Αυτό το ήξερες;

  • KidsGo με αγάπη!

Ήξερες ότι… η λέξη σινεμά έχει ελληνικές ρίζες;

Ημερομηνία δημοσίευσης άρθρου: Νοεμβρίου 28, 2014 Συγγραφέας: KidsGo Κατηγορία: Αυτό το ήξερες;, Ήξερες ότι...

Did-you-know-cinema

Η λέξη σινεμά προέρχεται από τη γαλλική cinéma που είναι η σύντμηση του σύνθετου cinématographe (cinemato- + -graphe), που είναι ελληνική λέξη, καθόσον τα δύο συνθετικά της παραπέμπουν το πρώτο στο ουσιαστικό κίνημα και το δεύτερο στο ρήμα γράφω.

κινηματογράφος < γαλλική cinématographe < αρχαία ελληνική κίνημα + γράφειν

                                                                < κίνημα (κίνηση) + γραφή (καταγραφή της κίνησης)

Κινηματογράφος = μέσο εκφράσεως και παρουσιάσεως που ξεκινώντας από σειρά εικόνων, ανασυνθέτει την κίνηση, καταγράφει την κίνηση.

Μοιραστείτε το άρθρο!

Facebook facebook   Twitter twitter   Email email  

KidsGo

Το KidsGo είναι ένας χώρος για παιδιά, γονείς κι εκπαιδευτικούς με πλούσιο επιμορφωτικό, ενημερωτικό και διασκεδαστικό υλικό. Εδώ τα παιδιά μπορούν να παίζουν ασφαλώς, να μαθαίνουν συνεχώς νέα πράγματα, να εκφράζονται ανταλλάσσοντας απόψεις και ιδέες, να ενημερώνονται για διάφορες παιδικές πολιτιστικές και καλλιτεχνικές εκδηλώσεις, να συμμετέχουν σε διαγωνισμούς και ομαδικές εργασίες, να δημιουργούν, να ολοκληρώνουν αποστολές, να συμμετέχουν σε δραστηριότητες και να εξερευνούν! Στο KidsGo γονείς κι εκπαιδευτικοί μπορούν να ενημερώνονται για ότι αφορά τα παιδιά και να συμμετέχουν κι αυτοί στέλνοντας δικές τους ιδέες και θέματα επίκαιρα και σχετικά πάντα με τον κόσμο του παιδιού.