Εκπαίδευση

  • KidsGo με αγάπη!

Τι μπορεί να κάνει η/ο εκπαιδευτικός για να βελτιώσει την αυτοεκτίμηση των μαθητών του

Ημερομηνία δημοσίευσης άρθρου: Απριλίου 4, 2016 Συγγραφέας: KidsGo Κατηγορία: Εκπαίδευση

Τι μπορεί να κάνει η/ο εκπαιδευτικός για να βελτιώσει την αυτοεκτίμηση των μαθητών του

Pos-o-ekpaideftikos-mporei-na-veltiosei-thn-aftoektimisi-ton-mathiton-toy-icon31. Χρησιμοποποιεί το όνομα κάθε μαθητή όταν του απευθύνει το λόγο.

Pos-o-ekpaideftikos-mporei-na-veltiosei-thn-aftoektimisi-ton-mathiton-toy-icon32. Δίνει σε όλους τους μαθητές την ευκαιρία να πετύχουν στην τάξη.

Pos-o-ekpaideftikos-mporei-na-veltiosei-thn-aftoektimisi-ton-mathiton-toy-icon33. Αναθέτει ευθύνες σε όλους τους μαθητές της τάξης.

Pos-o-ekpaideftikos-mporei-na-veltiosei-thn-aftoektimisi-ton-mathiton-toy-icon34. Με κάθε ευκαιρία προβάλλει τις θετικές πτυχές από τις εργασίες κάθε παιδιού.

Pos-o-ekpaideftikos-mporei-na-veltiosei-thn-aftoektimisi-ton-mathiton-toy-icon35. Δεν ειρωνεύεται ούτε υποτιμά τους μαθητές για τυχόν απορίες τους.

Pos-o-ekpaideftikos-mporei-na-veltiosei-thn-aftoektimisi-ton-mathiton-toy-icon36. Προσφέρει εξατομικευμένη βοήθεια σε παιδιά που έχουν δυσκολίες στα μαθήματα τους.

Pos-o-ekpaideftikos-mporei-na-veltiosei-thn-aftoektimisi-ton-mathiton-toy-icon37. Φροντίζει να μάθει σημαντικές πληροφορίες που αφορούν τη ζωή των μαθητών του στο σπίτι.

Pos-o-ekpaideftikos-mporei-na-veltiosei-thn-aftoektimisi-ton-mathiton-toy-icon38. Δείχνει ενδιαφέρον για τα χόμπι και τα ενδιαφέροντα των παιδιών.

Pos-o-ekpaideftikos-mporei-na-veltiosei-thn-aftoektimisi-ton-mathiton-toy-icon39. Διδάσκει στα παιδιά πώς να αντιμετωπίζουν εποικοδομητικά τις αποτυχίες τους.

Pos-o-ekpaideftikos-mporei-na-veltiosei-thn-aftoektimisi-ton-mathiton-toy-icon310. Ενθαρρύνει τα παιδιά να τολμούν και να μη φοβούνται το νέο και το διαφορετικό.

Pos-o-ekpaideftikos-mporei-na-veltiosei-thn-aftoektimisi-ton-mathiton-toy-icon311. Ενθαρρύνει τους μαθητές να αναλαμβάνουν πρωτοβουλίες στην τάξη.

Pos-o-ekpaideftikos-mporei-na-veltiosei-thn-aftoektimisi-ton-mathiton-toy-icon312. Δεν παίρνει για δεδομένο ό,τι άκουσε σχετικά με τη συμπεριφορά των μαθητών του.

Pos-o-ekpaideftikos-mporei-na-veltiosei-thn-aftoektimisi-ton-mathiton-toy-icon313. Δεν είναι υπερπροστατευτικός με τους μαθητές του, όπου χρειάζεται τους αφήνει να αντιμετωπίσουν τις συνέπειες των πράξεων τους.

Pos-o-ekpaideftikos-mporei-na-veltiosei-thn-aftoektimisi-ton-mathiton-toy-icon314. Επαινεί και επιβραβεύει τους μαθητές ακόμα και για τα πιο μικρά τους επιτεύγματα.

Pos-o-ekpaideftikos-mporei-na-veltiosei-thn-aftoektimisi-ton-mathiton-toy-icon2

Μοιραστείτε το άρθρο!

Facebook facebook   Twitter twitter   Email email  

KidsGo

Το KidsGo είναι ένας χώρος για παιδιά, γονείς κι εκπαιδευτικούς με πλούσιο επιμορφωτικό, ενημερωτικό και διασκεδαστικό υλικό. Εδώ τα παιδιά μπορούν να παίζουν ασφαλώς, να μαθαίνουν συνεχώς νέα πράγματα, να εκφράζονται ανταλλάσσοντας απόψεις και ιδέες, να ενημερώνονται για διάφορες παιδικές πολιτιστικές και καλλιτεχνικές εκδηλώσεις, να συμμετέχουν σε διαγωνισμούς και ομαδικές εργασίες, να δημιουργούν, να ολοκληρώνουν αποστολές, να συμμετέχουν σε δραστηριότητες και να εξερευνούν! Στο KidsGo γονείς κι εκπαιδευτικοί μπορούν να ενημερώνονται για ότι αφορά τα παιδιά και να συμμετέχουν κι αυτοί στέλνοντας δικές τους ιδέες και θέματα επίκαιρα και σχετικά πάντα με τον κόσμο του παιδιού.