Αποφθέγματα σοφίας

  • KidsGo με αγάπη!

Σοφές συμβουλές από τον Δαλάι Λάμα που θα μας βοηθήσουν να βελτιώσουμε τη ζωή μας!

Ημερομηνία δημοσίευσης άρθρου: Δεκεμβρίου 18, 2015 Συγγραφέας: KidsGo Κατηγορία: Αποφθέγματα σοφίας

sofa-logia-104-small

Ο Δαλάι Λάμα είναι ένας από τους πιο γνωστούς πνευματικούς ηγέτες αλλά και ένας από τους πιο σημαντικούς και εμπνευσμένους ανθρώπους στον κόσμο. Αποτελεί σύμβολο της ειρήνης και της καταπολέμησης της βίας.

sofa-logia-look-4 Δεν γιορτάζω τα γενέθλια. Για μένα, δεν υπάρχει διαφορά από τις άλλες ημέρες. Κατά κάποιο τρόπο κάθε ημέρα είναι ημέρα γέννησης. Κάθε μέρα που ξυπνάτε το πρωί, όλα είναι φρέσκα και καινούργια και ο μόνος στόχος για την νέα μέρα είναι να διδαχθείτε κάτι σημαντικό.

sofa-logia-look-5 Οι άνθρωποι υπάρχουν για να αγαπιούνται, τα πράγματα υπάρχουν για να χρησιμοποιούνται. Ο κόσμος είναι σε χάος γιατί αυτά τα δυο είναι ανάποδα.

sofa-logia-look-4 Όταν χάνεις, οφείλεις να παίρνεις το μάθημα.

sofa-logia-look-5 Πρέπει να έχεις αυτοσεβασμό, να δείχνεις σεβασμό απέναντι στους άλλους και όλες οι πράξεις σου να χαρακτηρίζονται από υπευθυνότητα.

sofa-logia-look-4 Να είσαι ευγενικός όποτε μπορείς – δηλαδή πάντα.

sofa-logia-104

sofa-logia-look-5 Μην αφήνεις μικροκαβγάδες να αδικούν μεγάλες φιλίες.

sofa-logia-look-4 Όταν συνειδητοποιείς το λάθος σου, διόρθωσέ το αμέσως.

sofa-logia-look-5 Η σιωπή κάποιες φορές είναι η καλύτερη απάντηση.

sofa-logia-look-4 Ζήσε μια καλή, τίμια ζωή. Όταν μεγαλώσεις θα μπορείς να τη σκέφτεσαι, να την ξαναζείς και να την απολαύσεις ξανά.

sofa-logia-look-5 Η ευτυχία δεν είναι κάτι που μπορείς πάντα να έχεις. Είναι όμως κάτι που μπορείς πάντα να δίνεις

sofa-logia-look-4 Δώστε σε όσους αγαπάτε φτερά να πετάξουν, ρίζες για να γυρίσουν πίσω και λόγους για να μείνουν.

sofa-logia-105

Από το KidsGo, TeensGo και ParentsGo με όλη μας την ΑΓΑΠΗ!

Μοιραστείτε το άρθρο!

Facebook facebook   Twitter twitter   Email email  

KidsGo

Το KidsGo είναι ένας χώρος για παιδιά, γονείς κι εκπαιδευτικούς με πλούσιο επιμορφωτικό, ενημερωτικό και διασκεδαστικό υλικό. Εδώ τα παιδιά μπορούν να παίζουν ασφαλώς, να μαθαίνουν συνεχώς νέα πράγματα, να εκφράζονται ανταλλάσσοντας απόψεις και ιδέες, να ενημερώνονται για διάφορες παιδικές πολιτιστικές και καλλιτεχνικές εκδηλώσεις, να συμμετέχουν σε διαγωνισμούς και ομαδικές εργασίες, να δημιουργούν, να ολοκληρώνουν αποστολές, να συμμετέχουν σε δραστηριότητες και να εξερευνούν! Στο KidsGo γονείς κι εκπαιδευτικοί μπορούν να ενημερώνονται για ότι αφορά τα παιδιά και να συμμετέχουν κι αυτοί στέλνοντας δικές τους ιδέες και θέματα επίκαιρα και σχετικά πάντα με τον κόσμο του παιδιού.