Διάφορα

  • KidsGo με αγάπη!

Unicef: Συγκινητικό διαφημιστικό κατά της παιδικής βίας

Ημερομηνία δημοσίευσης άρθρου: Οκτωβρίου 27, 2014 Συγγραφέας: KidsGo Κατηγορία: Διάφορα

Unicef: Συγκινητικό διαφημιστικό κατά της παιδικής βίας

Το βρετανικό παράρτημα της Unicef έφτιαξε ένα διαφημιστικό μήνυμα για να τονίσει μια συνταρακτική αλήθεια: ότι κάθε πέντε λεπτά, κάπου στον κόσμο ένα παιδί πεθαίνει από άσκηση βίας.

Στη διαφήμιση, ένα αγοράκι 4-5 ετών με μελανιές στο πρόσωπό του, πηγαίνει σ’ ένα φαρμακείο ζητώντας φάρμακο για τη βία των συμμοριών. Ο φαρμακοποιός του δίνει το φάρμακο και το συμβουλεύει να πίνει μια σταγόνα μαζί με ένα κύβο ζάχαρης «για να το κρατήσει ασφαλές».

video-paidiki-via-farmakopoios-icon3

video-paidiki-via-farmakopoios-icon2

Δυστυχώς, αυτή η συζήτηση γίνεται στο μυαλό του αγοριού, στη διάρκεια ενός ονείρου – ο φαρμακοποιός είναι μια φανταστική φιγούρα και το αγόρι προσγειώνεται απότομα στην άγρια πραγματικότητα.

Όπως κι ο θεατής επίσης, που μαθαίνει ότι «δεν υπάρχει φάρμακο για τη βία. Μόνο εσείς». Το πιο σοκαριστικό όμως μήνυμα είναι αυτό που λέει ότι κάθε πέντε λεπτά ένα παιδί χάνει τη ζωή του λόγω διαπροσωπικής βίας και όχι λόγω πολέμου.

video-paidiki-via-farmakopoios-icon4

video-paidiki-via-farmakopoios-icon5

Δείτε το βίντεο:

Πηγή: www.thetoc.gr

theTOC-logo

Μοιραστείτε το άρθρο!

Facebook facebook   Twitter twitter   Email email  

KidsGo

Το KidsGo είναι ένας χώρος για παιδιά, γονείς κι εκπαιδευτικούς με πλούσιο επιμορφωτικό, ενημερωτικό και διασκεδαστικό υλικό. Εδώ τα παιδιά μπορούν να παίζουν ασφαλώς, να μαθαίνουν συνεχώς νέα πράγματα, να εκφράζονται ανταλλάσσοντας απόψεις και ιδέες, να ενημερώνονται για διάφορες παιδικές πολιτιστικές και καλλιτεχνικές εκδηλώσεις, να συμμετέχουν σε διαγωνισμούς και ομαδικές εργασίες, να δημιουργούν, να ολοκληρώνουν αποστολές, να συμμετέχουν σε δραστηριότητες και να εξερευνούν! Στο KidsGo γονείς κι εκπαιδευτικοί μπορούν να ενημερώνονται για ότι αφορά τα παιδιά και να συμμετέχουν κι αυτοί στέλνοντας δικές τους ιδέες και θέματα επίκαιρα και σχετικά πάντα με τον κόσμο του παιδιού.