Ενδιαφέρουν κι αυτά

  • KidsGo με αγάπη!

Αφιέρωμα: Οι βραζιλιάνικες σαπουνόπερες με τις οποίες μεγαλώσαμε! (videos)

Ημερομηνία δημοσίευσης άρθρου: Φεβρουαρίου 10, 2015 Συγγραφέας: KidsGo Κατηγορία: Ενδιαφέρουν κι αυτά

Αφιέρωμα: Οι βραζιλιάνικες σαπουνόπερες με τις οποίες μεγαλώσαμε! (videos)

Και φυσικά αναφέρομαι στη γενιά του ’80. Όσοι ανήκουν σε αυτή τη γενιά μεγάλωσαν -όχι με τούρκικες σειρές, όπως οι σημερινές γενιές- αλλά με τις λεγόμενες βραζιλιάνικες, αργεντίνικες, μεξικάνικες soap operas/ τηλενουβέλες!

Vrazilianikes-seires-icon3

Στις οποίες έχανε κυριολεκτικά «η μάνα το παιδί και το παιδί τη μάνα»! Λάθη, πάθη, έρωτες, αυτοκτονίες, φόνοι, ερωτικά τρίγωνα, τυφλοί που έβρισκαν το φως τους, ανάπηροι που ξαναπερπατούσαν, ανεπιθύμητες εγκυμοσύνες και ψεύτικες εγκυμοσύνες, αθώοι να πηγαίνουν στη φυλακή και η φυλακή να παίρνει μπουρλότο, σφεταιρίστριες και δίδυμες αδερφές, και όλα αυτά να διαδραματίζονται σε βίλες και στην απόλυτη χλιδή! Και όλα αυτά να συμβαίνουν το ένα πίσω από το άλλο, στους ίδιους ανθρώπους! Η προσωποποίηση του άκρατου «ρεαλισμού» δηλαδή!

Η αλήθεια είναι πάντως ότι γέμιζαν τα μεσημέρια μας μετά το σχόλασμα από το σχολείο και μέχρις ότου ερχόταν η ώρα να πας φροντιστήριο, και μετά πάλι το φροντιστήριο όλο και κάποια τέτοια σειρά θα πετύχαινες στην TV.

Vrazilianikes-seires-icon2

Δες εδώ τους τίτλους αρχής με τα soundtracks μερικών από τις δημοφιλέστερες σαπουνόπερες εκείνης της περιόδου και κάνε ένα ταξίδι στη δικιά σου «memory lane»:

1. «Maria la del bario» (ή «Η Μαρία της γειτονιάς»)

2. «Marimar»

3. «Rosalinda»

4. «La Usurpadora»

5. «Muneca Brava» (ή «Μιλάγκρος η ατίθαση»)

6. «Esmeralda»

7. «Verano del 98» (ή «Οι πεταλούδες ελεύθερες πετούν»)

8. «La mentira» (ή «Βερόνικα»)

Πηγή: www.foititakos.gr

foititakos-logo

Μοιραστείτε το άρθρο!

Facebook facebook   Twitter twitter   Email email  

KidsGo

Το KidsGo είναι ένας χώρος για παιδιά, γονείς κι εκπαιδευτικούς με πλούσιο επιμορφωτικό, ενημερωτικό και διασκεδαστικό υλικό. Εδώ τα παιδιά μπορούν να παίζουν ασφαλώς, να μαθαίνουν συνεχώς νέα πράγματα, να εκφράζονται ανταλλάσσοντας απόψεις και ιδέες, να ενημερώνονται για διάφορες παιδικές πολιτιστικές και καλλιτεχνικές εκδηλώσεις, να συμμετέχουν σε διαγωνισμούς και ομαδικές εργασίες, να δημιουργούν, να ολοκληρώνουν αποστολές, να συμμετέχουν σε δραστηριότητες και να εξερευνούν! Στο KidsGo γονείς κι εκπαιδευτικοί μπορούν να ενημερώνονται για ότι αφορά τα παιδιά και να συμμετέχουν κι αυτοί στέλνοντας δικές τους ιδέες και θέματα επίκαιρα και σχετικά πάντα με τον κόσμο του παιδιού.