TeensGo (news)

 • KidsGo με αγάπη!

2ος Παγκύπριος Διαγωνισμός Κυπριακής Μαγειρικής και Ζαχαροπλαστικής «Μαγειρεύω Κυπριακά», για παιδιά και νέους 10-18 ετών.

Ημερομηνία δημοσίευσης άρθρου: Μαρτίου 17, 2014 Συγγραφέας: KidsGo Κατηγορία: TeensGo (news), Επικαιρότητα, νέα

2ος Παγκύπριος Διαγωνισμός Κυπριακής Μαγειρικής και Ζαχαροπλαστικής «Μαγειρεύω Κυπριακά», για παιδιά και νέους 10-18 ετών.

Το Μουσείο Κυπριακών Τροφίμων και Διατροφής και το Intercollege Λευκωσίας (Τμήμα Επισιτιστικών Τεχνών), συνδιοργανώνουν για δεύτερη χρονιά τον Διαγωνισμό Μαγειρικής και Ζαχαροπλαστικής για παιδιά και νέους 10-18 ετών, με θέμα: «Μαγειρεύω Κυπριακά».

Στόχος του διαγωνισμού είναι τα παιδιά να γνωρίσουν την παράδοση του τόπου μας και τις ξεχασμένες παραδοσιακές γεύσεις. Παράλληλα, βασική επιδίωξη είναι τα παιδιά να εξοικειωθούν με τα υλικά, τις γεύσεις, τις μυρωδιές της παραδοσιακής Μεσογειακής Διατροφής και Κυπριακής Κουζίνας και να εκτιμήσουν την αξία του υγιεινού σπιτικού φαγητού.

Στο διαγωνισμό μπορούν να πάρουν μέρος παιδιά και νέοι από 10-18 ετών.

Οι κατηγορίες συμμετοχής είναι οι ακόλουθες:

 • 10-12 ετών
 • 13-15 ετών
 • 16-18 ετών(γυμνασίων & λυκείων)
 • 16-18 ετών, μαθητές επισιτιστικών τεχνών (Τεχνικών και άλλων δευτεροβάθμιων σχολών)

CookingCyprus2014_icon11

Όροι συμμετοχής:

 • Για να συμμετάσχετε, πρέπει να αποστείλετε τη δήλωση συμμετοχής, σύμφωνα με τις οδηγίες που ακολουθούν στο τέλος αυτής της ανακοίνωσης.
 • Κάθε δήλωση συμμετοχής για τις τρεις πρώτες κατηγορίες (10-12 ετών, 13-15 ετών, 16-18 ετών γυμνασίων & λυκείων) πρέπει να περιλαμβάνει δύο κυπριακές συνταγές: μία για κυρίως πιάτο και μία για γλυκό (επιδόρπιο). Οι δύο συνταγές πρέπει να μπορούν να εκτελεσθούν σε διάστημα 2 ωρών.
 • Κάθε δήλωση συμμετοχής για την τέταρτη κατηγορία 16-18 ετών, μαθητές επισιτιστικών τεχνών (Τεχνικών και άλλων δευτεροβάθμιων σχολών), θα πρέπει να περιλαμβάνει δύο πρωτότυπες συνταγές, δημιουργίας των μαθητών, χρησιμοποιώντας τουλάχιστον 5 υλικά από τη λίστα που περιλαμβάνεται στο έντυπο συμμετοχής αυτής της κατηγορίας. Οι συνταγές να μπορούν να εκτελεσθούν σε διάστημα 2 ωρών.
 • Μπορείτε να αποστείλετε όσες δηλώσεις συμμετοχής θέλετε.

Επιτροπή ειδικών, καθηγητών μαγειρικής και επαγγελματιών, θα επιλέξει τις δώδεκα καλύτερες συμμετοχές από κάθε κατηγορία και οι υποψήφιοι θα κληθούν να παρασκευάσουν τις συνταγές τους στα εργαστήρια μαγειρικής του Intercollege Λευκωσίας.

Κατά την παρασκευή των συνταγών, οι φοιτητές των Επισιτιστικών Τεχνών του Intercollege, θα βοηθούν τα παιδιά των τριών πρώτων κατηγοριών (10-12 ετών, 13-15 ετών και 16-18 ετών) στην εκτέλεση ενεργειών που έχουν σχέση με την ασφάλεια των παιδιών (άναμμα φωτιάς, τοποθέτηση στην εστία μαγειρέματος, τοποθέτηση στον φούρνο, μεταφορά πιάτων κ.ά.).

CookingCyprus2014_icon3

Αναλυτικότεροι όροι και κανονισμοί για την τελική φάση, θα αποσταλούν σε κατοπινό στάδιο, σε όλους όσοι προκριθούν στην τελική φάση του διαγωνισμού.

Κατά τη διάρκεια της εκδήλωσης, οι γονείς και οι φίλοι των παιδιών θα φιλοξενούνται στη διπλανή αίθουσα του πανεπιστημιακού εστιατορίου και στο Cine Studio, όπου θα υπάρχει μεγάλη οθόνη προβολής, με άμεση μετάδοση του διαγωνισμού. Κατά τη διάρκεια του διήμερου διαγωνισμού θα λειτουργεί επίσης έκθεση με παραδοσιακά τρόφιμα και ποτά.

Βραβεία:

 • Σε όλους τους συμμετέχοντες θα δοθεί έπαινος συμμετοχής.
 • Όλες οι έγκυρες συμμετοχές θα περιληφθούν σε βιβλιαράκι μαγειρικής, το οποίο θα αναρτηθεί στη διαδικτυακή πύλη του Μουσείου Κυπριακών Τροφίμων και Διατροφής και του Intercollege και θα μπορεί οποιοσδήποτε να το εκτυπώσει ή να το φυλάξει σε ηλεκτρονική μορφή.
 • Στα δώδεκα παιδιά, από κάθε ηλικιακή κατηγορία που θα μαγειρέψουν, θα δοθούν δώρα.CookingCyprus2014_icon4
 • Οι τρεις καλύτερες συμμετοχές, από τις δώδεκα που θα μαγειρέψουν, κάθε κατηγορίας, θα βραβευτούν με δώρα από καταστήματα ειδών κουζίνας και άλλα πλούσια δώρα.
 • Στην καλύτερη συμμετοχή από τις κατηγορίες 10-12 και 13-15 ετών θα δοθούν ολοκληρωμένες υποτροφίες από το Pascal αξίας 40.000 ευρώ.
 • Στις δύο καλύτερες συμμετοχές από την κατηγορία 16-18 ετών και μαθητές επισιτιστικών τεχνών, θα δοθούν υποτροφίες 50% και για τα 2 έτη στη σχολή Επισιτιστικών Τεχνών του Intercollege, αξίας 19.000 ευρώ.
 • Στην καλύτερη συμμετοχή από την κατηγορία 16-18 ετών θα δοθεί υποτροφία για ένα έτος, για το πρόγραμμα Hospitality, από το Πανεπιστήμιο Λευκωσίας, αξίας 10.000 ευρώ.

Από το KidsGo, TeensGo και ParentsGo καλά μαγειρέματα και καλή επιτυχία!!!

Μοιραστείτε το άρθρο!

Facebook facebook   Twitter twitter   Email email  

KidsGo

Το KidsGo είναι ένας χώρος για παιδιά, γονείς κι εκπαιδευτικούς με πλούσιο επιμορφωτικό, ενημερωτικό και διασκεδαστικό υλικό. Εδώ τα παιδιά μπορούν να παίζουν ασφαλώς, να μαθαίνουν συνεχώς νέα πράγματα, να εκφράζονται ανταλλάσσοντας απόψεις και ιδέες, να ενημερώνονται για διάφορες παιδικές πολιτιστικές και καλλιτεχνικές εκδηλώσεις, να συμμετέχουν σε διαγωνισμούς και ομαδικές εργασίες, να δημιουργούν, να ολοκληρώνουν αποστολές, να συμμετέχουν σε δραστηριότητες και να εξερευνούν! Στο KidsGo γονείς κι εκπαιδευτικοί μπορούν να ενημερώνονται για ότι αφορά τα παιδιά και να συμμετέχουν κι αυτοί στέλνοντας δικές τους ιδέες και θέματα επίκαιρα και σχετικά πάντα με τον κόσμο του παιδιού.