Διάφορα

  • KidsGo με αγάπη!

Συμβουλές για ασφαλείς αγορές παιχνιδιών τα Χριστούγεννα

Ημερομηνία δημοσίευσης άρθρου: Δεκεμβρίου 15, 2014 Συγγραφέας: KidsGo Κατηγορία: Διάφορα

Συμβουλές για ασφαλείς αγορές παιχνιδιών τα Χριστούγεννα

ChrismasFamily_icon10 Ερώτηση από τον Πωλ από την Μασσαλία:
«Καθώς τα Χριστούγεννα πλησιάζουν, πώς μπορούμε να διαλέξουμε τα σωστά παιχνίδια και video games; Τι κάνουμε στην περίπτωση των προβληματικών δώρων ή αυτών που δεν μας αρέσουν;»

ChrismasFamily_icon10 Απάντηση από τη δημοσιογράφο του Euronews, Ραφαέλ Ταβερνιέ:
«Πρώτα από όλα, η νομοθεσία που αφορά τα παιχνίδια είναι ενιαία στην Ευρωπαϊκή Ένωση. Αυτό σημαίνει ότι στη Γαλλία, όπως και στα υπόλοιπα κράτη μέλη, αυτά τα παιχνίδια και τα video games πρέπει να ανταποκρίνονται σε ορισμένες ποιοτικές προδιαγραφές. Το πρώτο πράγμα που πρέπει να κάνετε, όταν αγοράζετε κάτι είναι να δείτε ότι έχουν τη σήμανση συμμόρφωσης CE.
Το πρώτο πράγμα που πρέπει να δείτε, όταν αγοράζετε παιχνίδια είναι ότι έχουν αυτό το σήμα. Πιστοποιεί ότι το προϊόν έχει τις προδιαγραφές ασφάλειας που ορίζονται από τις ευρωπαϊκές αρχές.

Δεύτερον, να κοιτάτε πάντα με προσοχή την ένδειξη που λέει την ηλικία του παιδιού, στο οποίο απευθύνεται. Ειδικά προσέξτε τα παιχνίδια που αφορούν παιδιά, κάτω των 3 ετών, που είναι ιδιαίτερα εύθραυστα.

Διαβάστε προσεκτικά τις οδηγίες και τις άλλες προειδοποιήσεις στην ετικέτα ή στη συσκευασία του παιχνιδιού. Αποφύγετε για μεγαλύτερη ασφάλεια παιχνίδια χωρίς εγχειρίδια χρήσης ή αν το εγχειρίδιο δεν είναι μεταφρασμένο στη γλώσσα σας.

Τέλος, αν το παιχνίδι που αγοράσατε είναι ελαττωματικό, έχετε μίνιμουμ δύο χρόνια εγγύηση. Αυτή η νομική κατοχύρωση αφορά αγαθά που έχουν αγοραστεί είτε διαδικτυακά, είτε από ένα μαγαζί.

Σε περίπτωση που δεν σας αρέσει το παιχνίδι, έχετε δύο δυνατότητες. Εάν η αγορά έγινε διαδικτυακά ή οπουδήποτε αλλού, εκτός από τα μαγαζιά, έχετε 14 μέρες για να το επιστρέψετε.

Αντίθετα, αν το αγοράσατε σε ένα μαγαζί, η ευρωπαϊκή νομοθεσία δεν προβλέπει κάτι συγκεκριμένο. Πρέπει να το συνεννοηθείτε απευθείας με τον έμπορο.»

Πηγή: gr.euronews.com

Utalk-logo

Μοιραστείτε το άρθρο!

Facebook facebook   Twitter twitter   Email email  

KidsGo

Το KidsGo είναι ένας χώρος για παιδιά, γονείς κι εκπαιδευτικούς με πλούσιο επιμορφωτικό, ενημερωτικό και διασκεδαστικό υλικό. Εδώ τα παιδιά μπορούν να παίζουν ασφαλώς, να μαθαίνουν συνεχώς νέα πράγματα, να εκφράζονται ανταλλάσσοντας απόψεις και ιδέες, να ενημερώνονται για διάφορες παιδικές πολιτιστικές και καλλιτεχνικές εκδηλώσεις, να συμμετέχουν σε διαγωνισμούς και ομαδικές εργασίες, να δημιουργούν, να ολοκληρώνουν αποστολές, να συμμετέχουν σε δραστηριότητες και να εξερευνούν! Στο KidsGo γονείς κι εκπαιδευτικοί μπορούν να ενημερώνονται για ότι αφορά τα παιδιά και να συμμετέχουν κι αυτοί στέλνοντας δικές τους ιδέες και θέματα επίκαιρα και σχετικά πάντα με τον κόσμο του παιδιού.