Ταξίδια

  • KidsGo με αγάπη!

Ταξίδι στο Μεξικό

Ημερομηνία δημοσίευσης άρθρου: Φεβρουαρίου 17, 2015 Συγγραφέας: KidsGo Κατηγορία: Ταξίδια

Mexico-City

Χώρα λουσμένη στον ήλιο, γνωστή για την ξενοιασιά της, την ιστορία της, τους χαρούμενους ανθρώπους της: ένα ταξίδι στο Μεξικό θα είναι όχι απλά μια μοναδική εμπειρία, αλλά πολλαπλές, αφού η τροπική αυτή χώρα θα σας προσφέρει τέτοια ποικιλία που θα σας κάνει να αισθανθείτε σαν να έχετε ταξιδέψει σε όλη τη γη. Από το κοσμοπολίτικο Ακαπούλκο μέχρι την πολύβουη πόλη του Μεξικού και από τις ζούγκλες του Γιουκατάν μέχρι τα ερείπια των Μάγια, θα έχετε την ευκαιρία να γνωρίσετε ένα μεγάλο φάσμα εμπειριών.

Γι’ αυτό και σήμερα δεν θα σας προτείνουμε απλά τόπους, όπου μπορείτε να περάσετε μερικές μέρες μέχρι να επισκεφτείτε τον επόμενο, αλλά διαφορετικές δραστηριότητες, καθεμία από τις οποίες θα μπορούσε κάλλιστα να είναι και ο λόγος για την επίσκεψή σας στην πανέμορφη αυτή χώρα.Mexico-map-icon1

Οι παραλίες του Μεξικού
Ακαπούλκο, Τιχουάνα, Μπάχα, Πουέρτο Βαγιάρτα. Αυτά είναι όλα ονόματα που γνωρίζετε είτε από ταινίες του Χόλιγουντ είτε από τραγούδια που περιγράφουν καλοκαιρινούς έρωτες είτε από λίστες με τις καλύτερες παραλίες του κόσμου, κι ας μην είστε σίγουροι αν πρόκειται για πόλεις, επαρχίες ή θαλάσσιους κόλπους. Το Μεξικό διαθέτει μερικά από τα πιο εντυπωσιακά θέρετρα στον κόσμο και μάλιστα με τεράστια ποικιλία. Από τις ξέφρενες νύχτες στην Τιχουάνα που προσελκύει περισσότερα νεαρά πλήθη, κυρίως από τις Ηνωμένες Πολιτείες που βρίσκονται πραγματικά πολύ κοντά, μέχρι το κοσμοπολίτικο και εξωτικό Πουέρτο Βαγιάρτα που θα σας προσφέρει πιο εκλεπτυσμένες διακοπές, στο Μεξικό θα βρείτε παραλίες για όλες τις προτιμήσεις.

Acapulco-Esparta-Palma

Οι περισσότερες παραλίες είναι στις ακτές του Ειρηνικού και τον κόλπο της Καλιφόρνια (μη σας γελάει το όνομα. Αν και κοντά, δεν έχει σχέση με το Λος Άντζελες – ο κόλπος της Καλιφόρνια βρίσκεται εξ ολοκλήρου στο Μεξικό). Η Μπάχα είναι η χερσόνησος στα δυτικά και εκεί θα βρείτε την Τιχουάνα και το Κάμπο Σαν Λούκας. Το Ακαπούλκο και το Πουέρτο Βαγιάρτα βρίσκονται στις ακτές του Ειρηνικού, μαζί με το Μαζατλάν, ενώ στον Κόλπο του Μεξικού σας προτείνουμε την Κανκούν.

Cancun-Dennis-Jarvis

Το αρχαίο Μεξικό
Στο κέντρο της χώρας υπάρχει το Teotihuacan, ο τουριστικός προορισμός που δέχεται τις περισσότερες επισκέψεις στο Μεξικό. Επηρέασε τον πολιτισμό των Αζτέκων, των οποίων η πρωτεύουσα, η Tenochtitlán μετατράπηκε στην πρωτεύουσα της ίδιας της χώρας, την πόλη του Μεξικού, όπου άλλωστε και θα δείτε πολλές από τις δημιουργίες τους.

Teotihuacan-fklv

Οι Μάγιας, από την άλλη, ήταν ένας θαυμαστός πολιτισμός που άφησε το σημάδι του σε ολόκληρη την κεντρική Αμερική, αλλά κυρίως στο Μεξικό. Οι κυριότεροι αρχαιολογικοί χώροι βρίσκονται στη χερσόνησο του Γιουκατάν, κάπως μακριά από την Πόλη του Μεξικού. Για να βρεθείτε εκεί θα πετάξετε για πόλεις όπως η Κανκούν και η Μέριδα. Από εκεί θα μπορέσετε να δείτε τα αρχαία στην Chichén Itzá και την Uxmal. Λίγο πιο νότια, στην επαρχία Τσιάπας βρίσκεται η Palenque.

Uxmal-Gideon

Η γοητεία της επίσκεψης στα ερείπια των πόλεων και των πυραμίδων των Μάγια δεν βρίσκεται μόνο στο δέος που θα νιώσετε μπροστά στην ιστορία και τα επιτεύγματα αυτού του πολιτισμού. Πολλοί από τους αρχαιολογικούς χώρους βρίσκονται στη μέση της πυκνής ζούγκλας της Κεντρικής Αμερικής. Φυσικά η πρόσβαση εκεί δεν θα γίνει με τις μαχαίρες και αυτό θα μειώσει λίγο την αίσθηση της περιπέτειας. Τίποτα όμως δεν σας εμποδίζει να κανονίσετε και εκδρομές στην καρδιά της ζούγκλας.

Το ξένοιαστο Μεξικό
Μια επίσκεψη στο Μεξικό δεν είναι ποτέ πλήρης, αν δεν γνωρίσετε τη σημερινή κουλτούρα του που δίνει την αίσθηση ότι πρόκειται για μια χώρα που δεν βιάζεται, που λειτουργεί σε χαλαρούς ρυθμούς μακριά από το συνηθισμένο άγχος του υπόλοιπου δυτικού πολιτισμού.

Guanajuato-Joel-Hernandez

Από τις υπαίθριες αγορές στην Oaxaca μέχρι το γραφικό αποικιακό Guanajuato, στο Μεξικό θα ανακαλύψετε ότι η ευτυχία βρίσκεται στα απλά πράγματα. Πιείτε το ποτό σας, κατά προτίμηση τεκίλα, ακούγοντας τους Μαριάτσι να τραγουδούν, περπατήστε στους σκονισμένους δρόμους, μιλήστε με τους ντόπιους. Μόνο έτσι θα καταλάβετε τι σημαίνει σήμερα το Μεξικό.

Mexico-map-icon2

Πηγή: travel.allabouthotels.com

all-about-hotels-logo

Μοιραστείτε το άρθρο!

Facebook facebook   Twitter twitter   Email email  

KidsGo

Το KidsGo είναι ένας χώρος για παιδιά, γονείς κι εκπαιδευτικούς με πλούσιο επιμορφωτικό, ενημερωτικό και διασκεδαστικό υλικό. Εδώ τα παιδιά μπορούν να παίζουν ασφαλώς, να μαθαίνουν συνεχώς νέα πράγματα, να εκφράζονται ανταλλάσσοντας απόψεις και ιδέες, να ενημερώνονται για διάφορες παιδικές πολιτιστικές και καλλιτεχνικές εκδηλώσεις, να συμμετέχουν σε διαγωνισμούς και ομαδικές εργασίες, να δημιουργούν, να ολοκληρώνουν αποστολές, να συμμετέχουν σε δραστηριότητες και να εξερευνούν! Στο KidsGo γονείς κι εκπαιδευτικοί μπορούν να ενημερώνονται για ότι αφορά τα παιδιά και να συμμετέχουν κι αυτοί στέλνοντας δικές τους ιδέες και θέματα επίκαιρα και σχετικά πάντα με τον κόσμο του παιδιού.