Ενδιαφέρουν κι αυτά

  • KidsGo με αγάπη!

Μην απαξιώνεις τον μπαμπά!

Ημερομηνία δημοσίευσης άρθρου: Απριλίου 28, 2016 Συγγραφέας: KidsGo Κατηγορία: Ενδιαφέρουν κι αυτά

Μην απαξιώνεις τον μπαμπά!

Γράφει η Σοφία Ξανθοπούλου, δημοσιογράφος και blogger

Κάθομαι και σε περιμένω όση ώρα εσύ απολαμβάνεις την ώρα της δημιουργικής απασχόλησης στο παιδικό εργαστήριο που παρακολουθούμε κάθε εβδομάδα.

Ρίχνω μερικές κλεφτές ματιές, έτσι περισσότερο για να σε χαρώ που χαίρεσαι με όσα καταφέρνεις!

Πίνω τον καφέ μου και μιλάω με τις μαμάδες των υπόλοιπων παιδιών. Στο τέλος, αποφασίζω ότι θα πίνω μόνο τον καφέ μου και δε θα μιλάω αφού αδυνατώ να καταλάβω το λόγο για τον οποίο κάποιες μαμάδες μιλούν απαξιωτικά για τους συζύγους τους. Σχεδόν τους μηδενίζουν.

Μία εξ αυτών, έχοντας το μωρό της στο μάρσιπο γυρίζει πέρα δώθε στο χώρο όση ώρα εκείνο κοιμάται και αφιερώνει μονολόγους:

Τι να τον κάνω; Φεύγει νωρίς νωρίς για τη δουλειά και έρχεται αργά το απόγευμα, όταν εγώ έχω φάει όλο το λούκι της ημέρας. Εγώ μεν, δεν δουλεύω αλλά έλα να κάνεις εσύ τρία τέσσερα φαγητά την ημέρα, συν όλη την υπόλοιπη λάντζα και τα λέμε. Βέβαια δεν γουστάρω και καμία άλλη βοήθεια ούτε από την πεθερά μου ούτε από τη μάνα μου. Κυρίως από την πεθερά μου δεν θέλω με τίποτα. Τι; Να μου το χτυπάει μετά, για τις μια δυο φορές που μου έφτιαξε ένα φαΐ; Άσε! Να λείπει το βύσσινο!

Κι εγώ δεν τον αφήνω να κάνει τίποτα, γιατί όλα τα κάνει λάθος! λέει η άλλη.

Όχι, όχι θέλω να έχω όλο τον έλεγχο εγώ, γιατί αν περιμένω από εκείνον… άστα να πάνε. Βέβαια, μπορεί να κάνω και λάθος. Ίσως, πρέπει να τον αφήσω να δοκιμάσει και σιγά σιγά να μάθει αλλά όχι! Άσε καλύτερα! Τις προάλλες τα παιδιά ανέβασαν πυρετό μες στη νύχτα, του το είπα νομίζοντας ότι ακούει, και εκείνος απλώς κοιμόταν. Μου τηλεφώνησε βέβαια από τη δουλειά του να με ρωτήσει τι γίνεται με τα παιδιά και αυτό ήταν! Κι εγώ δεν δουλεύω, βέβαια πάμε μαζί τα απογεύματα σε όλες τις δραστηριότητες των παιδιών όλη την εβδομάδα. Εντάξει! Θα μπορούσε να είναι και καλύτερα….

Φυσικά και θα μπορούσε να είναι καλύτερα.

Όμως όση ώρα τις άκουγα, σκεφτόμουν πως αγνοούν ενδεχομένως τα χειρότερα. Με έναν σύζυγο απόντα εκ πεποιθήσεως ή απόντα λόγω της μοίρας.

min-apaksioneis-ton-mpampa-icon2

Βεβαίως, στο θέμα γονείς – παιδιά το κέντρο βάρους της ανατροφής πέφτει κυρίως στις μαμάδες. Ας μη γελιόμαστε. Και κατά ένα μεγάλο ποσοστό η «γκρίνια» κάποιων μαμάδων έχει να κάνει με το φόρτο και την ανησυχία τους να πάνε όλα καλά με τα παιδιά. Ποιος μπορεί να το αμφισβητήσει αυτό;

Όμως όταν έχεις μια υγιή σχέση με το σύντροφό σου, οι ευθύνες έτσι κι αλλιώς μοιράζονται.

min-apaksioneis-ton-mpampa-icon3Και δεν είναι λίγο ένας σύντροφος που είναι και εδώ και εκεί για εσένα.

min-apaksioneis-ton-mpampa-icon3Και δεν είναι λίγο ένας σύντροφος που θα δώσει χώρο και χρόνο στην γκρίνια σου.

min-apaksioneis-ton-mpampa-icon3Και δεν είναι λίγο που θα τυλίξεις τα πόδια σου στα πόδια του κάτω από τα σεντόνια.

min-apaksioneis-ton-mpampa-icon3Και δεν είναι λίγο που θα έρθει τρεχάτος από τη δουλειά μόνο και μόνο για να προλάβει να κάνει μπάνιο τον μπόμπιρα ή την μπέμπα ο ίδιος.

min-apaksioneis-ton-mpampa-icon3Και δεν είναι λίγο που αν δεν προλάβει, θα σκάσει από το κακό του.

min-apaksioneis-ton-mpampa-icon3Και δεν είναι λίγο που θα χαρείτε μαζί, όταν εσύ θα του εξιστορείς στο τηλέφωνο τα κατορθώματα των μωρών σας όλη την ημέρα.

Ο μονόλογος της μίας συνεχίζεται, με το μωρό στο μάρσιπο να απορροφά τη διάθεσή της.

Χτυπάει το κουδούνι. Ανοίγει η πόρτα και μπαίνουν χαμογελαστοί οι σύζυγοι και των δύο μαμάδων. Τις αγκαλιάζουν στοργικά και ρίχνουν με λαχτάρα και αυτοί κλεφτές ματιές να δουν τι γίνεται με τα βλαστάρια τους.

Το μάθημα τελειώνει, οι μπαμπάδες ετοιμάζουν τα παιδιά, το αυτοκίνητο τούς περιμένει κάτω για την επιστροφή στο σπίτι.

Να, περάσουμε πρώτα από το σούπερ μάρκετ.

Ναι, αγάπη μου.

(και αυτό το «αγάπη μου» θα έπρεπε να ήταν ήδη αρκετό).

Πηγή: www.parents24.gr

parents24-logo

Μοιραστείτε το άρθρο!

Facebook facebook   Twitter twitter   Email email  

KidsGo

Το KidsGo είναι ένας χώρος για παιδιά, γονείς κι εκπαιδευτικούς με πλούσιο επιμορφωτικό, ενημερωτικό και διασκεδαστικό υλικό. Εδώ τα παιδιά μπορούν να παίζουν ασφαλώς, να μαθαίνουν συνεχώς νέα πράγματα, να εκφράζονται ανταλλάσσοντας απόψεις και ιδέες, να ενημερώνονται για διάφορες παιδικές πολιτιστικές και καλλιτεχνικές εκδηλώσεις, να συμμετέχουν σε διαγωνισμούς και ομαδικές εργασίες, να δημιουργούν, να ολοκληρώνουν αποστολές, να συμμετέχουν σε δραστηριότητες και να εξερευνούν! Στο KidsGo γονείς κι εκπαιδευτικοί μπορούν να ενημερώνονται για ότι αφορά τα παιδιά και να συμμετέχουν κι αυτοί στέλνοντας δικές τους ιδέες και θέματα επίκαιρα και σχετικά πάντα με τον κόσμο του παιδιού.