Ενδιαφέρουν κι αυτά

  • KidsGo με αγάπη!

Μαραθώνιος ανάγνωσης αστυνομικής λογοτεχνίας

Ημερομηνία δημοσίευσης άρθρου: Μαρτίου 18, 2015 Συγγραφέας: KidsGo Κατηγορία: Ενδιαφέρουν κι αυτά

Μαραθώνιος ανάγνωσης αστυνομικής λογοτεχνίας

Μαραθώνιος ανάγνωσης αστυνομικής λογοτεχνίας
9 μήνες, 9 αστυνομικά μυθιστορήματα

Πόσα βιβλία διαβάζεις κάθε χρόνο; Ή μάλλον, πόσα αστυνομικά βιβλία διαβάζεις κάθε χρόνο; Ψάχνεις ένα κίνητρο για να διαβάσεις περισσότερο, για να ανακαλύψεις νέους συγγραφείς ή για να καλύψεις μεγαλύτερη θεματολογία; Πώς θα σου φαινόταν ένα αναγνωστικό ταξίδι σε όλο το φάσμα της αστυνομικής λογοτεχνίας; Θα έλεγες ΝΑΙ στην πρόκληση να διαβάσεις 9 βιβλία σε 9 μήνες; Πάντα αστυνομικά. Και πάντα στο ΜΕΤΑΙΧΜΙΟ.

Οι εκδόσεις ΜΕΤΑΙΧΜΙΟ και η Λέσχη Noir σε προ(σ)καλούν να λάβεις μέρος σε έναν Μαραθώνιο Ανάγνωσης Αστυνομικής Λογοτεχνίας. Ο Μαραθώνιος θα ξεκινήσει τον Μάρτιο του 2015 και θα ολοκληρωθεί τον Νοέμβριο της ίδιας χρονιάς. Αν τον ολοκληρώσεις με επιτυχία, θα έχεις την ευκαιρία να γεμίσεις την αστυνομική βιβλιοθήκη σου με τα βιβλία μιας ολόκληρης χρονιάς και να κερδίσεις πολλά άλλα δώρα!

Η ΔΙΑΔΙΚΑΣΙΑ ΤΟΥ ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΥ

Για να λάβεις μέρος, πρέπει να γίνεις μέλος της Λέσχης Noir –αν δεν είσαι ήδη– και να δηλώσεις τη συμμετοχή σου στέλνοντας e-mail στο lesxinoir@metaixmio.gr σημειώνοντας ΕΠΙΘΥΜΩ ΝΑ ΛΑΒΩ ΜΕΡΟΣ ΣΤΟΝ ΜΑΡΑΘΩΝΙΟ ΑΝΑΓΝΩΣΗΣ ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΗΣ ΛΟΓΟΤΕΧΝΙΑΣ και γράφοντας οπωσδήποτε τα στοιχεία σου (ονοματεπώνυμο, τηλέφωνο, e-mail).

Δηλώσεις συμμετοχής θα γίνονται δεκτές καθ’ όλη τη διάρκεια του Μαραθωνίου (το αργότερο έως τις 20 Νοεμβρίου 2015). Κάποιος δηλαδή μπορεί να δηλώσει ενδιαφέρον να συμμετάσχει τον Μάρτιο, με την έναρξη του Μαραθωνίου, και να δρομολογήσει την ανάγνωση των βιβλίων σε εννιά μήνες, ενώ κάποιος άλλος μπορεί να δηλώσει τον Σεπτέμβριο και να διαβάσει τα εννιά βιβλία μέσα σε τρεις μήνες! Στη δήλωση συμμετοχής μπορείς προαιρετικά να σημειώσεις και τα βιβλία που έχεις επιλέξει και προγραμματίσει να διαβάσεις, εάν όμως δεν το έχεις αποφασίσει από την αρχή, μπορείς να τα επιλέξεις στην πορεία.

Σύμφωνα με το διαγωνισμό θα πρέπει να διαβάσεις ένα βιβλίο από καθεμία από τις εννιά παρακάτω κατηγορίες. Συνολικά θα πρέπει να διαβάσεις εννιά βιβλία. Μπορείς να ξεκινήσεις από όποια κατηγορία θέλεις.

Οι κατηγορίες (και τα βιβλία που περιλαμβάνουν) είναι οι εξής:

1. Φόνοι στον παγωμένο Βορρά
Τυχαίο θύμα του Arne Dahl
Άγγελος θανάτου της Camilla Lackberg
Η επιστροφή του Hakan Nesser

2. Στη σκοτεινή πλευρά του Εδιμβούργου
Οι αναστημένοι του Ian Rankin
Τελευταίο τραγούδι για τον Ρέμπους του Ian Rankin
Άγιος ή αμαρτωλός; του Ian Rankin

3. Made in USA
Ρέκβιεμ για τον Μπράουν του James Ellroy
Postmortem της Patricia Cornwell
Σκοτεινός τόπος της Gillian Flynn

4. Ο κόσμος του Jo Nesbo
Ο λυτρωτής του Jo Nesbo
Ο γιος του Jo Nesbo
Αίμα στο χιόνι του Jo Nesbo (κυκλοφορεί στις 18 Μαΐου 2015)

5. Οι γυναίκες εξιχνιάζουν
Ηλιακή καταιγίδα της Asa Larsson
Παράδεισος της Liza Marklund
Η εξαφάνιση της Kristina Ohlsson (κυκλοφορεί στις 20 Απριλίου)

6. Ιστορίες εγκλημάτων
Αιχμηρά αντικείμενα της Gillian Flynn
Εξοχικό με πισίνα του Herman Koch (κυκλοφορεί στις 20 Απριλίου 2015)
Πάντα ο διάβολος του Donald Ray Pollock

7. Διαβάζοντας έλληνες συγγραφείς
Για μια χούφτα βινύλια της Χίλντας Παπαδημητρίου
Η Πηνελόπη των τρένων της Μαρλένας Πολιτοπούλου (κυκλοφορεί την 1η Ιουνίου 2015)
Έγκλημα χωρίς δολοφόνο του Χρήστου Θ. Παπαδημητρίου (κυκλοφορεί στις 21 Σεπτεμβρίου 2015)

8. Διαβάζοντας τους κλασικούς
Αυτή η γλυκιά αρρώστια της Patricia Highsmith
Γαλάζια φλέβα του Ross MacDonald
Το γυάλινο κλειδί του Dashiell Hammett

9. Έγκλημα τα Χριστούγεννα
Χιονοθύελλα με άρωμα πικραμύγδαλου της Camilla Lackberg
Το πιο σκοτεινό δωμάτιο του Johan Theorin
Φωνές του Arnaldur Indridason

Marathonios-Filanagnosias-2015-icon2

Περισσότερα για κάθε βιβλίο θα βρεις στο www.metaixmio.gr. Για να σε βοηθήσουμε να επιλέξεις, το μηνιαίο newsletter της Λέσχης Noir θα περιλαμβάνει κάθε μήνα περισσότερες πληροφορίες για τα βιβλία κάθε κατηγορίας.

Όσοι έχουν δηλώσει συμμετοχή θα λάβουν στα τέλη Νοεμβρίου μέσω ηλεκτρονικού ταχυδρομείου τρεις ερωτήσεις για καθένα από τα παραπάνω 27 βιβλία. Εάν έχεις ολοκληρώσει τον Μαραθώνιο, έχεις δηλαδή διαβάσει 9 βιβλία –ένα από καθεμία από τις παραπάνω 9 κατηγορίες– και θέλεις να μπεις στην κλήρωση για τα δώρα, θα πρέπει να στείλεις τις απαντήσεις σου για τα βιβλία που έχεις διαβάσει, μαζί με ένα σύντομο σχόλιο (100-300 λέξεις) για καθένα από αυτά, στην ηλεκτρονική διεύθυνση lesxinoir@metaixmio.gr. Το σχόλιό σου μπορείς να το αναρτήσεις απευθείας και στη σελίδα του βιβλίου στο www.metaixmio.gr. Η προθεσμία για την αποστολή των απαντήσεων είναι έως τις 31 Δεκεμβρίου 2015.

Εφόσον έχεις ολοκληρώσει την παραπάνω διαδικασία, μπαίνεις αυτομάτως στη μεγάλη κλήρωση που θα αναδείξει πολλούς τυχερούς! Οι νικητές θα ανακοινωθούν τον Ιανουάριο του 2016. Οι ακριβείς ημερομηνίες της κλήρωσης και της ανακοίνωσης των νικητών θα γνωστοποιηθούν αργότερα.

ΤΑ ΔΩΡΑ

  • Ο μεγάλος νικητής θα κερδίσει τα βιβλία μιας ολόκληρης χρονιάς! Θα λάβει δωρεάν όλα τα νέα αστυνομικά μυθιστορήματα που θα κυκλοφορήσουν από τις εκδόσεις ΜΕΤΑΙΧΜΙΟ το 2016.
  • Τρεις ακόμα τυχεροί θα κερδίσουν από ένα tablet.
  • Δέκα τυχεροί θα κερδίσουν ένα αστυνομικό μυθιστόρημα της επιλογής τους από τον κατάλογο των εκδόσεων ΜΕΤΑΙΧΜΙΟ.
  • Όλοι οι συμμετέχοντες θα λάβουν αναμνηστικό συμμετοχής μετά την ολοκλήρωση του Μαραθωνίου.

Διαβάστε εδώ αναλυτικά τους όρους συμμετοχής και ξεκινήστε το διάβασμα.

metaixmio-logo

Μοιραστείτε το άρθρο!

Facebook facebook   Twitter twitter   Email email  

KidsGo

Το KidsGo είναι ένας χώρος για παιδιά, γονείς κι εκπαιδευτικούς με πλούσιο επιμορφωτικό, ενημερωτικό και διασκεδαστικό υλικό. Εδώ τα παιδιά μπορούν να παίζουν ασφαλώς, να μαθαίνουν συνεχώς νέα πράγματα, να εκφράζονται ανταλλάσσοντας απόψεις και ιδέες, να ενημερώνονται για διάφορες παιδικές πολιτιστικές και καλλιτεχνικές εκδηλώσεις, να συμμετέχουν σε διαγωνισμούς και ομαδικές εργασίες, να δημιουργούν, να ολοκληρώνουν αποστολές, να συμμετέχουν σε δραστηριότητες και να εξερευνούν! Στο KidsGo γονείς κι εκπαιδευτικοί μπορούν να ενημερώνονται για ότι αφορά τα παιδιά και να συμμετέχουν κι αυτοί στέλνοντας δικές τους ιδέες και θέματα επίκαιρα και σχετικά πάντα με τον κόσμο του παιδιού.