέρια στα ταξίδια σας!

travel-tips-mobile-applications-icon5

numbering-01Gate Guru

Πόσες φορές δεν σας έχει τύχει να ψάχνετε λαχανιασμένοι την πύλη αναχώρησής σας στο αεροδρόμιο ή να κοιτάτε με αγωνία των πίνακα αναχωρήσεων για τυχόν αλλαγές; Ξεχάστε αυτή την ταλαιπωρία. Το μόνο που χρειάζεται να κάνετε ή να εισάγετε τον αριθμό πτήσης σας στην εφαρμογή και θα ενημερωθείτε άμεσα για την πύλη σας, για καθυστερήσεις, αν το γκισέ στο check in έχει κόσμο ενώ όταν έρθει η ώρα της επιβίβαση θα σας οδηγήσει στη σωστή πύλη!

numbering-02Around Me

Αυτή η εφαρμογή είναι ίσως ο καλύτερος προσωπικός ξεναγός. Φτάνοντας σε μια πόλη για πρώτη φορά θα χρειαστείτε πληροφορίες για το πού βρίσκεται ο σταθμός τρένων, που να πιείτε καφέ, να πάρετε πρωινό ή να απολαύσετε ένα καλό δείπνο. Όλες αυτές οι πληροφορίες και ακόμα περισσότερες βρίσκονται σε αυτή την εφαρμογή.

numbering-03TripIt

Το TripIt είναι ένας ηλεκτρονικός τουριστικός πράκτορας που συνδέεται κατευθείαν στο email σας και καταγράφει κάθε επιβεβαίωση κράτησης (μαζί με τον αριθμό της) που έρχεται στα εισερχόμενα από αεροπορικές εταιρίες, ξενοδοχεία, εστιατόρια κτλ. Στη συνέχεια τα αποθηκεύει όλα σε ένα οργανωμένο πρόγραμμα προτείνοντάς σας δραστηριότητες, αξιοθέατα αλλά και πληροφορίες για τον καιρό και χάρτες της περιοχής.

travel-tips-mobile-applications-icon3

numbering-04Google Goggles

Πόσες φορές σας έχει τύχει να ταξιδεύετε και να δείτε κάτι που σας τράβηξε την προσοχή, όπως ένα κτίριο ή ένα αξιοθέατο αλλά δεν γνωρίζετε τι είναι; Με αυτή την εφαρμογή το μόνο που έχετε να κάνετε είναι να τραβήξετε μια φωτογραφία το αξιοθέατο και θα μάθετε όλες τις πληροφορίες που χρειάζεστε.

numbering-05XΕ Currency

Δίκαια αυτή η εφαρμογή προτιμάται από εκατομμύρια χρήστες αφού όχι μόνο είναι εύκολη στη χρήση αλλά και απόλυτα έγκυρη αφού εμφανίζει όλες τις τιμές συναλλάγματος σε πραγματικό χρόνο. Έτσι, δεν θα πέσετε ποτέ θύμα επιτήδειων στην ανταλλαγή συναλλάγματος αφού μπορείτε να κάνετε μόνοι σας την μετατροπή από οποιοδήποτε νόμισμα στην επίσημη τιμή συναλλάγματος!

numbering-06Free Wifi Finder

Πλέον δεν χρειάζεται να ανησυχείτε για δωρεάν ίντερνετ στο κινητό σας ενώ βρίσκεστε στο εξωτερικό. Αυτή η εφαρμογή έχει καταγράψει περισσότερες από 320.000 συνδέσεις σε πάνω από 140 χώρες και σας επιτρέπει να ψάξετε για ασύρματο ίντερνετ ανά περιοχή. Το μόνο που χρειάζεται να κάνετε είναι να εγκαταστήσετε τον απαραίτητο χάρτη για να έχετε πρόσβαση ενώ βρίσκεστε offline.

numbering-07Hostelworld

Η απόλυτη εφαρμογή για όσους θέλουν φτηνή αλλά προσεγμένη διαμονή. Διαθέτει μια βάση δεδομένων με 25.000 hostels και εκατομμύρια κριτικές από χρήστες για να επιλέξετε το πιο value for money κατάλυμα στην περιοχή που θέλετε.

travel-tips-mobile-applications-icon4

numbering-08Onavo Extend

Μπορεί η ασύρματη σύνδεση να σας λύνει τα χέρια αλλά δεν είναι διαθέσιμη παντού. Έτσι αυτή η εφαρμογή έρχεται να μειώσει τον όγκο δεδομένων που χρειάζεται για να κατεβάσετε ένα email ή να κάνετε μια ανάρτηση στο Facebook κάνοντας τις χρεώσεις ακόμα πιο οικονομικές.

numbering-09Skyscanner

Ίσως η καλύτερη μηχανή αναζήτησης πτήσεων. Σε κάθε σας αναζήτηση, η εφαρμογή συγκρίνει τα ναύλα που παρέχουν πάνω από 1000 αεροπορικές εταιρίες και 1 εκατομμύριο διαδρομές για να σας προτείνει την καλύτερη και πιο οικονομική πτήση για το ταξίδι σας. Τα καλά νέα είναι ότι μπορείτε να κάνετε και την κράτησή σας μέσα από την εφαρμογή.

numbering-10Google Translate

Η πιο πρόσφατη αναβάθμιση της εφαρμογής διαθέτει την επιλογή για «συζήτηση». Έτσι, ανοίγετε την εφαρμογή, κρατάτε το τηλέφωνο ανάμεσα σε δύο ανθρώπους που συζητούν σε διαφορετική γλώσσα και σας δίνει τη μετάφραση. Προφανώς δεν πρόκειται για επαγγελματία διερμηνέα αλλά είναι μια πολύ καλή προσπάθεια που συνεχώς βελτιώνεται.

numbering-11Google Maps

Το δυνατό σημείο της εφαρμογής είναι ότι σας επιτρέπει να κατεβάσετε στο κινητό σας χάρτες και να σημειώσετε πάνω τους τα μέρη που σκοπεύετε να επισκεφτείτε στο ταξίδι σας. Έτσι, όταν φτάσετε στο προορισμό σας, θα έχετε στη διάθεσή σας ένα καταπληκτικό GPS με οδηγίες για όλα όσα σας ενδιαφέρουν να δείτε χωρίς να χρειάζεται να είστε συνδεδεμένοι στο ίντερνετ!

travel-tips-mobile-applications-icon1

numbering-12TuneIn

Σίγουρα οι περισσότεροι εγκατέλειψαν το ραδιόφωνο μετά το λανσάρισμα του Spotify το 2008. Αν όμως είστε από αυτούς που θέλετε να ακούτε τον αγαπημένο σας σταθμό από οπουδήποτε στον κόσμο, τότε αυτή η εφαρμογή είναι η κατάλληλη αφού έχει καταγεγραμμένους πάνω από 70.000 ραδιοφωνικούς σταθμούς.

numbering-13Tripadvisor

Η πασίγνωστη σελίδα διαθέτει τη μεγαλύτερη βάση δεδομένων, που συνεχώς ανανεώνεται και εμπλουτίζεται. Θα βρείτε κριτικές για όποιο ξενοδοχείο, εστιατόριο ή αξιοθέατο σας ενδιαφέρει να επισκεφτείτε.

numbering-14Been

Αυτή η εφαρμογή μπορεί να μην σας παρέχει ταξιδιωτικές πληροφορίες αλλά θα ενθουσιάσει όσους ταξιδεύουν πολύ. Το μόνο που θα χρειαστεί να κάνετε είναι να επιλέξετε τις χώρες που έχετε επισκεφτεί και η εφαρμογή θα υπολογίσει το ποσοστό της κάθε ηπείρου αλλά και του πλανήτη που έχετε καλύψει. Σίγουρα θα αποτελέσει κίνητρο για περισσότερα ταξίδια πάντως!

numbering-15Localeur

Η φιλοσοφία της εφαρμογής είναι απλή: ντόπιοι πληρώνονται για να αποκαλύψουν τα μυστικά της πόλης τους, όπως για παράδειγμα τα καλύτερα μαγαζιά για tapas κτλ. Δυστυχώς προς το παρόν η εφαρμογή είναι διαθέσιμη μόνο σε αμερικανικές πόλεις αλλά σίγουρα θα εξαπλωθεί και σε άλλες χώρες σύντομα.

Πηγή: www.arttravel.gr

art-travel-logo

Μοιραστείτε το άρθρο!

Facebook facebook   Twitter twitter   Email email  

KidsGo

Το KidsGo είναι ένας χώρος για παιδιά, γονείς κι εκπαιδευτικούς με πλούσιο επιμορφωτικό, ενημερωτικό και διασκεδαστικό υλικό. Εδώ τα παιδιά μπορούν να παίζουν ασφαλώς, να μαθαίνουν συνεχώς νέα πράγματα, να εκφράζονται ανταλλάσσοντας απόψεις και ιδέες, να ενημερώνονται για διάφορες παιδικές πολιτιστικές και καλλιτεχνικές εκδηλώσεις, να συμμετέχουν σε διαγωνισμούς και ομαδικές εργασίες, να δημιουργούν, να ολοκληρώνουν αποστολές, να συμμετέχουν σε δραστηριότητες και να εξερευνούν! Στο KidsGo γονείς κι εκπαιδευτικοί μπορούν να ενημερώνονται για ότι αφορά τα παιδιά και να συμμετέχουν κι αυτοί στέλνοντας δικές τους ιδέες και θέματα επίκαιρα και σχετικά πάντα με τον κόσμο του παιδιού.