Διάφορα

  • KidsGo με αγάπη!

40 σοφές συμβουλές που κάθε γονέας πρέπει να δώσει στα παιδιά του!

Ημερομηνία δημοσίευσης άρθρου: Οκτωβρίου 20, 2015 Συγγραφέας: KidsGo Κατηγορία: Διάφορα

40 σοφές συμβουλές που κάθε γονέας πρέπει να δώσει στα παιδιά του!

Όσα δώρα κι αν χαρίσουμε στα παιδιά μας καθώς αυτά μεγαλώνουν, τίποτα δεν θα θυμούνται περισσότερο από εμάς τους ίδιους και την σοφία που τους μεταλαμπαδεύσαμε. Η μαμά, Life Coach και blogger Rebecca Perkins, συγκέντρωσε σε ένα υπέροχο κείμενο 40 πολύτιμες συμβουλές που έχει δώσει στα -μεγάλα πλέον- παιδιά της, προσφέροντας απλόχερα έμπνευση στους νεότερους γονείς.

sofes-symvoyles-poy-prepei-na-dosete-sta-paidia-sas-icon31. Δεν είσαι η δουλειά σου. Δεν είσαι τα χρήματα που έχεις (ή δεν έχεις) στην τράπεζα. Δεν είσαι όσα σου ανήκουν.
sofes-symvoyles-poy-prepei-na-dosete-sta-paidia-sas-icon32. Βρες το πάθος σου. Ψάξε για αυτό που σε εμπνέει. Ανακάλυψε τι είναι αυτό που θέλεις να κάνεις και κυνήγησέ το με όλη σου την καρδιά. Μπορεί, μάλιστα, να βρεις και έναν τρόπο για να βγάζεις χρήματα από αυτό.
sofes-symvoyles-poy-prepei-na-dosete-sta-paidia-sas-icon33. Ο έρωτας πονάει. Αλλά είναι πολύ καλύτερο να βιώσεις τον έρωτα από το να προστατεύεις τον εαυτό σου από τον φόβο ότι θα πονέσεις.
sofes-symvoyles-poy-prepei-na-dosete-sta-paidia-sas-icon34. Η επικοινωνία και ο σεβασμός είναι τα θεμέλια για μία σχέση με διάρκεια στον χρόνο.
sofes-symvoyles-poy-prepei-na-dosete-sta-paidia-sas-icon35. Τρία πράγματα χρειάζονται σε μία σχέση: Πάθος, αγάπη και κοινές αξίες.
sofes-symvoyles-poy-prepei-na-dosete-sta-paidia-sas-icon36. Ποτέ να μην συγκρίνεις τον εαυτό σου με τους άλλους. Είναι σπατάλη ενέργειας. Είσαι ένας μοναδικός άνθρωπος και έχεις τα δικά σου δώρα να προσφέρεις στον κόσμο.
sofes-symvoyles-poy-prepei-na-dosete-sta-paidia-sas-icon67. Φρόντιζε την υγεία σου: Σωματικά, ψυχικά και πνευματικά.
sofes-symvoyles-poy-prepei-na-dosete-sta-paidia-sas-icon38. Μην παραπονιέσαι. Αποφάσισε τι θα ανεχθείς και προχώρα με αυτό στην ζωή.
sofes-symvoyles-poy-prepei-na-dosete-sta-paidia-sas-icon39. Θέσε όρια –στη δουλειά, στην οικογένεια και στις φιλίες.
sofes-symvoyles-poy-prepei-na-dosete-sta-paidia-sas-icon310. Τα μικρά πράγματα έχουν σημασία –οι καλοί τρόποι θα σε πάνε μπροστά.
sofes-symvoyles-poy-prepei-na-dosete-sta-paidia-sas-icon311. Να είσαι ευγνώμων. Κάνε μία λίστα με αυτά για τα οποία είσαι ευγνώμων κάθε μέρα.
sofes-symvoyles-poy-prepei-na-dosete-sta-paidia-sas-icon612. Να περιμένεις την αποτυχία. Η αποτυχία δεν είναι μοιραία. Μάθε όσα έχει να σου διδάξει, έπειτα πήγαινε στην αρχή και προσπάθησε ξανά.
sofes-symvoyles-poy-prepei-na-dosete-sta-paidia-sas-icon613. Να έχεις εξωφρενικά όνειρα. Θα εκπλαγείς από το πόσα μπορεί να πραγματοποιηθούν.
sofes-symvoyles-poy-prepei-na-dosete-sta-paidia-sas-icon314. Να λειτουργείς πάντα με ακεραιότητα.
sofes-symvoyles-poy-prepei-na-dosete-sta-paidia-sas-icon315. Μην ξεχνάς τους γονείς σου. Μπορεί να έκαναν λάθη, αλλά σε μεγάλωσαν όσο καλύτερα μπορούσαν.

sofes-symvoyles-poy-prepei-na-dosete-sta-paidia-sas-icon2

sofes-symvoyles-poy-prepei-na-dosete-sta-paidia-sas-icon316. Να γνωρίζεις τις αξίες σου. Μην αφήνεις κανέναν να παραβιάζει όσα θεωρείς σημαντικά, είτε αυτός είναι το αφεντικό σου είτε ο σύντροφός σου.
sofes-symvoyles-poy-prepei-na-dosete-sta-paidia-sas-icon317. Δεν χρειάζεται να βρίσκεις πάντα λύσεις για όλα. Αύριο είναι μία νέα μέρα.
sofes-symvoyles-poy-prepei-na-dosete-sta-paidia-sas-icon318. Ανέβαζε τη διάθεσή σου. Ανέπνεε βαθιά και αργά.
sofes-symvoyles-poy-prepei-na-dosete-sta-paidia-sas-icon619. Άκου τους εσωτερικούς σου διαλόγους. Θα μιλούσες σε κάποιον που αγαπάς με τον ίδιο τρόπο;
sofes-symvoyles-poy-prepei-na-dosete-sta-paidia-sas-icon320. Να αναλαμβάνεις ρίσκα, να κάνεις μεγάλα άλματα πίστης. Έτσι θα βγάλεις φτερά.
sofes-symvoyles-poy-prepei-na-dosete-sta-paidia-sas-icon321. Να βοηθάς τους άλλους. Να δείχνεις ενδιαφέρον στους άλλους. Οι άνθρωποι πάντα θα θυμούνται όσα έκανες για εκείνους.
sofes-symvoyles-poy-prepei-na-dosete-sta-paidia-sas-icon322. Το «όχι» είναι μία ολοκληρωμένη πρόταση.
sofes-symvoyles-poy-prepei-na-dosete-sta-paidia-sas-icon323. Μην στρεσάρεσαι πολύ για αποφάσεις. Οι αποφάσεις δεν χρειάζεται να είναι για πάντα.
sofes-symvoyles-poy-prepei-na-dosete-sta-paidia-sas-icon324. Να καλλιεργείς και να θρέφεις τις φιλίες σου. Με αγάπη και φροντίδα μπορούν να διαρκέσουν για πάντα. Ταυτόχρονα, μην φοβάσαι να επεξεργάζεσαι τις φιλίες σου.
sofes-symvoyles-poy-prepei-na-dosete-sta-paidia-sas-icon325. Είσαι επαρκής ακριβώς όπως είσαι. Τέλειος (-α) με τις ατέλειές σου.
sofes-symvoyles-poy-prepei-na-dosete-sta-paidia-sas-icon326. Μάθε να αποδέχεσαι τα κομπλιμέντα λέγοντας απλά «ευχαριστώ».
sofes-symvoyles-poy-prepei-na-dosete-sta-paidia-sas-icon327. Να είσαι πρόθυμος (-η) να δείχνεις ότι είσαι ευάλωτος (-η). Πρόκειται πραγματικά για τη σημαντικότερη απόδειξη θάρρους.
sofes-symvoyles-poy-prepei-na-dosete-sta-paidia-sas-icon328. Δεν είσαι ποτέ μόνος (-η).
sofes-symvoyles-poy-prepei-na-dosete-sta-paidia-sas-icon329. Να συγχωρείς. Πρώτα τον εαυτό σου και ύστερα τους άλλους. Σε αυτό που ζείτε είστε όλοι μαζί.

sofes-symvoyles-poy-prepei-na-dosete-sta-paidia-sas-icon4

sofes-symvoyles-poy-prepei-na-dosete-sta-paidia-sas-icon330. Η συμπεριφορά σου είναι πάντα δική σου απόφαση.
sofes-symvoyles-poy-prepei-na-dosete-sta-paidia-sas-icon331. Να γελάς πολύ. Να διασκεδάζεις.
sofes-symvoyles-poy-prepei-na-dosete-sta-paidia-sas-icon332. Η μαγεία συμβαίνει όταν βγαίνεις από τα ασφαλή σου όρια.
sofes-symvoyles-poy-prepei-na-dosete-sta-paidia-sas-icon333. Μάθε να αγαπάς τον εαυτό σου όπως είναι τώρα. Γίνεται όλο και πιο δύσκολο αν το αφήνεις μέχρι να μεγαλώσεις.
sofes-symvoyles-poy-prepei-na-dosete-sta-paidia-sas-icon334. Μην ανησυχείς για το τι σκέφτονται οι άλλοι. Σε σκέφτονται πολύ λιγότερο από όσο νομίζεις.
sofes-symvoyles-poy-prepei-na-dosete-sta-paidia-sas-icon635. Ακολούθα το ένστικτό σου. Στα «κότσια» σου βρίσκεται η απάντηση. Πάντα.
sofes-symvoyles-poy-prepei-na-dosete-sta-paidia-sas-icon336. Η ευτυχία ξεκινά από μέσα. Μην περιμένεις κανέναν άλλον να σε κάνει ευτυχισμένο (-η).
sofes-symvoyles-poy-prepei-na-dosete-sta-paidia-sas-icon337. Κάνε οικονομία από τα πρώτα σου κιόλας χρήματα. Αποταμίευε το 10% αυτών που βγάζεις. Η χρεοκοπία δεν είναι ωραία. Φτιάχνε το κολατσιό σου για τη δουλειά. Ένας καφές και ένα σάντουιτς κάθε μέρα σύντομα θα αποτελέσουν μεγάλο έξοδο.
sofes-symvoyles-poy-prepei-na-dosete-sta-paidia-sas-icon338. Η ζωή δεν είναι αγώνας δρόμου. Σταμάτα και μύρισε τα λουλούδια. Σοβαρά.
sofes-symvoyles-poy-prepei-na-dosete-sta-paidia-sas-icon339. Τις στιγμές που έχεις φτάσει στα όριά σου ρώτα τον εαυτό σου «θα με απασχολεί το θέμα αυτό σε 5 χρόνια από σήμερα;».

sofes-symvoyles-poy-prepei-na-dosete-sta-paidia-sas-icon5

sofes-symvoyles-poy-prepei-na-dosete-sta-paidia-sas-icon340. Τα πάντα μπορούν να αλλάξουν. Είναι ένα από τα πιο σίγουρα πράγματα στην ζωή. Μάθε να προσαρμόζεσαι στις αλλαγές.

Πηγή: rebperkins.com

Εμείς το διαβάσαμε στο www.mama365.gr

mama365Logo

Μοιραστείτε το άρθρο!

Facebook facebook   Twitter twitter   Email email  

KidsGo

Το KidsGo είναι ένας χώρος για παιδιά, γονείς κι εκπαιδευτικούς με πλούσιο επιμορφωτικό, ενημερωτικό και διασκεδαστικό υλικό. Εδώ τα παιδιά μπορούν να παίζουν ασφαλώς, να μαθαίνουν συνεχώς νέα πράγματα, να εκφράζονται ανταλλάσσοντας απόψεις και ιδέες, να ενημερώνονται για διάφορες παιδικές πολιτιστικές και καλλιτεχνικές εκδηλώσεις, να συμμετέχουν σε διαγωνισμούς και ομαδικές εργασίες, να δημιουργούν, να ολοκληρώνουν αποστολές, να συμμετέχουν σε δραστηριότητες και να εξερευνούν! Στο KidsGo γονείς κι εκπαιδευτικοί μπορούν να ενημερώνονται για ότι αφορά τα παιδιά και να συμμετέχουν κι αυτοί στέλνοντας δικές τους ιδέες και θέματα επίκαιρα και σχετικά πάντα με τον κόσμο του παιδιού.