TeensGo (deco)

  • KidsGo με αγάπη!

Δωρεάν ιδέες διακόσμησης από αρχιτέκτονες μέσω ίντερνετ!

Ημερομηνία δημοσίευσης άρθρου: Ιανουαρίου 23, 2015 Συγγραφέας: KidsGo Κατηγορία: TeensGo (deco), Διάφορα

Δωρεάν ιδέες διακόσμησης από αρχιτέκτονες μέσω ίντερνετ!

Αλλάξτε τώρα διακόσμηση στο σαλόνι ή το δωμάτιο σας… με μόλις ένα κλικ!

Πρωτότυπα κινούνται δυο νέοι αρχιτέκτονες που διαμορφώνουν ψηφιακά και εντελώς ανέξοδα το χώρο του σπιτιού σας, σύμφωνα με τις δικές σας προτιμήσεις. Ο λόγος γίνεται για την ομάδα «Re-create», που παρομοιάζεται με ένα διαδικτυακό «διακοσμητή». Αλλάζει το στυλ αλλά και τα χρώματα στις ζωές των ανθρώπων. Οι αρχιτέκτονες Γιώργος Γούλιας και Μάρκος Μερεντίτης σκέφτηκαν δημιουργικά… και έκαναν τη διαφορά!

Ο κ. Γούλιας μιλά στο flowmagazine.gr για τη διαδικασία συμμετοχής στο site creators-projects.com και την ανάγκη για μια δωρεάν αλλαγή στις ζωές μας…

«Νομίζουμε ότι έχουμε βρει την εξίσωση, που προσφέρει μια δωρεάν λύση στη διακόσμηση στον κόσμο, ενώ παράλληλα μας βοηθά να γίνουμε εξπέρ πάνω στον τομέα μας. Είμαστε νέοι… και αποκτάμε πείρα μέσα στην κρίση! Διαλέξτε ένα χώρο και εμείς θα τον διακοσμήσουμε ψηφιακά σύμφωνα με το προσωπικό γούστο σας!» εξηγεί ο κ. Γούλιας.

Dorean-Diakosmisi-apo-Architectones-icon4

Μια φόρμα συμμετοχής… οδηγεί στην αλλαγή!
Η διαδικασία συμμετοχής είναι ιδιαίτερα απλή, αφού αρκεί η συμπλήρωση της φόρμας στο site και η αποστολή ενός πρόχειρου σχεδίου του σπιτιού, μερικών φωτογραφιών και ενός κειμένου που αναλύει τις στυλιστικές επιθυμίες σας. Στη συνέχεια, οι αρχιτέκτονες δημιουργούν μερικά φωτορεαλιστικά σχέδια και προτείνουν αλλαγές στο χώρο, χρησιμοποιώντας έπιπλα ή αντικείμενα καταστημάτων και εταιρειών! Βέβαια, μπορείτε να κρατήσετε μερικά από τα υπάρχοντα είδη του σπιτιού σας, αν τα στείλετε στην ομάδα με μια φωτογραφία, ώστε να ενσωματωθούν στο ψηφιακό σχέδιο. Όπως και να έχει… οι ιδιαίτερες προτάσεις τους χαρίζουν χαρακτήρα στο χώρο, μέσα από καινούρια έπιπλα ή μέσα από χρωματιστές κουρτίνες και ιδιαίτερους πίνακες.

Οι περισσότεροι στέλνουν φωτογραφίες και τα μέτρα των χώρων… πριν επιπλώσουν το σπίτι τους. Βλέπουν την ομάδα «Re-create» ως ένα σύμβουλο-φίλο που θα τους δώσει όμορφες ιδέες… «όχι» για ένα οποιοδήποτε σπίτι, αλλά για το δικό τους σπίτι! «Στην αρχή είχα μια αμφιβολία για το αν μπορούν όλοι να φτιάξουν ένα απλό σχέδιο του σπιτιού τους πάνω στο χαρτί. Όμως τελικά, αν μπορείς να ταιριάξεις μόνος σου ένα έπιπλο ΙΚΕΑ… μπορείς να κάνεις τα πάντα!», υποστηρίζει ο αρχιτέκτονας στo flowmagazine.gr.

Dorean-Diakosmisi-apo-Architectones-icon3

Οι φωτογραφίες «πριν» και «μετά» των σπιτιών αναδεικνύουν τη διαφορά, ενώ ταυτόχρονα όλα τα σπίτια αναγράφονται ως Αλλαγή Νο#. «…Έχουμε φτιάξει έτσι το site, ώστε να μη φοβάται ο κόσμος. Δεν αναφέρονται τα προσωπικά δεδομένα, ούτε το όνομα του ιδιοκτήτη, ούτε η οδός τους σπιτιού», συνεχίζει.

Dorean-Diakosmisi-apo-Architectones-icon5

Μια εναλλακτική πρόταση… στη διακόσμηση
Η πρωτοβουλία ξεκίνησε τον Ιούλιο και μέχρι σήμερα έχει αλλάξει δεκατέσσερα σπίτια, δεκατέσσερις ζωές! Αφορμή δεν ήταν άλλη από την ανάγκη για νέες πρωτότυπες ιδέες, που θα οδηγήσουν στην επιβίωση παρά την κατάσταση της Ελλάδας. «Τα προηγούμενα χρόνια, η αρχιτεκτονική είχε μεγάλη άνθιση, αλλά σήμερα δύσκολα θα επένδυε κάποιος στη διακόσμηση του σπιτιού του… Εμείς, όμως, προτείνουμε ανέξοδα τις ιδέες μας. Οφείλουμε σαν νέοι να δημιουργήσουμε κάτι διαφορετικό, το οποίο θα έχει τα φόντα και για το εξωτερικό», λέει ο Γιώργος Γούλιας στο flowmagazine.gr.

Εκτός από την όρεξη και την καλή τους διάθεση, οι δυο αρχιτέκτονες δεν παύουν να είναι επαγγελματίες! Στόχος τους αποτελεί, αφενός να ωφεληθεί ο ιδιοκτήτης –με τις δωρεάν συμβουλές- και οι εταιρείες με τις διαφημίσεις των προϊόντων και αφετέρου μακροπρόθεσμα να διακοσμήσουν οι ίδιοι τα σπίτια των «πελατών» τους. Όπως μας αναφέρει ο αρχιτέκτονας του «Re-create»: «Είναι κάτι σαν ανταλλαγή υπηρεσιών. Επόμενη επιθυμία μας είναι να κάνουμε συνεργασία με μικροεπισκευαστές και ζωγράφους, ώστε να χρησιμοποιούμε και αυτοσχέδια κομμάτια, όπως μια χειροποίητη καρέκλα».

Dorean-Diakosmisi-apo-Architectones-icon6

3 tips για να βρείτε το σημεία προς βελτίωση του σπιτιού σας

  • Παρατηρήστε αν ο χώρος είναι «πνιγμένος» από έπιπλα ή αντικείμενα. Τα περισσότερα σπίτια στην Ελλάδα, πέρα από τα κατασκευαστικά τους προβλήματα, διαθέτουν περισσότερα έπιπλα από όσα αντέχει ο χώρος.
  • Καθίστε στον καναπέ σας και σκεφτείτε τι πραγματικά σας ενοχλεί στο δωμάτιο. Φανταστείτε πως θα ήταν ο ιδανικός χώρος και προσπαθήστε να σχεδιάσετε τις επιλογές σας.
  • Σημαντικό για να πάρετε ιδέες είναι να πλοηγηθείτε μέσα στις εικόνες. Προσπαθήστε να πάρετε ιδέες από παντού!

Dorean-Diakosmisi-apo-Architectones-icon2

Πηγή: www.flowmagazine.gr

FlowMagazineLogo

Μοιραστείτε το άρθρο!

Facebook facebook   Twitter twitter   Email email  

KidsGo

Το KidsGo είναι ένας χώρος για παιδιά, γονείς κι εκπαιδευτικούς με πλούσιο επιμορφωτικό, ενημερωτικό και διασκεδαστικό υλικό. Εδώ τα παιδιά μπορούν να παίζουν ασφαλώς, να μαθαίνουν συνεχώς νέα πράγματα, να εκφράζονται ανταλλάσσοντας απόψεις και ιδέες, να ενημερώνονται για διάφορες παιδικές πολιτιστικές και καλλιτεχνικές εκδηλώσεις, να συμμετέχουν σε διαγωνισμούς και ομαδικές εργασίες, να δημιουργούν, να ολοκληρώνουν αποστολές, να συμμετέχουν σε δραστηριότητες και να εξερευνούν! Στο KidsGo γονείς κι εκπαιδευτικοί μπορούν να ενημερώνονται για ότι αφορά τα παιδιά και να συμμετέχουν κι αυτοί στέλνοντας δικές τους ιδέες και θέματα επίκαιρα και σχετικά πάντα με τον κόσμο του παιδιού.