Ενδιαφέρουν κι αυτά

  • KidsGo με αγάπη!

Το καλύτερο δώρο ζωής για τα παιδιά σας: Μαγικές εκφράσεις που θα τους τονώσουν την αυτοπεποίθηση

Ημερομηνία δημοσίευσης άρθρου: Ιουνίου 13, 2016 Συγγραφέας: KidsGo Κατηγορία: Ενδιαφέρουν κι αυτά

185aa

Από τα πιο σημαντικά και πολύτιμα δώρα που μπορείτε να προσφέρετε στα παιδιά σας είναι θετικές τονωτικές εκφράσεις, ώστε να τα βοηθήσετε να κτίσουν μια δυνατή προσωπικότητα, να πιστέψουν στον εαυτό τους και να οδηγηθούν σε προσωπική ισορροπία και ευτυχία.

Να μερικές τονωτικές εκφράσεις:

ekfraseis-poy-tononoyn-tin-aftopepoithisi-ton-paidion-icon4 «Σε αγαπώ». Πάντα το «σ αγαπώ» παραμένει από τα πιο πολύτιμα δώρα που μπορεί να κάνετε στο παιδί σας. «Σ’ αγαπώ ακριβώς για αυτό πού είσαι».

ekfraseis-poy-tononoyn-tin-aftopepoithisi-ton-paidion-icon4 «Αξίζεις. Είσαι ένα υπέροχο και μοναδικό πλάσμα έτσι ακριβώς όπως είσαι. Είσαι αναντικατάστατος/η και υπέροχος/η».

ekfraseis-poy-tononoyn-tin-aftopepoithisi-ton-paidion-icon4 «Μπράβο, τα κατάφερες, είμαι υπερήφανος/η για εσένα. Όποιο και να ήτανε το αποτέλεσμα, ξέρω ότι προσπάθησες και αυτό μου αρκεί. Σου αξίζουν συγχαρητήρια, μόνο και μόνο για την προσπάθεια σου».

ekfraseis-poy-tononoyn-tin-aftopepoithisi-ton-paidion-icon4 «Τι ωραία ιδέα. Χαίρομαι που σκέφτηκες κάτι τόσο δημιουργικό και υπέροχο. Πες μου και άλλα πράγματα που σου ήρθανε στο μυαλό».

ekfraseis-poy-tononoyn-tin-aftopepoithisi-ton-paidion-icon4 «Πολύ ωραία επιλογή να βοηθήσεις αυτόν τον άνθρωπο. Ήτανε πολύ ευγενικό εκ μέρους σου. Είμαι υπερήφανος/η για σένα όταν βοηθάς τους άλλους και ενδιαφέρεσαι. Μπράβο σου».

ekfraseis-poy-tononoyn-tin-aftopepoithisi-ton-paidion-icon4 «Έχω μια μικρή έκπληξη για σένα, έτσι χωρίς λόγο, μόνο επειδή σε αγαπώ πολύ». Όχι πάντα υλικά αγαθά και δώρα, αλλά η έκπληξη μπορεί να είναι ένα μοίρασμα ποιοτικού χρόνου και δραστηριοτήτων με το παιδί.

ekfraseis-poy-tononoyn-tin-aftopepoithisi-ton-paidion-icon3

ekfraseis-poy-tononoyn-tin-aftopepoithisi-ton-paidion-icon4 «Τι θέλεις να κάνουμε σήμερα; Ας κάνουμε κάτι διαφορετικό. Είναι σειρά σου να επιλέξεις πως θέλεις να περάσουμε την ημέρα μας. Έχεις πάντα πολύ ωραίες ιδέες και έχω εμπιστοσύνη στη γνώμη σου».

ekfraseis-poy-tononoyn-tin-aftopepoithisi-ton-paidion-icon4 «Πες μου την άποψη σου σε αυτό το θέμα. Θέλω να ακούσω τι σκέφτεσαι και πως νιώθεις. Είναι σημαντικό, σου έχω πολύ εμπιστοσύνη».

ekfraseis-poy-tononoyn-tin-aftopepoithisi-ton-paidion-icon4 «Μπορείς να αλλάξεις άποψη και εγώ σε εμπιστεύομαι. Μερικές φορές παίρνουμε μία απόφαση, αλλά μετά αλλάζουμε γνώμη. Είναι ΟΚ. Αλλά πρέπει να το κάνεις με ωραίο τρόπο, ευγενικό και ήρεμο. Χωρίς κλάματα, θυμό και φωνές».

ekfraseis-poy-tononoyn-tin-aftopepoithisi-ton-paidion-icon4 «Είμαι εδώ για σένα. Δεν πρόκειται να φύγω χωρίς να στο πω ή να σε ειδοποιήσω. Να γνωρίζεις ότι για κάθε αλλαγή προγράμματος ή συνθηκών θα σε προετοιμάζω».

ekfraseis-poy-tononoyn-tin-aftopepoithisi-ton-paidion-icon4 «Μου έλειψες πολύ. Να ξέρεις ότι θέλω να περνάμε πολύ χρόνο μαζί, γιατί είσαι ένα υπέροχο πολύ σημαντικό άτομο για μένα».

ekfraseis-poy-tononoyn-tin-aftopepoithisi-ton-paidion-icon4 «Κάνε μια προσπάθεια ακόμα και αν φοβάσαι. Με προσπάθεια, επιμονή και υπομονή θα τα καταφέρεις. Τίποτε δεν γίνεται χωρίς προσπάθεια. Έχω πίστη στις ικανότητες σου».

ekfraseis-poy-tononoyn-tin-aftopepoithisi-ton-paidion-icon4 «Μη βιάζεσαι να κάνεις κάτι, πάρε το χρόνο σου. Κάνε τα πράγματα με το δικό σου ρυθμό και αν μερικές φορές νιώθεις ότι πιέζεσαι από άλλους, ακόμα και από μένα, να μου το λες και θα το λαμβάνω υπόψη».

ekfraseis-poy-tononoyn-tin-aftopepoithisi-ton-paidion-icon4 «Θα είμαι πάντα δίπλα σου να σε βοηθώ και να σε στηρίζω. Κάνε μια προσπάθεια μόνος/η σου, δες τις δυνάμεις σου και αν χρειάζεσαι κάτι, θα είμαι εδώ δίπλα σου. Δεν θέλω να κάνω εγώ πράγματα για σένα, γιατί πιστεύω ότι μπορείς να τα κάνεις μόνος σου. Πιστεύω σε εσένα και τις ικανότητές σου».

ekfraseis-poy-tononoyn-tin-aftopepoithisi-ton-paidion-icon2

ekfraseis-poy-tononoyn-tin-aftopepoithisi-ton-paidion-icon4 «Ποια είναι τα όνειρα σου; Τι θα ήθελες να κάνεις στη ζωή σου; Άφησε την φαντασία σου ελεύθερη, σκέψου ότι θέλεις και έλα να το συζητήσουμε μαζί».

ekfraseis-poy-tononoyn-tin-aftopepoithisi-ton-paidion-icon4 «Να ασχολείσαι με ενδιαφέροντα θέματα, να διαβάζεις και να παίρνεις καινούργιες γνώσεις σε τομείς που σε ενδιαφέρουν. Αλλά μην ξεχνάς τη δύναμη του παιχνιδιού και της δημιουργικής έκφρασης. Να δημιουργείς, να εκφράζεσαι και να παίζεις».

ekfraseis-poy-tononoyn-tin-aftopepoithisi-ton-paidion-icon4 «Ευχαριστώ, παρακαλώ, συγγνώμη… Αυτές είναι πολύ σημαντικές λέξεις και αν ξεχαστώ καμιά φορά θέλω να μου τις θυμίζεις».

ekfraseis-poy-tononoyn-tin-aftopepoithisi-ton-paidion-icon4 «Συγγνώμη έκανα λάθος. Και εμείς οι μεγάλοι κάνουμε λάθη και πρέπει να ζητάμε συγγνώμη. Το ίδιο πρέπει να κάνεις και εσύ. Αλλά να το εννοείς και να το αισθάνεσαι!».

ekfraseis-poy-tononoyn-tin-aftopepoithisi-ton-paidion-icon4 «Δείξε μου τι αισθάνεσαι και να εκφράζεις τα συναισθήματά σου. Όλα τα συναισθήματα είναι αποδεκτά και σημαντικά. Πρέπει να εκδηλώνουμε ό,τι αισθανόμαστε και να το τιμάμε, αρκεί να προσπαθούμε να μην πληγώνουμε με τη συμπεριφορά μας τους άλλους».

ekfraseis-poy-tononoyn-tin-aftopepoithisi-ton-paidion-icon4 «Είσαι ένα υπέροχο παιδί. Πιστεύω σε εσένα και τις ικανότητες σου και μπορείς να γίνεις ό,τι επιθυμείς».

Πηγή: www.huffingtonpost.gr

huffingtonpost-logo

Save

Save

Save

Μοιραστείτε το άρθρο!

Facebook facebook   Twitter twitter   Email email  

KidsGo

Το KidsGo είναι ένας χώρος για παιδιά, γονείς κι εκπαιδευτικούς με πλούσιο επιμορφωτικό, ενημερωτικό και διασκεδαστικό υλικό. Εδώ τα παιδιά μπορούν να παίζουν ασφαλώς, να μαθαίνουν συνεχώς νέα πράγματα, να εκφράζονται ανταλλάσσοντας απόψεις και ιδέες, να ενημερώνονται για διάφορες παιδικές πολιτιστικές και καλλιτεχνικές εκδηλώσεις, να συμμετέχουν σε διαγωνισμούς και ομαδικές εργασίες, να δημιουργούν, να ολοκληρώνουν αποστολές, να συμμετέχουν σε δραστηριότητες και να εξερευνούν! Στο KidsGo γονείς κι εκπαιδευτικοί μπορούν να ενημερώνονται για ότι αφορά τα παιδιά και να συμμετέχουν κι αυτοί στέλνοντας δικές τους ιδέες και θέματα επίκαιρα και σχετικά πάντα με τον κόσμο του παιδιού.