Ταινιοθήκη KidsGo

  • KidsGo με αγάπη!

Ο μάγος του Οζ – Η επιστροφή της Ντόροθι

Ημερομηνία δημοσίευσης άρθρου: Ιουνίου 30, 2014 Συγγραφέας: KidsGo Κατηγορία: Ταινιοθήκη KidsGo

Ο μάγος του Οζ – Η επιστροφή της Ντόροθι

Είδος ταινίας: Κινούμενα σχέδια
Διάρκεια: 88′
Επίσημη ιστοσελίδα (site): legendsofozsweepstakes.com
Χρονολογία παραγωγής: 2014
Πρεμιέρα στην Ελλάδα: Πέμπτη 26 Ιουνίου 2014
Πρεμιέρα στην Κύπρο: Παρασκευή 18 Ιουλίου 2014

Η ταινία «Ο μάγος του Οζ – Η επιστροφή της Ντόροθι» είναι η συνέχεια ενός από τα πιο δημοφιλή και αγαπημένα παραμύθια του κόσμου, βασισμένου στα παιδικά βιβλία του Ρότζερ Στάντον Μπάουμ, δισέγγονο του γνωστού συγγραφέα του «Ο μάγος του Οζ», Φράνκ Μπάουμ.

Μια μαγική ταινία για όλη την οικογένεια, «ντυμένη» με τις μελωδίες του υποψηφίου για Όσκαρ, Μπράιαν Άνταμς.

Legends-Of-Oz-icon1

«Ο μάγος του Οζ» είναι ένα παραμύθι με το οποίο μεγάλωσαν εκατομμύρια άνθρωποι σε όλο τον κόσμο, που δηλώνουν θαυμαστές της ιστορίας μέχρι και σήμερα. Έναν αιώνα μετά την πρώτη έκδοση του παραμυθιού, μαθαίνουμε τι θα συμβεί στη Ντόροθι Γκέιλ όταν επιστρέψει στο Κάνσας από τον μαγικό κόσμο του Οζ!

«Το κεντρικό θέμα του Ο μάγος του Οζ, η επιστροφή της Ντόροθυ είναι το πώς αντιμετωπίζει ο άνθρωπος καταστάσεις συμφοράς και καταστροφής, οι οποίες είναι απρόσμενες, και τι μαθαίνει μέσα από αυτές», δηλώνει ο σκηνοθέτης της ταινίας, Νταν Στ. Πιέρ. «Όπως και Ο μάγος του Οζ, η ταινία εστιάζει στη φιλία, την εμπιστοσύνη, την ελπίδα, την επιμονή, την αποφασιστικότητα, τη σημασία της πατρίδας, αλλά και την ομαδική εργασία προς έναν καλό σκοπό», συνεχίζει.

«Αναμφισβήτητα, είναι μία από τις πιο ικανοποιητικές εμπειρίες μου σε ταινίες κινουμένων σχεδίων… Είναι πολύ δημιουργικό το να δίνεις μια φρέσκια και νέα κατεύθυνση σε έναν ήδη καθιερωμένο και παγκοσμίως γνωστό παραμυθένιο κόσμο», δήλωσε ο σκηνοθέτης της ταινίας, Γουίλ Φιν. «Το κοινό έχει την περιέργεια να γνωρίσει τον κόσμο του Οζ που ήδη αγαπάει, ακόμα καλύτερα… Η πρόκληση ήταν να δημιουργήσουμε μια ταινία που θα προκαλέσει έκπληξη στο κοινό, αλλά και που θα ικανοποιήσει τις προσδοκίες του στο μέγιστο».

Υπόθεση:
Με το που πατάει το πόδι της στο κατεστραμμένο από τον ανεμοστρόβιλο Κάνσας, η Ντόροθι θα χρειαστεί να επιστρέψει στο χρωματιστό Οζ, για να σώσει τους παλιούς της φίλους: το Σκιάχτρο, το Λιοντάρι, τον Τενεκεδένιο και την Γκλίντα, από έναν καινούριο εχθρό, τον Τζέστερ.

Η σοφή κουκουβάγια, ο στρατιώτης Μαλόου, η πορσελάνινη πριγκίπισσα και ο Ταγκ το ρυμουλκό συνοδεύουν τη Ντόροθι στο μαγικό της ταξίδι, με στόχο την αποκατάσταση της τάξης και της ευτυχίας στην πόλη του Έμεραλντ!

Legends-Of-Oz-icon7

Δείτε το trailer:

Λίγα λόγια για την ταινία:

Δανείζουν τις φωνές τους οι: Βάσια Ζαχαροπούλου, Κωνσταντίνος Κακκανάς, Εβελίνα Αραπίδη, Ζαφείρης Κουτελιέρης, Βάσια Λακουμέντα, Ποίμης Πέτρου, Νίκος Στεφάνου, Γιάννης Υφαντής

Σκηνοθεσία: Νταν Στ. Πιέρ, Γουίλ Φιν

Σκηνές/στιγμιότυπα από την ταινία:

photo Σκηνή 1η,

Legends-Of-Oz-icon16

photo Σκηνή 2η,

Legends-Of-Oz-icon14

photo Σκηνή 3η,

Legends-Of-Oz-icon5

photo Σκηνή 4η,

Legends-Of-Oz-icon10

photo Σκηνή 5η,

Legends-Of-Oz-icon12

photo Σκηνή 6η,

Legends-Of-Oz-icon8

photo Σκηνή 7η,

Legends-Of-Oz-icon9

photo Σκηνή 8η,

Legends-Of-Oz-icon13

photo Σκηνή 9η,

Legends-Of-Oz-icon3

photo Σκηνή 10η,

Legends-Of-Oz-icon4

photo Σκηνή 11η,

Legends-Of-Oz-icon6

photo Σκηνή 12η,

Legends-Of-Oz-icon11

photo Σκηνή 13η,

Legends-Of-Oz-icon15

Από το KidsGo με αγάπη… Καλή θέαση!!!

Μοιραστείτε το άρθρο!

Facebook facebook   Twitter twitter   Email email  

KidsGo

Το KidsGo είναι ένας χώρος για παιδιά, γονείς κι εκπαιδευτικούς με πλούσιο επιμορφωτικό, ενημερωτικό και διασκεδαστικό υλικό. Εδώ τα παιδιά μπορούν να παίζουν ασφαλώς, να μαθαίνουν συνεχώς νέα πράγματα, να εκφράζονται ανταλλάσσοντας απόψεις και ιδέες, να ενημερώνονται για διάφορες παιδικές πολιτιστικές και καλλιτεχνικές εκδηλώσεις, να συμμετέχουν σε διαγωνισμούς και ομαδικές εργασίες, να δημιουργούν, να ολοκληρώνουν αποστολές, να συμμετέχουν σε δραστηριότητες και να εξερευνούν! Στο KidsGo γονείς κι εκπαιδευτικοί μπορούν να ενημερώνονται για ότι αφορά τα παιδιά και να συμμετέχουν κι αυτοί στέλνοντας δικές τους ιδέες και θέματα επίκαιρα και σχετικά πάντα με τον κόσμο του παιδιού.