Ψυχολογία

  • KidsGo με αγάπη!

Αναγνώρισε τους τοξικούς ανθρώπους… και φύγε

Ημερομηνία δημοσίευσης άρθρου: Φεβρουαρίου 2, 2015 Συγγραφέας: KidsGo Κατηγορία: Ψυχολογία

Αναγνώρισε τους τοξικούς ανθρώπους… και φύγε

Η κυριαρχία και ο έλεγχος, η άγνοια των αναγκών και των συναισθημάτων, η έλλειψη ενδιαφέροντος για τη ζωή σας είναι χαρακτηριστικά της ιδιοσυγκρασίας των τοξικών ανθρώπων. Στην ουσία φαίνεται να βλέπουν τους άλλους ανθρώπους ως εργαλεία αντί για πλήρη και αυτόνομα όντα.

Μπορεί να αναρωτιέστε τώρα: Ποιος τους ανέχεται;
Οι τοξικοί άνθρωποι ζουν κοντά σε άτομα με χαμηλή αυτοεκτίμηση. Όταν δεν μπορείτε να εκτιμήσετε τον εαυτό σας, είναι δύσκολο να τον υπερασπιστείτε. Προφανώς ένας από τους στόχους με την έλευση της νέας χρονιάς είναι η επιλογή των ανθρώπων που θα σας περιβάλλουν. Αφήστε τα τοξικά άτομα του 2014 και αισθανθείτε ανακούφιση, υγεία και ηρεμία. Ποια είναι, λοιπόν, τα χαρακτηριστικά των τοξικών ανθρώπων; Όχι τίποτα άλλο, απλά για να μην διώξετε τους λάθος ανθρώπους!

toksikoi-filoi-icon3

toksikoi-filoi-icon1Έχουν απόλυτο έλεγχο
Μια αρκετά μεγάλη ένδειξη ότι κάποιος είναι ένα τοξικό πρόσωπο είναι αν έχει υπερβολικό έλεγχο πάνω σας. Αν και πολλοί από εμάς έχουμε τον έλεγχο των καταστάσεων, υπάρχει μια διαφορά ανάμεσα σε κάποιον που του αρέσει η τάξη και κάποιος που προσπαθεί να χειραγωγήσει τους ανθρώπους που βρίσκονται κοντά του. Εάν αισθάνεστε τον απόλυτο έλεγχο από κάποιο πρόσωπο, τότε ήρθε η ώρα να απομακρυνθείτε.

toksikoi-filoi-icon1Ζηλεύουν
Ένας άλλος τρόπος που κάποιος μπορεί να έχει τοξική δύναμη στη ζωή σας είναι με το να ζηλεύει συνεχώς τα επιτεύγματά σας. Οι άνθρωποι που είναι κοντά σας πρέπει να χαίρονται κάθε φορά που πετυχαίνετε. Έτσι εάν αισθάνεστε ότι δεν μπορείτε να μοιραστείτε τα καλά νέα με κάποιο άτομο, σηκώστε την κόκκινη κάρτα.

toksikoi-filoi-icon5

toksikoi-filoi-icon1Λένε ψέματα
Όπως ήταν αναμενόμενο, οι τοξικοί άνθρωποι είναι ψεύτες. Δεν έχει σημασία αν αυτό το άτομο λέει μεγάλα ή μικρά ψέματα. Οι άνθρωποι που έχουν τη μεγαλύτερη θετική επίδραση πάνω μας είναι άνθρωποι που μπορούμε να εμπιστευτούμε. Η επαφή με ανέντιμους ανθρώπους συνηγορεί αναπόφευκτα προβληματικές καταστάσεις.

toksikoi-filoi-icon1Παίζουν το θύμα
Ένας άλλος τρόπος με τον οποίο οι τοξικοί άνθρωποι μπορεί να είναι επιβλαβείς είναι όταν παίρνουν το ρόλο του θύματος. Παρά το γεγονός ότι αυτοί οι άνθρωποι μπορεί να είναι πειστικοί ως προς το γιατί μία κατάσταση είναι πολύ χειρότερη για αυτούς, αν κάποιος ισχυρίζεται συνεχώς ότι έχει ταλαιπωρηθεί περισσότερο από τη ζωή μπορεί να είναι ένα σημάδι ότι δεν είναι καλή η συναναστροφή μαζί τους.

toksikoi-filoi-icon1Κουτσομπολεύουν
Ένα ακόμη χαρακτηριστικό των τοξικών ανθρώπων είναι η ισχυρή όρεξη για κουτσομπολιό. Δεν απουσιάζει μόνο η συζήτηση επί της ουσίας, αλλά φαίνεται πως η ροπή προς το κουτσομπολιό είναι επίσης γέννημα της φαντασίας. Αν είστε συνεχώς με κάποιον που συνεχώς κουτσομπολεύει, είναι πιθανό να έχει την ίδια έλλειψη σεβασμού για εσάς.

toksikoi-filoi-icon1Νοιάζονται για τον εαυτό τους
Οι τοξικοί άνθρωποι συνήθως νοιάζονται μόνο για τον εαυτό τους. Εάν το εν λόγω πρόσωπο δεν βρίσκει ποτέ χρόνο για εσάς (αλλά είστε διαρκώς πρόθυμοι να τους βοηθήσετε), είναι μια τεράστια ένδειξη ότι ο χρόνος τους είναι πιο σημαντικός από εσάς. Εάν συχνά έρχεστε σε επαφή μαζί τους, αλλά δεν νοιάζονται για την καθημερινότητά σας, αποτελεί μια νοσηρή κατάσταση.

toksikoi-filoi-icon1Είναι αρνητικοί
Όντας υπερβολικά αρνητικοί και επικριτικοί είναι ένας ακόμη λόγους να τους απομακρύνετε από τη ζωή σας. Όταν προκύψουν απρόβλεπτα προβλήματα, το πρόσωπο αυτό θα παραπονεθεί χωρίς κανένα τέλος και θα σας κατηγορήσει πάρα πολύ. Δεν έχει σημασία πόσο καλά περνάτε το βράδυ σας έξω, θα είναι πάντα πολύ απασχολημένος με το κινητό του, το μαγαζί θα είναι ακριβό, έξω είχε πολύ κίνηση ή ο κόσμος είναι απαίσιος… Πάντα κάτι αρνητικό θα σχολιάσει.

toksikoi-filoi-icon4

toksikoi-filoi-icon1Είναι αλαζόνες
Ομοίως, οι τοξικοί άνθρωποι είναι συχνά αλαζόνες. Βλέπουν τον εαυτό τους ως το πιο έξυπνο άτομο στην παρέα και το μόνο κατάλληλο πρόσωπο για την εκτέλεση των καθηκόντων. Ίσως η σταθερή αρνητικότητά τους πηγάζει από αυτή την αλαζονεία, καθώς φαίνεται ότι ξέρουν πάντα τον «σωστό» τρόπο για να φέρουν εις πέρας τα καθήκοντα.

toksikoi-filoi-icon1Έχουν πάντα δίκιο
Τέλος, οι τοξικοί άνθρωποι συχνά προσπαθούν να κυριαρχήσουν σε κάθε συνομιλία. Όπως σημειώθηκε παραπάνω, θεωρούν ότι είναι έξυπνοι, ενώ οι υπόλοιποι είναι ανόητοι. Έχουν την ικανότητα μάλιστα μικρές και χιουμοριστικές συνομιλίες να τις μετατρέπουν γρήγορα σε βίαιες συγκρούσεις. Όταν κάποιος βλέπει μια συνομιλία ως μια πρόκληση που πρέπει να κερδίσει, είναι σχεδόν αδύνατο να έχουμε μια υγιή σχέση μαζί του.

Πηγή: www.flowmagazine.gr

FlowMagazineLogo

Μοιραστείτε το άρθρο!

Facebook facebook   Twitter twitter   Email email  

KidsGo

Το KidsGo είναι ένας χώρος για παιδιά, γονείς κι εκπαιδευτικούς με πλούσιο επιμορφωτικό, ενημερωτικό και διασκεδαστικό υλικό. Εδώ τα παιδιά μπορούν να παίζουν ασφαλώς, να μαθαίνουν συνεχώς νέα πράγματα, να εκφράζονται ανταλλάσσοντας απόψεις και ιδέες, να ενημερώνονται για διάφορες παιδικές πολιτιστικές και καλλιτεχνικές εκδηλώσεις, να συμμετέχουν σε διαγωνισμούς και ομαδικές εργασίες, να δημιουργούν, να ολοκληρώνουν αποστολές, να συμμετέχουν σε δραστηριότητες και να εξερευνούν! Στο KidsGo γονείς κι εκπαιδευτικοί μπορούν να ενημερώνονται για ότι αφορά τα παιδιά και να συμμετέχουν κι αυτοί στέλνοντας δικές τους ιδέες και θέματα επίκαιρα και σχετικά πάντα με τον κόσμο του παιδιού.