Ενδιαφέρουν κι αυτά

  • KidsGo με αγάπη!

10 Κανόνες ασφαλείας για παιδιά αλλά και για ενήλικες!

Ημερομηνία δημοσίευσης άρθρου: Μαρτίου 27, 2016 Συγγραφέας: KidsGo Κατηγορία: Ενδιαφέρουν κι αυτά

10 Κανόνες ασφαλείας για παιδιά αλλά και για ενήλικες!

Ελεύθερη μετάφραση από το KidsGo.

1. Το σώμα μου μού ανήκει!

2. Ξέρω το όνομά μου, τη διεύθυνση μου, τον αριθμό τηλεφώνου και τα ονόματα των γονιών μου. (Μην ξεχνάτε: τα παιδιά πρέπει να γνωρίζουν τους αριθμούς κινητού τηλεφώνου των γονιών τους!)

3. Ποτέ δεν πάω πουθενά με κάποιον που δεν ξέρω, ούτε και παίρνω ο,τιδήποτε από αυτόν.

4. Ακολουθώ πάντα τον κανόνα «ΕΛΕΓΞΕ ΠΡΩΤΑ» που περιλαμβάνει ποιους ενήλικες, και μόνο αυτούς, μπορώ να εμπιστεύομαι για να πάρω άδεια (γονείς, γιαγιά, παππούς): Προτού λοιπόν πάω οπουδήποτε, προτού αλλάξω τα σχέδια μου και αντί στο πάρκο που ξεκίνησα για παιχνίδι καταλήξω στην αυλή του σχολείου, ή προτού να μπω σε ένα αυτοκίνητο, ακόμη και αν είναι με κάποιον που ξέρω, πρώτα ελέγχω. Αν δεν μπορώ να ελέγξω πρώτα, τότε η απάντηση είναι σίγουρα ΟΧΙ !

5. Οι περιοχές του σώματος που βρίσκονται κάτω από το εσώρουχο είναι καθαρά δικές μας και κανείς δεν τις αγγίζει (Κανόνας εσώρουχου).

6. Δεν χρειάζεται να είμαι ευγενικός, αν κάποιος με κάνει να νιώθω φοβισμένα ή άβολα. Είναι εντάξει να πούμε ΟΧΙ …ακόμα και σε έναν ενήλικα, αν πρέπει.

7. Δεν κρατώ μυστικά …ειδικά αν αυτά με κάνουν να αισθάνομαι φοβισμένος ή ανήσυχος. (Ουδείς ενήλικας θα πρέπει να ζητά από ένα παιδί να κρατήσει ένα μυστικό).

8. Αν ποτέ χαθώ σε ένα δημόσιο χώρο, μπορώ να μείνω ακίνητος εκεί που βρίσκομαι και να φωνάξω δυνατά τους γονείς μου, ή να προσεγγίσω μια μαμά που έχει μαζί της μικρά παιδιά και να της ζητήσω βοήθεια.

9. Πάντα δίνω ιδιαίτερη σημασία στην φωνή που ακούω μέσα μου, ειδικά αν νιώσω ένα «Ωχ» συναίσθημα.

10. Εσείς ο ενήλικας, ποτέ μην ζητάτε βοήθεια από παιδιά, αλλά μόνο από άλλους ενήλικες.

171

Διαβάστε το άρθρο στα αγγλικά The super ten, Play-It-Safe Rules for kids and grownups!

safelyeverafter-logo

Μοιραστείτε το άρθρο!

Facebook facebook   Twitter twitter   Email email  

KidsGo

Το KidsGo είναι ένας χώρος για παιδιά, γονείς κι εκπαιδευτικούς με πλούσιο επιμορφωτικό, ενημερωτικό και διασκεδαστικό υλικό. Εδώ τα παιδιά μπορούν να παίζουν ασφαλώς, να μαθαίνουν συνεχώς νέα πράγματα, να εκφράζονται ανταλλάσσοντας απόψεις και ιδέες, να ενημερώνονται για διάφορες παιδικές πολιτιστικές και καλλιτεχνικές εκδηλώσεις, να συμμετέχουν σε διαγωνισμούς και ομαδικές εργασίες, να δημιουργούν, να ολοκληρώνουν αποστολές, να συμμετέχουν σε δραστηριότητες και να εξερευνούν! Στο KidsGo γονείς κι εκπαιδευτικοί μπορούν να ενημερώνονται για ότι αφορά τα παιδιά και να συμμετέχουν κι αυτοί στέλνοντας δικές τους ιδέες και θέματα επίκαιρα και σχετικά πάντα με τον κόσμο του παιδιού.