Ψυχολογία

  • KidsGo με αγάπη!

Το κορίτσι του μπαμπά!

Ημερομηνία δημοσίευσης άρθρου: Ιανουαρίου 20, 2014 Συγγραφέας: KidsGo Κατηγορία: Ψυχολογία

Το κορίτσι του μπαμπά!

Η αλήθεια είναι ότι με πήραν τα ζουμιά καθώς διάβαζα τη λίστα. Είμαι σίγουρη ότι όλες οι κόρες θα αντιδράσουν το ίδιο. Μαμάδες, εκτυπώστε τη λίστα, δώστε τη στα κορίτσια σας ή ακόμα καλύτερα διαβάστε την στους μπαμπάδες! Θα σας ευχαριστήσουν στο μέλλον!

DaddyGirl_icon4

Ο Michael Mitchel είναι ένας 30χρονος πατέρας που έχει στην κατοχή του blog, το lifetoheryears.com, στο οποίο γράφει ιδέες και προτάσεις για τους πατεράδες που έχουν κόρες.

Αξίζει τον κόπο να μάθουμε κάτι μέσα από τα δικά του μάτια.

DaddyGirl_icon6 Αγαπήστε τη μητέρα της. Φερθείτε της με σεβασμό, ειλικρίνεια και στοργή. Έτσι, αυξάνετε τις πιθανότητες να βρει ένα σύντροφο στο μέλλον που θα της φέρεται με τον ίδιο ακριβώς τρόπο. Είτε το πιστεύετε είτε όχι, ισχύει!

DaddyGirl_icon6 Να είστε πάντα κοντά της. Ο ποιοτικός χρόνος προκύπτει μόνο όταν γίνεται με συχνότητα. Μείνετε μαζί της απλά και μόνο για να είστε εκεί και να χαίρεστε την παρουσία ο ένας του άλλου. Οι κόρες χρειάζονται τον πατέρα τους να βρίσκεται στη ζωή τους σε όλα τα στάδια. Μην είστε απλός παρατηρητής στα χρόνια που περνάνε!

DaddyGirl_icon6 Μεγαλώνει ψάχνοντας για έναν ήρωα. Μπορεί να είστε εσείς. Σας χρειάζεται να είστε εκεί συνέχεια καθ’ όλη την πορεία της και να γίνετε ο ήρωάς της.

DaddyGirl_icon6 Απολαύστε την κάθε στιγμή που είστε μαζί. Σήμερα μπουσουλάει, αύριο θα σου ζητήσει τα κλειδιά του αυτοκινήτου σου, και πριν το καταλάβεις θα την πηγαίνεις στην εκκλησία για νύφη. Η ζωή περνάει πολύ γρήγορα, οπότε απολαύστε την κάθε στιγμή.

DaddyGirl_icon6 Και, βέβαια, φαίνεσαι γελοίος όταν παίζεις περνά-περνά η μέλισσα. Θα παίξεις όμως όπως και να έχει.

DaddyGirl_icon6 Ζήσε την εμπειρία του να την κάνεις μόνος σου μπάνιο!

DaddyGirl_icon6 Δεν είναι ποτέ πολύ νωρίς για να της μιλήσεις για χρήματα. Ούτως ή άλλως θα σε ξεζουμίσει στην εφηβεία αλλά και στο γάμο της!

DaddyGirl_icon6 Ακόμα κι αν η μαγειρική δεν είναι το φόρτε σου, φτιάξε της κεκάκια με την ηλικία της για την ημέρα των γενεθλίων της!

DaddyGirl_icon6 Πάρε της τα πιο μοδάτα παπούτσια για την ημέρα που θα περπατήσει!

DaddyGirl_icon6 Χόρεψε μαζί της. Ξεκίνα από τότε που είναι μωρό. Μην περιμένεις την ημέρα του γάμου της.

DaddyGirl_icon6 Μάθε να λες «όχι». Μπορεί να μην της αρέσει, αλλά κάποια μέρα θα είστε και οι δύο ευτυχείς που έθεσες κάποια όρια.

DaddyGirl_icon3

DaddyGirl_icon6 Να της λες ότι είναι όμορφη. Να της το λες συνέχεια. Κάποια μέρα ένα περιοδικό ή μια εκπομπή θα προσπαθήσει να της πει το αντίθετο.

DaddyGirl_icon6 Μάθε της να αλλάζει το λάστιχο του αυτοκινήτου. Τα ελαστικά είναι από τις μεγαλύτερες αιτίες πανικού.

DaddyGirl_icon6 Πήγαινέ την για κάμπινγκ και μάθε την τα πάντα για τη φύση. Παρατήρησέ την κάθε φορά που θα ανακαλύπτει κάτι καινούριο.

DaddyGirl_icon6 Είναι πανέξυπνη όπως και όλοι! Πρέπει να της το λες.

DaddyGirl_icon6 Όταν μάθει να δίνει φιλιά, πιθανότατα να θέλει να σε γεμίσει από αυτά! Να την ενθαρρύνεις.

DaddyGirl_icon6 Το να την κάνεις βόλτα πάνω στους ώμους σου είναι μαγικό. Κάντο τώρα που η μέση σου είναι δυνατή και αντέχει.

DaddyGirl_icon6 Θα σε περιμένει με αγωνία κάθε απόγευμα. Μην αργείς.

DaddyGirl_icon6 Ποτέ να μη χάνεις τα γενέθλιά της. Στα 10 χρόνια δεν θα θυμάται τις παρουσίες σου. Θα θυμάται όμως κάθε απουσία.

DaddyGirl_icon6 Λίγα πράγματα ανακουφίζουν το μικρό κορίτσι όταν κλαίει και ένα από αυτά είναι το χέρι του πατέρα της. Μην το ξεχνάς ποτέ αυτό.

DaddyGirl_icon6 Θυμήσου ότι είναι σαν την πεταλούδα. Κάποια μέρα θα ανοίξει τα φτερά της και θα φύγει. Ζήσε τα χρόνια μέχρι εκείνη τη στιγμή.

DaddyGirl_icon6 Γράψε της ένα γράμμα κάθε χρόνο στα γενέθλιά της. Να της τα δώσεις όταν θα πάει στο κολέγιο, όταν θα γίνει μητέρα ή όποτε νομίζεις ότι είναι καλύτερο γι’ αυτήν.

DaddyGirl_icon6 Μάθε να την εμπιστεύεσαι. Σταδιακά δώσε της τις ελευθερίες που αρμόζουν στην ηλικία της. Όταν μεγαλώσει θα εκπληρώσει κάθε σου προσδοκία.

DaddyGirl_icon2

Πηγή: www.parentsmag.gr

ParentsLogo

Μοιραστείτε το άρθρο!

Facebook facebook   Twitter twitter   Email email  

KidsGo

Το KidsGo είναι ένας χώρος για παιδιά, γονείς κι εκπαιδευτικούς με πλούσιο επιμορφωτικό, ενημερωτικό και διασκεδαστικό υλικό. Εδώ τα παιδιά μπορούν να παίζουν ασφαλώς, να μαθαίνουν συνεχώς νέα πράγματα, να εκφράζονται ανταλλάσσοντας απόψεις και ιδέες, να ενημερώνονται για διάφορες παιδικές πολιτιστικές και καλλιτεχνικές εκδηλώσεις, να συμμετέχουν σε διαγωνισμούς και ομαδικές εργασίες, να δημιουργούν, να ολοκληρώνουν αποστολές, να συμμετέχουν σε δραστηριότητες και να εξερευνούν! Στο KidsGo γονείς κι εκπαιδευτικοί μπορούν να ενημερώνονται για ότι αφορά τα παιδιά και να συμμετέχουν κι αυτοί στέλνοντας δικές τους ιδέες και θέματα επίκαιρα και σχετικά πάντα με τον κόσμο του παιδιού.