Ενδιαφέρουν κι αυτά

  • KidsGo με αγάπη!

5 λόγοι που χαίρομαι που έχω γιους!

Ημερομηνία δημοσίευσης άρθρου: Φεβρουαρίου 10, 2016 Συγγραφέας: KidsGo Κατηγορία: Ενδιαφέρουν κι αυτά

5 λόγοι που χαίρομαι που έχω γιους!

«Θέλω να κάνω μόνο κορίτσια γιατί τα αγόρια μια μέρα θα αφήσουν την μητέρα τους.»

«Δεν θέλω να κάνω τρίτο παιδί επειδή μπορεί να είναι κι αυτό αγόρι.»

Αυτό είναι μόνο ένα μικρό δείγμα στιχομυθιών που ακούμε σε καθημερινή βάση από γυναίκες που φρικάρουν στην ιδέα πώς θα κάνουν αγόρι. Μια μαμά όμως τριών αγοριών, η Dina Relles, μοιράζεται την εμπειρία της και εξηγεί τους λόγους για τους οποίους είναι μια ευτυχισμένη «αγορομάνα!».

5-logoi-pou-xairomai-pou-exo-gious-icon2Τα παιχνίδια τους είναι περισσότερο διασκεδαστικά
Σε μια πρόσφατη σχολική εκδρομή που συνόδεψα έναν από τους γιούς μου, με πλησίασε ένα ζευγάρι γονέων μιας συμμαθήτριας του γιου και πάνω στην κουβέντα κάτι είπανε για πριγκίπισσες, κάστρα και νεράιδες! Έμεινα αποσβολωμένη για μερικά δευτερόλεπτα. Ο γιος μου έτρεξε για να μου πει ότι είδε στον δρόμο έξι φορτηγά, τρία ασθενοφόρα και δύο πυροσβεστικά οχήματα παρόμοια με τα δικά του. Τουλάχιστον τα παιχνίδια με τα οποία παίζει είναι ρεαλιστικά! Είδε κανείς σας στον δρόμο τον τελευταίο πριγκίπισσες ή νεράιδες; Δεν νομίζω!

5-logoi-pou-xairomai-pou-exo-gious-icon3

5-logoi-pou-xairomai-pou-exo-gious-icon2Βγαίνουμε πιο γρήγορα από το σπίτι
Η αλήθεια είναι πως δεν χρειάζεται καμία ιδιαίτερη προετοιμασία για να βγούμε από το σπίτι. Ούτε πλεξούδες στα μαλλιά, ούτε καλσόν με περίεργα σχέδια. Απλά ένα πουκάμισο, ένα παντελόνι, παπούτσια και είμαστε έτοιμοι! Μεταξύ μας, τα αγόρια δεν τα νοιάζει τι φοράνε. Α! Και το καθένα από τα παιδιά μου έχει από δύο μόνο ζευγάρια παπουτσιών.

5-logoi-pou-xairomai-pou-exo-gious-icon2Παρόλο που είναι του ίδιου φύλου δεν είναι όλα ίδια
Το γεγονός ότι είμαι μητέρα τριών παιδιών του ίδιου φύλου, μου δίνεται η δυνατότητα να καταλάβω πόσο ξεχωριστή προσωπικότητα είναι το καθένα από τα παιδιά μου. Μπορεί και τα τρία να είναι αγόρια, όμως είναι τρεις εντελώς διαφορετικοί άνθρωποι μεταξύ τους.

Ο μεγάλος μου είναι σκληρός και με έντονη προσωπικότητα. Δεν του αρέσουν οι αγκαλιές αλλά χρειάζεται έγκριση και συντροφικότητα σε οτιδήποτε κι αν κάνει. Ο μεσαίος μου είναι ευαίσθητος, ντροπαλός και γλυκός. Κουλουριάζεται όλη την ώρα στην αγκαλιά μου. Είναι επίσης ανεξάρτητος και στωικός. Όσο για το μωρό είναι ακόμα πάρα πολύ νωρίς για να μιλήσω αλλά οι εκπλήξεις και οι χαρές που μου χαρίζουν είναι καθημερινές.

5-logoi-pou-xairomai-pou-exo-gious-icon5

5-logoi-pou-xairomai-pou-exo-gious-icon2Τα αγόρια μιλούν με το μυαλό τους
Εγώ πάντα προτιμούσα την παρέα των ανδρών. Την ειλικρίνειά τους, τις καθαρές κουβέντες και την ευαίσθητη πλευρά που βγάζουν οι άντρες στις συζητήσεις τους.

Μπορεί όταν μεγαλώνουν τα αγόρια να μην παίρνουν κάθε μέρα τη μαμά τους τηλέφωνο αλλά όταν το κάνουν, μπαίνουν κατευθείαν στην «καρδιά» του θέματος. Δεν χρειάζεται να μυρίζετε τα νύχια σας για να καταλάβετε τι μπορεί να εννοούν.

5-logoi-pou-xairomai-pou-exo-gious-icon4

5-logoi-pou-xairomai-pou-exo-gious-icon2Αγαπούν τη μαμά τους με έναν ιδιαίτερο και ξεχωριστό τρόπο
Είναι μια αγάπη απλούστερη και ενώ πραγματικά επιθυμώ να κάνω και μια κόρη, δεν αλλάζω με τίποτα τη σχέση που έχω χτίσει με τα αγόρια μου!

Είμαι τόσο περήφανη για τους μικρούς άντρες που μεγαλώνω! Και μπορεί όσο μεγαλώνουν να γίνονται απρόσιτοι, ξέρω όμως ότι τη μαμά τους πάντα θα την προστατεύουν! Καμιά φορά λυγίζουν και μου δίνουν και μια αγκαλιά εκεί που δεν το περιμένω!

Πηγή: www.baby.gr

Baby-logo

Μοιραστείτε το άρθρο!

Facebook facebook   Twitter twitter   Email email  

KidsGo

Το KidsGo είναι ένας χώρος για παιδιά, γονείς κι εκπαιδευτικούς με πλούσιο επιμορφωτικό, ενημερωτικό και διασκεδαστικό υλικό. Εδώ τα παιδιά μπορούν να παίζουν ασφαλώς, να μαθαίνουν συνεχώς νέα πράγματα, να εκφράζονται ανταλλάσσοντας απόψεις και ιδέες, να ενημερώνονται για διάφορες παιδικές πολιτιστικές και καλλιτεχνικές εκδηλώσεις, να συμμετέχουν σε διαγωνισμούς και ομαδικές εργασίες, να δημιουργούν, να ολοκληρώνουν αποστολές, να συμμετέχουν σε δραστηριότητες και να εξερευνούν! Στο KidsGo γονείς κι εκπαιδευτικοί μπορούν να ενημερώνονται για ότι αφορά τα παιδιά και να συμμετέχουν κι αυτοί στέλνοντας δικές τους ιδέες και θέματα επίκαιρα και σχετικά πάντα με τον κόσμο του παιδιού.