TeensGo (news)

  • KidsGo με αγάπη!

Kids Town, Ομάδα εθελοντισμού για τα παιδιά

Ημερομηνία δημοσίευσης άρθρου: Οκτωβρίου 22, 2013 Συγγραφέας: KidsGo Κατηγορία: TeensGo (news), Επικαιρότητα, νέα

other_icon50

Πόσο ακόμα θα ανεχτείς…
…να στερείται το παιδί σου τα αυτονόητα;

Θέλεις να νοιώσει μόνο, απομονωμένο;

Δώσε του την ευκαιρία να συμμετέχει!
Δώσε του τα εφόδια για ένα καλύτερο αύριο!

Η εθελοντική ομάδα «Kids Town» θα είναι δίπλα σου,
παρέχοντας του αυτά που εσύ δεν μπορείς.
Συμβουλευτική στήριξη, διδασκαλία, ιατρική περίθαλψη, ψυχαγωγία.

Η εθελοντική ομάδα τελεί υπό την αιγίδα της πρώτης κυρίας της Κυπριακής Δημοκρατίας, κας Άντρη Αναστασιάδη.

other_icon49

Με στόχο την αμέριστη στήριξη προς άπορες οικογένειες με προτεραιότητα τη συγκέντρωση των απαραίτητων αγαθών και υπηρεσιών για το παιδί, όπως τρόφιμα, είδη ένδυσης και υπόδησης και την προσφορά σωστής διαπαιδαγώγησης στα παιδιά, δημιουργήθηκε πρόσφατα στη Λάρνακα η πρώτη και μοναδική στην Κύπρο, εθελοντική ομάδα με την επωνυμία «Kids Town».

Όπως ανέφερε η υπεύθυνη επικοινωνίας της Ομάδας, Κατερίνα Ιωάννου «ως εθελοντές οραματιστήκαμε κάτι το οποίο θα έδινε τη δυνατότητα στους γονείς, αλλά πολύ περισσότερο στα ίδια τα παιδιά να αναδιπλώσουν τις κλίσεις και ικανότητές τους, να μάθουν αλλά παράλληλα να ψυχαγωγούνται χωρίς κανένα οικονομικό κόστος».

Κάλεσε ταυτόχρονα «όσους θέλουν τη βοήθεια μας να έλθουν κοντά μας και εμείς θα καταβάλουμε κάθε δυνατή προσπάθεια να βοηθήσουμε κι να αγκαλιάσουμε μέσα από την Kids Town όλα τα παιδιά. Ας μην ξεχνούμε ότι κάθε παιδική ψυχή έχει ανάγκη τη δική μας αγάπη και για μας η καλύτερη ανταμοιβή μας είναι τα χαμόγελα των παιδιών».

Εξάλλου σε γραπτή ανακοίνωση αναφέρεται ότι στο «Kids Town» λειτουργούν σε Παγκύπρια βάση Εργαστήρια «με μοναδική έγνοια τις ανάγκες του κάθε άπορου παιδιού και την παροχή άλλων υπηρεσιών όπως ψυχαγωγία, διδασκαλία, εκπαίδευση καθώς και οποιαδήποτε άλλη ανάγκη προκύπτει για το παιδί με εθελοντές ειδικούς στον κάθε τομέα».

Ανά το Παγκύπριο «πέραν των 286 πτυχιούχων εθελοντών προσφέρουν δωρεάν τις υπηρεσίες τους σε καθημερινή βάση, με αγάπη και ζήλο προς τα παιδιά. Οι υπηρεσίες αυτές περιλαμβάνουν μεταξύ άλλων οδοντιατρική περίθαλψη, ιατρική κάλυψη (Παιδοχειρούργοι, Καρδιολόγοι, Λογοθεραπευτές), δωρεάν εμβολιασμό, βοήθεια στο καθημερινό διάβασμα των παιδιών από πτυχιούχους εκπαιδευτικούς και κάλυψη των σχολικών αναγκών. Ακόμα τα παιδιά μπορούν να συμμετέχουν σε διάφορες αθλητικές δραστηριότητες, ομίλους, δημοτικά κολυμβητήρια, ποδόσφαιρο, ιππικούς ομίλους, θέατρο, μουσική, χορό και άλλα».

Σύμφωνα με τη γραπτή ανακοίνωση «η ομάδα εθελοντισμού για τα παιδιά «Kids Town» και η λειτουργία Εργαστηρίων σε όλες τις πόλεις της Κύπρου από πτυχιούχους εθελοντές, τελούν υπό την υψηλή φροντίδα της πρώτης Κυρίας της Κυπριακής Δημοκρατίας Άντρης Αναστασιάδη».

Την ομάδα στηρίζουν «οι Δήμοι Λευκωσίας, Λεμεσού, Πάφου, Λάρνακας, και Αραδίππου, η Ιερά Μητρόπολη Κιτίου και ο Λαογραφικός Όμιλος Λευκωσίας. Όλοι οι Δήμοι με συστατική επιστολή δηλώνουν έμπρακτα τη στήριξη αλλά και τη χορήγηση χώρων σε κάθε επαρχία για την παροχή των υπηρεσιών προς τα παιδιά».

Η Ομάδα, προστίθεται στην ανακοίνωση «βρίσκεται σε συνεργασία με κρατικούς φορείς, τα Υπουργεία Παιδείας, Εργασίας, Εσωτερικών και άλλα, με σωματεία, ιδρύματα και παρεμφερείς οργανώσεις της Κύπρου και του εξωτερικού, με κοινό αντικείμενο δράσης, προκειμένου να εξυπηρετηθούν οι οποιεσδήποτε ανάγκες για τα παιδιά».

Οι γονείς που επιθυμούν, μπορούν να επικοινωνήσουν στον «παγκύπριο τηλεφωνικό αριθμό 7000 1990 και στη σελίδα «Kids Town» στο facebook (https://www.facebook.com/kidstowncy), έτσι ώστε τα παιδιά τους να μπορούν να λαμβάνουν τις υπηρεσίες που προσφέρει η Ομάδα. Επίσης όσοι επιθυμούν να ενισχύσουν το έργο της «Kids Town» μπορούν να προσφέρουν οποιοδήποτε χρηματικό ποσό στον ειδικό Τραπεζικό Λογαριασμό που δημιουργήθηκε με την επωνυμία της ομάδας στην ΣΠΕ Μακράσυκας (ΙΒΑΝ CY 56007049300000000020825222). Τα χρήματα αυτά θα πηγαίνουν κατευθείαν στο ίδιο το παιδί, καλύπτοντας τις ανάγκες του, όπου καθίσταται πραγματική ανάγκη».

Κάθε παιδική ψυχή έχει ανάγκη τη δική μας αγάπη.

Πηγή: alithia.com.cy

Μοιραστείτε το άρθρο!

Facebook facebook   Twitter twitter   Email email  

KidsGo

Το KidsGo είναι ένας χώρος για παιδιά, γονείς κι εκπαιδευτικούς με πλούσιο επιμορφωτικό, ενημερωτικό και διασκεδαστικό υλικό. Εδώ τα παιδιά μπορούν να παίζουν ασφαλώς, να μαθαίνουν συνεχώς νέα πράγματα, να εκφράζονται ανταλλάσσοντας απόψεις και ιδέες, να ενημερώνονται για διάφορες παιδικές πολιτιστικές και καλλιτεχνικές εκδηλώσεις, να συμμετέχουν σε διαγωνισμούς και ομαδικές εργασίες, να δημιουργούν, να ολοκληρώνουν αποστολές, να συμμετέχουν σε δραστηριότητες και να εξερευνούν! Στο KidsGo γονείς κι εκπαιδευτικοί μπορούν να ενημερώνονται για ότι αφορά τα παιδιά και να συμμετέχουν κι αυτοί στέλνοντας δικές τους ιδέες και θέματα επίκαιρα και σχετικά πάντα με τον κόσμο του παιδιού.