Ενδιαφέρουν κι αυτά

  • KidsGo με αγάπη!

Αν δείτε το παιδί μου να κάνει κάτι από τα παρακάτω, σας παρακαλώ να μου το πείτε…

Ημερομηνία δημοσίευσης άρθρου: Απριλίου 6, 2016 Συγγραφέας: KidsGo Κατηγορία: Ενδιαφέρουν κι αυτά

Αν δείτε το παιδί μου να κάνει κάτι από τα παρακάτω, σας παρακαλώ να μου το πείτε…

Το να είσαι γονιός αυτούς τους καιρούς είναι δύσκολο.

Έτσι δεν είναι;

Η τεχνολογία είναι παντού στη ζωή μας, τα παιδιά δεν είναι τόσο αθώα όσο παλαιότερα και όλα προχωρούν τόσο γρήγορα.

Έχει τύχει πολλές φορές να δω ένα περιστατικό και να σκεφτώ: «Αν ήμουν γονιός αυτού του παιδιού, θα ήθελα πραγματικά να ξέρω ότι συμβαίνει αυτό.».

an-deite-to-paidi-mou-na-kanei-kati-apo-ta-parakato-sas-parakalo-na-mou-to-peite-icon2

Για να σας διευκολύνω λοιπόν θα ήθελα να σας πω, πως αν δείτε το παιδί μου να κάνει δημόσια κάτι από αυτά σας παρακαλώ θα ήθελα να με ενημερώσετε.

Συγκεκριμένα θα ήθελα να μου πείτε αν δείτε το παιδί μου να φέρεται με ασέβεια σε κάποιον ενήλικα ή να έχει άσχημη συμπεριφορά σε δημόσιο χώρο.

Σας παρακαλώ πείτε μου αν το παιδί μου έρχεται επίσκεψη σε εσάς και συμπεριφέρεται σαν ξεχωριστός καλεσμένος και δεν βοηθάει να μαζέψετε τα παιχνίδια ή δεν συμμετέχει στις δραστηριότητες με τα άλλα παιδιά .

Αν το παιδί μου χρησιμοποιεί ανάρμοστο λεξιλόγιο ενώ είστε παρόντες, σας παρακαλώ να του πείτε πως δεν επιτρέπετε μια τέτοια συμπεριφορά στο σπίτι σας. Το ίδιο ισχύει αν δείτε το παιδί μου να βλέπει ακατάλληλα βίντεο στο ίντερνετ όταν δεν είμαι εγώ εκεί.

Αν μάθετε πως το παιδί μου κάνει bullying σε κάποιο άλλο παιδί και του φέρεται άσχημα, τότε θα ήθελα να το ξέρω. Το ίδιο ισχύει και αν το παιδί μου πέσει θύμα bullying και εγώ δεν το ξέρω ή δεν έχω καταλάβει κάτι από την συμπεριφορά του.

an-deite-to-paidi-mou-na-kanei-kati-apo-ta-parakato-sas-parakalo-na-mou-to-peite-icon3

Αν το παιδί μου έχει πάρει κάτι που δεν είναι δικό του είτε είναι χρήματα είτε πράγματα από κατάστημα, σας παρακαλώ θα ήθελα να μου το πείτε.

Αν δείτε το παιδί μου να κάνει κακό στον εαυτό του ή να έχει κάποιες διαταραχές που δεν έχουν πέσει στην αντίληψή μου, τότε ενημερώστε με.

an-deite-to-paidi-mou-na-kanei-kati-apo-ta-parakato-sas-parakalo-na-mou-to-peite-icon1

Μην ανησυχείτε σχετικά με το πως θα αντιδράσω σε μια τέτοια αποκάλυψη.

Δεν θα χαλάσω την σχέση μου μαζί σας επειδή είπατε κάτι αρνητικό για το παιδί μου. Δεν είμαι τέτοιος γονιός.

Γεωργία Τ.
Πηγή: babyradio.gr

babyradio-logo

Μοιραστείτε το άρθρο!

Facebook facebook   Twitter twitter   Email email  

KidsGo

Το KidsGo είναι ένας χώρος για παιδιά, γονείς κι εκπαιδευτικούς με πλούσιο επιμορφωτικό, ενημερωτικό και διασκεδαστικό υλικό. Εδώ τα παιδιά μπορούν να παίζουν ασφαλώς, να μαθαίνουν συνεχώς νέα πράγματα, να εκφράζονται ανταλλάσσοντας απόψεις και ιδέες, να ενημερώνονται για διάφορες παιδικές πολιτιστικές και καλλιτεχνικές εκδηλώσεις, να συμμετέχουν σε διαγωνισμούς και ομαδικές εργασίες, να δημιουργούν, να ολοκληρώνουν αποστολές, να συμμετέχουν σε δραστηριότητες και να εξερευνούν! Στο KidsGo γονείς κι εκπαιδευτικοί μπορούν να ενημερώνονται για ότι αφορά τα παιδιά και να συμμετέχουν κι αυτοί στέλνοντας δικές τους ιδέες και θέματα επίκαιρα και σχετικά πάντα με τον κόσμο του παιδιού.