TeensGo (deco)

  • KidsGo με αγάπη!

Μικροί Αρχιτέκτονες εν δράσει… σχεδιάστε… σερφάροντας στο διαδίκτυο!

Ημερομηνία δημοσίευσης άρθρου: Δεκεμβρίου 8, 2013 Συγγραφέας: Νανά Χρυσοστόμου Μιχαηλίδου Κατηγορία: TeensGo (deco), TeensGo (technology), Τεχνολογία

Μικροί Αρχιτέκτονες εν δράσει… σχεδιάστε… σερφάροντας στο διαδίκτυο!

 

Κι όμως, όσο κι αν ο τίτλος μιλάει από μόνος του, δεν πρόκειται να αναφερθούμε στο σχεδιασμό ιστοσελίδων. Αυτή τη φορά θα γίνει λόγος για τον αρχιτεκτονικό σχεδιασμό.

Ζούμε σε μια εποχή ιδιαίτερα ανταγωνιστική όπου τα πάντα, ακόμη και η αρχιτεκτονική, χρησιμοποιούνται για να γοητεύσουν και να προσελκύσουν το κοινό. Η δημιουργία χώρων υψηλής αισθητικής και λειτουργικότητας είναι απαραίτητη προϋπόθεση για την προβολή και προώθηση των προϊόντων κάθε εταιρείας.

Ανακαινίζετε, λοιπόν, το γραφείο σας, την εταιρεία σας; Θέλετε να διαρρυθμίσετε διαφορετικά τα έπιπλα στο χώρο εργασίας σας; Θέλετε να αλλάξετε το δωμάτιο σας; Επιθυμείτε αλλαγή και προβληματίζεστε πώς θα φαίνεται μετά κατασκευής; Ανήκετε σε αυτούς που ακούν «σχέδιο» και τρομάζουν; Μην πανικοβάλλεστε!

architect_icon13Καταρχήν ξεχάστε το μολύβι και τα πενάκια. Πέρασε ο καιρός που σκιτσάραμε τις σκέψεις μας στο χαρτί. Τώρα αλλάξτε εικόνα στο χώρο που ζείτε, ανανεώστε τον προσωπικό σας ή τον επαγγελματικό σας χώρο, μετακινήστε τα έπιπλα σας, παίξτε με τα χρώματα στους τοίχους, επιλέξτε σωστή διακόσμηση, … όλα αυτά με ένα κλικ στο διαδίκτυο. Έτσι απλά, επαγγελματικά και γρήγορα!

Ναι, ναι, …καλά διαβάσατε. Αφήστε τη φαντασία σας ελεύθερη και δημιουργήστε, σχεδιάστε μόνοι σας. Σήμερα μπορείτε σερφάροντας στο διαδίκτυο να σχεδιάσετε εσείς και μάλιστα εντελώς δωρεάν τις όποιες αλλαγές σκέφτεστε να κάνετε. Κάντε τη σχεδίαση από δύσκολη υπόθεση εύκολη και διασκεδαστική.

Εμείς ψάξαμε και βρήκαμε για εσάς δωρεάν διαδικτυακές σχεδιαστικές εφαρμογές πολύ απλές στη χρήση για όλους, μικρούς και μεγάλους, με ή χωρίς ιδιαίτερες σχεδιαστικές γνώσεις … και σας τις παρουσιάζουμε.

architect_icon17

Ξεκινάμε με το Floorplanner ( http://www.floorplanner.com )

Πρόκειται για μία καταπληκτική online εύχρηστη και απλή εφαρμογή σχεδίασης. Σας δίνει τη δυνατότητα να δημιουργήσετε ένα δικό σας δωρεάν λογαριασμό (δωρεάν εγγραφή) και μέσα από τα σχέδια σας να αναδειχτεί το ταλέντο σας στην αρχιτεκτονική και στη διακόσμηση εσωτερικών και εξωτερικών χώρων.

architect_icon2

Το floorplanner περιλαμβάνει πολλές συλλογές αντικειμένων όπως τοίχους, πόρτες, παράθυρα, οροφές πατώματα, σκάλες, κιγκλιδώματα, έπιπλα κι άλλα μηχανολογικά, ηλεκτρολογικά και υδραυλικά σύμβολα.

Εργαζόμενοι στο σχέδιο, επιλέγετε γρήγορα και απλά τα αντικείμενα που επιθυμείτε και με τη μέθοδο drag and drop (σύρε και άφησε) τα τοποθετείτε στις κατάλληλες θέσεις του σχεδίου. Τα διάφορα αντικείμενα έχουν προκαθορισμένες ιδιότητες, μπορείτε όμως πολύ εύκολα να τις αλλάξετε.

architect_icon5

architect_icon14Το πρόγραμμα καταφέρνει να δημιουργεί εντυπωσιακές τρισδιάστατες διαρρυθμίσεις εσωτερικών χώρων, περιπτέρων εκθέσεων, κρύβοντας από το χρήστη όλες τις περίπλοκες λεπτομέρειες της τεχνολογίας 3D.

Μη χάνετε χρόνο!

Πάρτε μετροταινία, μετρήστε τις διαστάσεις του γραφείου σας ή του σπιτιού σας και αρχίστε να βάζετε τοίχους, πόρτες, παράθυρα, σκάλες, έπιπλα – τα πάντα, ακόμα και τα κάδρα που θα κρεμάσετε στους τοίχους.

Συνεχίζουμε με το Google SketchUp ( http://www.sketchup.com )

Πρόκειται για ένα δωρεάν πρόγραμμα το οποίο μπορείτε να κατεβάσετε και να εγκαταστήσετε στον υπολογιστή σας.

Μιλάμε για ένα πρόγραμμα σχεδίασης τρισδιάστατων αντικειμένων (κτίρια, αυτοκίνητα, ανθρώπους…), όπου γρήγορα και εύκολα, σ’ ένα εύχρηστο και φιλικό περιβάλλον, μπορείτε να δημιουργήσετε σχεδόν τα πάντα σε τρεις διαστάσεις με μεγάλη ακρίβεια και με κάθε λεπτομέρεια (παράθυρα, πόρτες, καρέκλες, τραπέζια,… ό,τι έχει να κάνει με την εσωτερική και εξωτερική αρχιτεκτονική διαρρύθμιση).

architect_icon8

Επίσης μπορείτε εντελώς δωρεάν να χρησιμοποιείτε προσχεδιασμένα έτοιμα μοντέλα, σχέδια που υπάρχουν στην ιστοσελίδα Google 3D Warehouse. Στην ιστοσελίδα αυτή μπορείτε επίσης να μοιραστείτε τα δικά σας σχέδια και δημιουργίες, που έχετε φτιάξει με το Sketchup, και με άλλους χρήστες.

architect_icon9

Μπείτε στο 3D Warehouse (http://sketchup.google.com/3dwarehouse) και ψάξτε ό,τι θελήσετε, γραφεία, καρέκλες, βιβλιοθήκες, … Για παράδειγμα κάντε μία αναζήτηση για “office” και δείτε πόσα πράγματα, αποτελέσματα σας βγάζει.

Καλώς ήλθατε, λοιπόν στον κόσμο των τρισδιάστατων – 3D World! Υλοποιήστε στον τρισδιάστατο ψηφιακό χώρο τις σκέψεις σας και τις ιδέες σας. Σχεδιάστε τον δικό σας τρισδιάστατο κόσμο. Δείτε το γραφείο σας, το δωμάτιο σας, το σαλόνι σας να μεταμορφώνεται…

architect_icon15

Υπάρχουν βέβαια και λογισμικά στην αγορά σε ελκυστικά προσιτή τιμή, εμείς όμως επιμένουμε στα δωρεάν του διαδικτύου. Όπως και να έχει, το διαδίκτυο μας παρέχει βέλτιστη υποστήριξη στην σχεδιαστική διαδικασία.

Το διαδίκτυο, λοιπόν, για άλλη μια φορά κυρίαρχος του παιχνιδιού, καθότι έρχεται να δώσει γρήγορες, προσιτές και εύκολες λύσεις σε όσους έχουν σχεδιαστικές ανησυχίες.

Εν κατακλείδι, αν θέλετε να ανακαινίσετε, να επιδιορθώσετε ή απλά να ομορφύνετε το χώρο εργασία σας ή το σπίτι σας, μη διστάσετε να δοκιμάσετε και να πειραματιστείτε σχεδιαστικά. Άλλωστε κανείς δε γεννήθηκε καλλιτέχνης.

architect_icon11

Νανά Χρυσοστόμου Μιχαηλίδου (Πολιτικός Μηχανικός Ε.Μ.Π.)
Διαχειριστής KidsGo

Υ.Γ. Το KidsGo, TeensGo και ParentsGo ετοιμάζει μεγάλο αφιέρωμα σε αυτά τα δύο σχεδιαστικά προγράμματα, με αναλυτικές οδηγίες! Κάντε λίγη υπομονή και το 1ο μάθημα έρχεται!!!

Μοιραστείτε το άρθρο!

Facebook facebook   Twitter twitter   Email email  

Νανά Χρυσοστόμου Μιχαηλίδου

Η Νανά Χρυσοστόμου Μιχαηλίδου γεννήθηκε στην Λευκωσία το 1972. Σε ηλικία 9 χρονών εγκατάσταθηκε οικογενειακώς στην Ελλάδα, την Λαμία, όπου εκεί τελείωσε το Γυμνάσιο και Λύκειο. Το 1995 αποφοίτησε από το Τμήμα Πολιτικών Μηχανικών του Εθνικού Μετσόβιου Πολυτεχνείου (Ε.Μ.Π). Από το 1998 έως τον Ιούνιο του 2014 εργαζόταν στην Αρχή Τηλεπικοινωνιών Κύπρου (Cyta). Σήμερα ασχολείται με προγραμματισμό/σχεδιασμό και εφαρμογές διαδικτύου. Είναι ο δημιουργός και διαχειριστής του KidsGo. Είναι παντρεμένη με τον Οδυσσέα Μιχαηλίδη και έχει τρία παιδιά.