TeensGo (news)

 • KidsGo με αγάπη!

3ος Παγκύπριος Διαγωνισμός Κυπριακής Μαγειρικής και Ζαχαροπλαστικής «Μαγειρεύω Κυπριακά», για παιδιά και νέους 10-18 ετών.

Ημερομηνία δημοσίευσης άρθρου: Μαρτίου 2, 2015 Συγγραφέας: KidsGo Κατηγορία: TeensGo (news), Επικαιρότητα, νέα

3ος Παγκύπριος Διαγωνισμός Κυπριακής Μαγειρικής και Ζαχαροπλαστικής «Μαγειρεύω Κυπριακά», για παιδιά και νέους 10-18 ετών.

Το Μουσείο Κυπριακών Τροφίμων και Διατροφής και το Intercollege Λευκωσίας (Τμήμα Επισιτιστικών Τεχνών), συνδιοργανώνουν για τρίτη χρονιά το Διαγωνισμό Μαγειρικής και Ζαχαροπλαστικής για παιδιά και νέους 10-18 ετών, με θέμα: «Μαγειρεύω Κυπριακά».

Στόχος του διαγωνισμού είναι τα παιδιά να γνωρίσουν την παράδοση του τόπου μας και τις ξεχασμένες παραδοσιακές γεύσεις. Παράλληλα, βασική επιδίωξη είναι τα παιδιά να εξοικειωθούν με τα υλικά, τις γεύσεις, τις μυρωδιές της παραδοσιακής Μεσογειακής Διατροφής και Κυπριακής Κουζίνας και να εκτιμήσουν την αξία του υγιεινού σπιτικού φαγητού.

Στο διαγωνισμό μπορούν να πάρουν μέρος παιδιά και νέοι από 10-18 ετών.

Οι κατηγορίες συμμετοχής είναι οι ακόλουθες:

 • 10-12 ετών
 • 13-15 ετών
 • 16-18 ετών (γυμνασίων & λυκείων)
 • 16-18 ετών, μαθητές επισιτιστικών τεχνών (Τεχνικών και άλλων δευτεροβάθμιων σχολών)

diagonismos-mageireuo-kypriaka-2015-icon1

Όροι συμμετοχής:

 • Για να συμμετάσχετε, πρέπει να αποστείλετε τη δήλωση συμμετοχής, σύμφωνα με τις οδηγίες που ακολουθούν στο τέλος αυτής της ανακοίνωσης.
 • Κάθε δήλωση συμμετοχής για τις τρεις πρώτες κατηγορίες (10-12 ετών, 13-15 ετών, 16-18 ετών γυμνασίων & λυκείων) πρέπει να περιλαμβάνει δύο κυπριακές συνταγές: μία για κυρίως πιάτο και μία για γλυκό (επιδόρπιο).
 • Κάθε δήλωση συμμετοχής για την τέταρτη κατηγορία (16-18 ετών, μαθητές επισιτιστικών τεχνών Τεχνικών και άλλων δευτεροβάθμιων σχολών), θα πρέπει να  περιλαμβάνει επίσης δύο συνταγές μία για κυρίως πιάτο και μία για γλυκό (επιδόρπιο).
  • Η συνταγή για το κυρίως πιάτο θα πρέπει να είναι  πρωτότυπη δημιουργία, στην οποία θα χρησιμοποιούνται τουλάχιστον 5 υλικά από τη λίστα, που περιλαμβάνεται στο έντυπο συμμετοχής αυτής της κατηγορίας. Εναλλακτικά η συνταγή θα πρέπει να εντάσσεται στη θεματική «Κυπριακός κάμπος και θάλασσα», να είναι δηλαδή παραδοσιακή συνταγή με κύρια υλικά που μπορεί να βρει κανείς στη φύση και θάλασσα (π.χ. αγριόχορτα, μανιτάρια, κυνήγια, ψάρια).
  •  Η συνταγή για το επιδόρπιο (γλυκό) θα πρέπει να είναι  πρωτότυπη  δημιουργία των μαθητών, στην οποία θα χρησιμοποιούνται επίσης 5 υλικά από τη λίστα που περιλαμβάνεται στο έντυπο συμμετοχής αυτής της κατηγορίας. 
 • Μπορείτε να αποστείλετε όσες δηλώσεις συμμετοχής θέλετε.

Οι κριτικές επιτροπές αποτελούνται από εκπροσώπους του Υπουργείου Παιδείας και Πολιτισμού, καθηγητές μαγειρικής και επαγγελματίες μάγειρες.

Κατά την παρασκευή των συνταγών, οι φοιτητές των Επισιτιστικών Τεχνών του Intercollege, θα βοηθούν τα παιδιά των τριών πρώτων κατηγοριών (10-12 ετών, 13-15 ετών και 16-18 ετών) στην εκτέλεση ενεργειών που έχουν σχέση με την ασφάλεια των παιδιών (άναμμα φωτιάς, τοποθέτηση στην εστία μαγειρέματος, τοποθέτηση στο φούρνο, μεταφορά πιάτων κ.ά.).

 

CookingCyprus2014_icon3

Αναλυτικότεροι όροι και κανονισμοί για την τελική φάση, θα αποσταλούν σε κατοπινό στάδιο, σε όλους όσοι προκριθούν στην τελική φάση του διαγωνισμού.

Κατά τη διάρκεια της εκδήλωσης, οι γονείς και οι φίλοι των παιδιών θα φιλοξενούνται στη διπλανή αίθουσα του πανεπιστημιακού εστιατορίου και στο Cine Studio, όπου θα υπάρχει μεγάλη οθόνη προβολής, με άμεση μετάδοση του διαγωνισμού.

 

Κατά τη διάρκεια του διήμερου διαγωνισμού θα διοργανωθούν οι ακόλουθες εκδηλώσεις:

 • Συνέδριο για τον γαστρονομικό τουρισμό
 • Επίδειξη τοπικών συνταγών από ομάδες-εκπροσώπους κοινοτήτων, διαγωνισμός και βραβεύσεις
 • Εργαστήρια μαγειρικής
 • Έκθεση με παραδοσιακά τρόφιμα και ποτά.

 

Βραβεία:

 • Σε όλους τους συμμετέχοντες θα δοθεί έπαινος συμμετοχής.
 • Όλες οι έγκυρες συμμετοχές θα περιληφθούν σε βιβλιαράκι μαγειρικής.
 •  Στα δώδεκα παιδιά, από κάθε ηλικιακή κατηγορία που θα μαγειρέψουν, θα δοθούν  δώρα.
 • Οι τρεις καλύτερες συμμετοχές, από τις δώδεκα κάθε κατηγορίας που θα μαγειρέψουν , θα βραβευτούν με δώρα από καταστήματα ειδών κουζίνας και άλλα πλούσια δώρα.
 • Στην καλύτερη συμμετοχή από τις κατηγορίες 10-12 και 13-15 ετών θα δοθούν ολοκληρωμένες υποτροφίες από το Pascal αξίας 40.000 ευρώ.
 • Στις δύο καλύτερες συμμετοχές από την κατηγορία 16-18 ετών  μαθητές επισιτιστικών τεχνών, θα δοθούν υποτροφίες 50% και για τα 2 έτη στη σχολή Επισιτιστικών Τεχνών του Intercollege, αξίας 19.000 ευρώ.
 • Στην καλύτερη συμμετοχή από την κατηγορία 16-18 ετών μαθητές γυμνασίων & λυκείων θα δοθεί υποτροφία για ένα έτος, για το πρόγραμμα  Hospitality από το Πανεπιστήμιο Λευκωσίας, αξίας 10.000 ευρώ.

Από το KidsGo, TeensGo και ParentsGo καλά μαγειρέματα και καλή επιτυχία!!!

Μοιραστείτε το άρθρο!

Facebook facebook   Twitter twitter   Email email  

KidsGo

Το KidsGo είναι ένας χώρος για παιδιά, γονείς κι εκπαιδευτικούς με πλούσιο επιμορφωτικό, ενημερωτικό και διασκεδαστικό υλικό. Εδώ τα παιδιά μπορούν να παίζουν ασφαλώς, να μαθαίνουν συνεχώς νέα πράγματα, να εκφράζονται ανταλλάσσοντας απόψεις και ιδέες, να ενημερώνονται για διάφορες παιδικές πολιτιστικές και καλλιτεχνικές εκδηλώσεις, να συμμετέχουν σε διαγωνισμούς και ομαδικές εργασίες, να δημιουργούν, να ολοκληρώνουν αποστολές, να συμμετέχουν σε δραστηριότητες και να εξερευνούν! Στο KidsGo γονείς κι εκπαιδευτικοί μπορούν να ενημερώνονται για ότι αφορά τα παιδιά και να συμμετέχουν κι αυτοί στέλνοντας δικές τους ιδέες και θέματα επίκαιρα και σχετικά πάντα με τον κόσμο του παιδιού.