Εκπαίδευση

  • KidsGo με αγάπη!

8 δημιουργικοί τρόποι για να συστηθείτε στους μαθητές σας

Ημερομηνία δημοσίευσης άρθρου: Σεπτεμβρίου 8, 2014 Συγγραφέας: KidsGo Κατηγορία: Εκπαίδευση

8 δημιουργικοί τρόποι για να συστηθείτε στους μαθητές σας

Ελεύθερη μετάφραση από το KidsGo

Ακούσαμε για κάποιο δάσκαλο που μπήκε την πρώτη φορά στην τάξη με μουσική υπόκρουση τη γνωστή τραγουδίστρια Gloria Gaynor. Φυσικά, υπάρχουν πολλοί δημιουργικοί τρόποι για να εισαγάγετε τον εαυτό σας στους μαθητές σας. Εδώ είναι 8 ιδέες διασκέδασης:

Teachers-introduce-to-students-icon9 Κάντε ένα βιβλίο φωτογραφιών βάζοντας μια φωτογραφία σας μαζί με μία μικρή ιστορία, για κάθε γράμμα του αλφαβήτου. Διαβάστε τις ιστορίες στα παιδιά την πρώτη ημέρα και μετά αφήστε το άλμπουμ στη βιβλιοθήκη για ολόκληρη τη χρονιά.

Teachers-introduce-to-students-icon5 Ετοιμάστε μια καρτ ποστάλ για κάθε παιδί. Στην πίσω πλευρά γράψτε λίγα λόγια για τον εαυτό σας και εξηγείστε στα παιδιά πόσο πολύ προσβλέπετε να συνεργαστείτε τη χρονιά που έρχεται. Αν ξέρετε από το καλοκαίρι ποια θα είναι τα παιδιά στην τάξη σας, στείλτε τους από το καλοκαίρι. Αν όχι, δώστε τους την κάρτα την πρώτη ημέρα στο σχολείο.

Teachers-introduce-to-students-icon8 Μοιραστείτε με τους μαθητές σας τα αγαπημένα σας μυθιστορήματα, από αυτά που θα διδάξετε στα παιδιά. Εκτυπώστε μια λίστα με τα δέκα πιο αγαπημένα μυθιστορήματα σας και δώστε την στους μαθητές. Με αυτό τον τρόπο θα πάρουν μια πρώτη γεύση των κειμένων που θα διδαχθούν στη χρονιά και θα νιώσουν ότι γνωρίζουν ένα κομμάτι από τον εαυτό σας.

Teachers-introduce-to-students-icon12

Teachers-introduce-to-students-icon6 Δώστε τους ένα κουίζ με αστείες ερωτήσεις και αφήστε να διασκεδάσουν βρίσκοντας τις απαντήσεις.

Teachers-introduce-to-students-icon3 Κάντε τον εαυτό σας το Αστέρι της Εβδομάδας. Κάθε εβδομάδα κατά τη διάρκεια του έτους, κάθε παιδί θα είναι το Αστέρι της Εβδομάδας και θα πρέπει να παρουσιάζει τα αγαπημένα του πράγματα σε τάξη. Για την πρώτη εβδομάδα, γίνετε εσείς το Αστέρι και παρουσιάστε στους μαθητές τον εαυτό σας και τα αγαπημένα σας πράγματα, ώστε να σας γνωρίσουν.

Teachers-introduce-to-students-icon2 Δώστε στα παιδιά διάφορα έγγραφα που αφορούν τη ζωή σας, χωρίς ευαίσθητα προσωπικά δεδομένα (π.χ. πιστοποιητικό γέννησης, απολυτήριο δημοτικού, φωτογραφίες από το σχολείο, απολυτήριο γυμνασίου, λυκείου, προσκλητήριο του γάμου σας, φωτογραφίες των νεογέννητων παιδιών σας, κλπ). Αναθέστε στα παιδιά να τα βάλουν σε σειρά ώστε να φτιάξουν το χρονολόγιο σας, να φανταστούν πως είναι τα κενά που λείπουν, και να περιγράψουν το χαρακτήρα σας από αυτά που θα έχουν φτιάξει.

Teachers-introduce-to-students-icon10

Teachers-introduce-to-students-icon4 Παίξτε με τα παιδιά το παιχνίδι των 20 ερωτήσεων. Θα συναρπάσει τα παιδιά. Στο παιχνίδι, το παιδί που θα απαντάει στους άλλους, σκέφτεται ένα αντικείμενο ή πρόσωπο. Οι υπόλοιποι θέτουν ερωτήσεις οι οποίες παίρνουν ως απάντηση ένα «ναι» ή ένα «όχι», πχ «Είναι πρόσωπο;» , «Είναι ηθοποιός;» κλπ. Αυτός που έχει σκεφτεί το αντικείμενο αναλαμβάνει να απαντάει στις ερωτήσεις μέχρι να συμπληρωθούν 20 και, εν τω μεταξύ, τα μέλη μπορούν να μαντεύουν τι είναι αυτό που έχει σκεφτεί το μέλος (κάθε μαντεψιά μετράει σαν ερώτηση, άρα δεν μπορείτε να μαντέψετε και ταυτόχρονα να βάλετε άλλη ερώτηση). Όποιο μέλος βρει τι είχε σκεφτεί ο άλλος, βάζει νέο αντικείμενο, μέρος, πλάσμα ή πρόσωπο ενώ αν δεν το βρει κανείς το μέλος που έβαλε τον γρίφο τον αποκαλύπτει και βάζει πάλι ένα νέο.

Teachers-introduce-to-students-icon7 Δύο αλήθειες και ένα ψέμα. Ρίχνετε στα παιδιά δύο αλήθειες και ένα ψέμα για τον εαυτό και τη ζωή σας και αυτά θα πρέπει να βρουν ποιο είναι το ψέμα. Μετά γίνεται αυτό για κάθε μαθητή, μαθαίνοντας έτσι ο ένας τον άλλο.

Teachers-introduce-to-students-icon11

Διαβάστε ολόκληρο το άρθρο στα αγγλικά 10 Creative Ways to Introduce Yourself to Students

Νανά Χρυσοστόμου Μιχαηλίδου (Πολιτικός Μηχανικός Ε.Μ.Π.)
Διαχειριστής KidsGo

Μοιραστείτε το άρθρο!

Facebook facebook   Twitter twitter   Email email  

KidsGo

Το KidsGo είναι ένας χώρος για παιδιά, γονείς κι εκπαιδευτικούς με πλούσιο επιμορφωτικό, ενημερωτικό και διασκεδαστικό υλικό. Εδώ τα παιδιά μπορούν να παίζουν ασφαλώς, να μαθαίνουν συνεχώς νέα πράγματα, να εκφράζονται ανταλλάσσοντας απόψεις και ιδέες, να ενημερώνονται για διάφορες παιδικές πολιτιστικές και καλλιτεχνικές εκδηλώσεις, να συμμετέχουν σε διαγωνισμούς και ομαδικές εργασίες, να δημιουργούν, να ολοκληρώνουν αποστολές, να συμμετέχουν σε δραστηριότητες και να εξερευνούν! Στο KidsGo γονείς κι εκπαιδευτικοί μπορούν να ενημερώνονται για ότι αφορά τα παιδιά και να συμμετέχουν κι αυτοί στέλνοντας δικές τους ιδέες και θέματα επίκαιρα και σχετικά πάντα με τον κόσμο του παιδιού.