Ενδιαφέρουν κι αυτά

 • KidsGo με αγάπη!

Παιδί είναι …θα πέσει, θα χτυπήσει, θα γελάσει!

Ημερομηνία δημοσίευσης άρθρου: Ιουνίου 9, 2016 Συγγραφέας: KidsGo Κατηγορία: Ενδιαφέρουν κι αυτά

Παιδί είναι …θα πέσει, θα χτυπήσει, θα γελάσει!

Και όλα αυτά γίνονται με αυτή τη σειρά, το παιδί είναι πολύ φυσιολογικό να πέσει. Άλλωστε μην ξεχνάς έχει έναν ολόκληρο κόσμο να εξερευνήσει.

Τα πολύ μικρά παιδιά είναι ασταθή στο βάδισμα και δεν έχουν την εμπειρία να αποφύγουν τον κίνδυνο. Οι πτώσεις συνδέονται άμεσα με την ηλικία και τις ικανότητες του παιδιού. Είναι σημαντικό λοιπόν να γνωρίζει κανείς τι μπορεί να κάνει το παιδί του σε κάθε ηλικιακή φάση ώστε να αποτρέψει ατυχήματα από πτώση.

Μικρά βρέφη
Από τη στιγμή που ένα μωρό μπορεί να γυρίσει από μπρούμυτα, ανάσκελα και αντίστροφα, μπορεί να πέσει από το κρεβάτι, την αλλαξιέρα ή τον καναπέ. Σε καμία περίπτωση τα βρέφη δεν θα πρέπει να αφήνονται σε υψηλή επιφάνεια χωρίς επίβλεψη. Τα βρέφη μπορούν επίσης να πέσουν από το καροτσάκι ή το καρεκλάκι τους. Θα πρέπει λοιπόν πάντα να είναι δεμένα με τη ζώνη.

Βρέφη που περπατούν
Όταν τα βρέφη αρχίζουν να περπατούν, είναι πολύ ασταθή. Σκοντάφτουν εύκολα ή χάνουν την ισορροπία τους και μπορεί να πέσουν στο ίδιο επίπεδο ή στη σκάλα. Συχνά χτυπάνε σε χαμηλά έπιπλα. Καλύψτε τις γωνίες των επίπλων ώστε να μην τραυματίσουν το παιδί αν πέσει επάνω τους. Οι σκάλες θα πρέπει να έχουν πόρτα ασφαλείας που θα πρέπει να διατηρηθεί τουλάχιστον μέχρι την ηλικία των 2 χρόνων. Προσοχή στις γυάλινες επιφάνειες που υπάρχουν στο σπίτι. Τα τζάμια πρέπει να είναι ασφαλείας ή να καλυφθούν.

Μεγαλύτερα παιδιά
Τα μεγαλύτερα παιδιά έχουν μικρότερο κίνδυνο να πέσουν στο σπίτι, αλλά ατυχήματα μπορεί να συμβούν. Τα παιδιά πρέπει να καταλάβουν τον κίνδυνο που υπάρχει όταν σκαρφαλώνουν σε υψηλά σημεία, όπως φράκτες ή δέντρα. Εξαιρετική προσοχή χρειάζεται στα μπαλκόνια. Θα πρέπει να υπάρχει προστατευτικό πλέγμα συνολικού ύψους 110 cm τουλάχιστον και όχι έπιπλα κοντά στο μπαλκόνι στα οποία το παιδί μπορεί να σκαρφαλώσει.

Frezyderm-first-aid-butter-icon2

Εξωτερικοί τραυματισμοί
Είναι οι πιο συχνοί. Επειδή στην περιοχή του δέρματος του κεφαλιού υπάρχουν πολλά αγγεία του αίματος, οι εξωτερικοί τραυματισμοί στο κεφάλι ματώνουν πολύ. Το πρήξιμο και το «καρούμπαλο» οφείλονται στο υγρό και το αίμα που βγαίνουν από τα αγγεία και μαζεύονται κάτω από το δέρμα.

Frezyderm-first-aid-butterΤι κάνουμε:

 • Αναζητήστε ιατρική βοήθεια αν το παιδί έχασε τις αισθήσεις του, έστω και για πολύ λίγο χρόνο.
 • Αν το παιδί δεν έχασε τις αισθήσεις του, επικοινωνεί και συμπεριφέρεται ως συνήθως, τοποθετήστε First Aid Butter ένα Gel που αντιμετωπίζει χτυπήματα, εκχυμώσεις και μώλωπες σε πρόσωπο και σώμα. Εμπλουτισμένο με φυτικά εκχυλίσματα, τα οποία έχουν θεραπευτικές και ανακουφιστικές ιδιότητες. Έχει παυσίπονη δράση με φυσικό τρόπο, μειώνει τα οιδήματα, καταπραΰνει τις φλεγμονές, προστατεύει από τη δημιουργία μελανιάς και ενισχύει τη μικροκυκλοφορία. Είναι κατάλληλο για βρέφη από τον 3ο μήνα. 

Χωρίς φαρμακευτικές ουσίες, parabens και συντηρητικά και είναι ασφαλές σε περίπτωση κατάποσης. 

Η χρήση του είναι απλή, απλώνετε με καθαρό δάχτυλο στην πάσχουσα περιοχή όσες φορές χρειαστεί. Αλλά προσοχή να μην χρησιμοποιείται σε ανοιχτά τραύματα και πληγές.

 • Παρακολουθήστε στενά το παιδί σας τις επόμενες 24 ώρες. Αν αυτό παρουσιάσει σημάδια που να υποδεικνύουν και εσωτερικό τραυματισμό καλέστε βοήθεια.

Πότε να καλέσω ασθενοφόρο;
Όταν δεις τα παρακάτω συμπτώματα:

 • Ανώμαλη αναπνοή
 • Φανερό κάταγμα
 • Αιμορραγία από τη μύτη, το στόμα ή το αυτί
 • Διαταραχή στην όραση ή την ακοή
 • Οι κόρες των ματιών να μην έχουν το ίδιο μέγεθος
 • Μυϊκή αδυναμία ή παράλυση
 • Πόνο στον αυχένα ή δυσκαμψία
 • Σπασμούς
 • Εμέτους
 • Απώλεια ούρων ή κοπράνων.

Για περισσότερη φροντίδα δείτε ΕΔΩ.

ninida-vrefos-frezyderm-icon5

Μοιραστείτε το άρθρο!

Facebook facebook   Twitter twitter   Email email  

KidsGo

Το KidsGo είναι ένας χώρος για παιδιά, γονείς κι εκπαιδευτικούς με πλούσιο επιμορφωτικό, ενημερωτικό και διασκεδαστικό υλικό. Εδώ τα παιδιά μπορούν να παίζουν ασφαλώς, να μαθαίνουν συνεχώς νέα πράγματα, να εκφράζονται ανταλλάσσοντας απόψεις και ιδέες, να ενημερώνονται για διάφορες παιδικές πολιτιστικές και καλλιτεχνικές εκδηλώσεις, να συμμετέχουν σε διαγωνισμούς και ομαδικές εργασίες, να δημιουργούν, να ολοκληρώνουν αποστολές, να συμμετέχουν σε δραστηριότητες και να εξερευνούν! Στο KidsGo γονείς κι εκπαιδευτικοί μπορούν να ενημερώνονται για ότι αφορά τα παιδιά και να συμμετέχουν κι αυτοί στέλνοντας δικές τους ιδέες και θέματα επίκαιρα και σχετικά πάντα με τον κόσμο του παιδιού.