Βιβλιοπαρουσιάσεις

  • KidsGo με αγάπη!

Το ημερολόγιο ενός Σπασίκλα, ένα μυθιστόρημα σε κόμικς

Ημερομηνία δημοσίευσης άρθρου: Ιουνίου 19, 2013 Συγγραφέας: KidsGo Κατηγορία: Βιβλιοπαρουσιάσεις

Το ημερολόγιο ενός Σπασίκλα, ένα μυθιστόρημα σε κόμικς

Καλοκαίρι! Το αγαπημένο μας καλοκαιράκι είναι εδώ! Τα σχολεία έκλεισαν, οι εξετάσεις τελείωσαν κι ήρθε η ώρα για ανεμελιά, ξεκούραση και… καλοκαιρινές διακοπές στο χωριό, στην πόλη, στη θάλασσα, στο βουνό. Όπου κι αν βρεθούμε, εμείς οι γονείς υπενθυμίζουμε στα παιδιά μας να πάρουν μαζί τους το αγαπημένο τους βιβλίο, το βιβλίο της αρεσκείας τους, γιατί το διάβασμα το καλοκαίρι έχει άλλη χάρη αφού γίνεται ευχάριστα, χωρίς πίεση και διαβάζουμε εκείνα τα βιβλία που πραγματικά μας αρέσουν.

Έτσι, βοηθάμε τα παιδιά μας να ανακαλύψουν την απόλαυση της ανάγνωσης και να πειστούν ότι ο κόσμος του βιβλίου είναι ατελείωτος κι ονειρικός!

Σήμερα κυκλοφορούν τόσα πολλά βιβλία στην αγορά που σίγουρα κάθε παιδί θα βρει ένα βιβλίο να του κεντρίσει το ενδιαφέρον και την προσοχή!

Διαλέξτε, λοιπόν, μικροί μας φίλοι τα δικά σας βιβλία, και φύγαμε για καλοκαιρινά μαγικά ταξίδια με τη φαντασία μας! Το KidsGo για ξεκούραστες, ανάλαφρες, ξεκαρδιστικές κι αστείες καλοκαιρινές αποδράσεις προτείνει στα παιδιά «Το ημερολόγιο ενός Σπασίκλα».

Πρόκειται για μια σειρά βιβλίων που έχει αναδειχθεί σε Νο 1 Best Seller των New York Times, με διαφημιστική προώθηση που σπάνια βλέπουμε σε παιδικά βιβλία, δική του ιστοσελίδα και μεταφερόμενο σε ταινίες στο Hollywood. Συγγραφέας και εικονογράφος των βιβλίων της σειράς ο Τζεφ Κίνι. Ήρωας των βιβλίων ο Γκρεγκ Χέφλι, ένα παιδί μαθητής α’ γυμνασίου, που περιγράφει την πραγματικότητα του σχολείου, της οικογένειάς του και των φίλων του, όπως τη βλέπει ο ίδιος μέσα απ’ τα δικά του μάτια. Ένα παιδί που μπορεί μεν να ανησυχεί για τα πάντα, δεν πτοείται όμως από τίποτα, ούτε από προσβολές ούτε από αποτυχίες.

Στην Ελλάδα και Κύπρο κυκλοφόρησε για πρώτη φορά τον Οκτώβριο του 2008 από τις εκδόσεις Ψυχογιός και έκτοτε έχουν κυκλοφορήσει τα εξής βιβλία της εν λόγω σειράς:

 Το ημερολόγιο ενός Σπασίκλα 1: Τα χρονικά του Γκρεγκ Χέφλι
Το ημερολόγιο ενός Σπασίκλα 2: Ο Ρόντρικ δεν παίζεται!
Το ημερολόγιο ενός Σπασίκλα 3: Το ποτήρι ξεχείλισε
Το ημερολόγιο ενός Σπασίκλα 4: Σκυλίσια ζωή
Το ημερολόγιο ενός Σπασίκλα 5: Η σκληρή αλήθεια
Το ημερολόγιο ενός Σπασίκλα 6: Μέρες πανικού
Το ημερολόγιο ενός Σπασίκλα 7: Στους δύο τρίτος δε χωρεί
Το ημερολόγιο ενός Σπασίκλα – Φτιάξε το δικό σου βιβλίο!
Το ημερολόγιο ενός Σπασίκλα – Πώς γυρίστηκε η ταινία

Το βιβλίο προτείνεται κυρίως σε μαθητές της Ε’ και Στ’ τάξης Δημοτικού, ενώ σίγουρα μπορούν να το διαβάσουν και μεγαλύτερα παιδιά, του γυμνασίου, που έχουν τη δυνατότητα να ταυτιστούν ακόμη περισσότερο με τον ήρωα του βιβλίου, τον Γκρεγκ. Κι ενώ από τον τίτλο του θα νόμιζε κανείς ότι αρέσει περισσότερο στα αγόρια, στην πράξη φαίνεται να το διασκεδάζουν εξίσου και τα κορίτσια! Σε Ελλάδα και Κύπρο είναι πολύ αγαπημένο από παιδιά μικρής ηλικίας έως και εφήβους!

Τα βιβλία της σειράς σίγουρα δεν είναι από εκείνα τα βιβλία που βοηθούν το νεαρό αναγνώστη να εμπλουτίζει το λεξιλόγιό του ή να βελτιώνει την ικανότητα επικοινωνίας του … . Όμως, αυτή η σειρά βιβλίων είναι εξαιρετικά χιουμοριστική κι ανάλαφρη στο διάβασμα! Ό,τι πρέπει για καλοκαίρι! Από τη μία ο χαρακτήρας του ήρωα του βιβλίου, σαρκαστικός με ιδιαίτερη αθωότητα, κι από την άλλη οι διαρκείς προβληματικές καταστάσεις στις οποίες μπλέκει, δεν αφήνουν τον αναγνώστη να βαρεθεί. Αντίθετα θα τον ταξιδέψουν σ’ έναν άλλο κόσμο, θα γνωρίσει πρόσωπα, θα διασκεδάσει, θα γελάσει και σίγουρα, όταν θα φτάσει στο τέλος του βιβλίου… θα αναζητήσει το επόμενο της σειράς!

Μπορεί το χιούμορ να είναι το δυνατό σημείο του βιβλίου κάνοντας την ανάγνωση ξεκούραστη, ωστόσο στην επιτυχία αυτής της σειράς βιβλίων συντείνει και η γλώσσα του βιβλίου που είναι πολύ απλή, σχεδόν προφορικός λόγος, η γραμματοσειρά του κειμένου που θυμίζει περισσότερο χειρόγραφο ημερολόγιο παρά βιβλίο και τέλος η εικονογράφηση του συγγραφέα που είναι λιτή, εκφραστικότατη και δένει με το κείμενο.

Επίσης, για την πιο πάνω παιδική σειρά βιβλίων, παραθέτουμε και τα ακόλουθα στοιχεία:

Επίσημη ιστοσελίδα (site) βιβλίου: http://www.wimpykid.com/

Δείτε το trailer της ταινίας: http://www.wimpykid.com/MovieTrailer.html

Επιπλέον, ο μεγαλύτερος παιδικός ήρωας της σύγχρονης λογοτεχνίας, Γκρεγκ Χέφλι, τώρα και σε παιχνίδι!!! Κάνε κλικ στην εικόνα και παίξε!

Αυτά όσον αφορά στην πιο δημοφιλή σειρά βιβλίων «Το ημερολόγιο ενός Σπασίκλα»! Ωστόσο παιδιά, όποιο βιβλίο και να επιλέξετε, εμείς σας ευχόμαστε καλό καλοκαίρι και καλές αποδράσεις!

Από το KidsGo με αγάπη καλή ανάγνωση!

Μοιραστείτε το άρθρο!

Facebook facebook   Twitter twitter   Email email  

KidsGo

Το KidsGo είναι ένας χώρος για παιδιά, γονείς κι εκπαιδευτικούς με πλούσιο επιμορφωτικό, ενημερωτικό και διασκεδαστικό υλικό. Εδώ τα παιδιά μπορούν να παίζουν ασφαλώς, να μαθαίνουν συνεχώς νέα πράγματα, να εκφράζονται ανταλλάσσοντας απόψεις και ιδέες, να ενημερώνονται για διάφορες παιδικές πολιτιστικές και καλλιτεχνικές εκδηλώσεις, να συμμετέχουν σε διαγωνισμούς και ομαδικές εργασίες, να δημιουργούν, να ολοκληρώνουν αποστολές, να συμμετέχουν σε δραστηριότητες και να εξερευνούν! Στο KidsGo γονείς κι εκπαιδευτικοί μπορούν να ενημερώνονται για ότι αφορά τα παιδιά και να συμμετέχουν κι αυτοί στέλνοντας δικές τους ιδέες και θέματα επίκαιρα και σχετικά πάντα με τον κόσμο του παιδιού.