Διάφορα

  • KidsGo με αγάπη!

BIBLIOMOTOCARRO: A Beautiful Italian Idea («Βιβλιο-τρίτροχο», μία υπέροχη ιταλική ιδέα!)

Ημερομηνία δημοσίευσης άρθρου: Ιανουαρίου 27, 2014 Συγγραφέας: Νανά Χρυσοστόμου Μιχαηλίδου Κατηγορία: Διάφορα, Εκπαίδευση

Bibliomotocarro_icon1

BIBLIOMOTOCARRO, είναι μια περιοδεύουσα βιβλιοθήκη που φέρνει βιβλία κάθε Σάββατο στα χωριά της Basilicata (Ιταλία). Το «Bibliomotocarro» περιλαμβάνει περίπου 700 βιβλία και με κατάλληλη σήμανση κάνει οκτώ στάσεις σε συγκεκριμένες ώρες όπου τα παιδιά μεταξύ οκτώ και δώδεκα ετών περιμένουν να δανειστούν βιβλία.

Πρόκειται για ένα μεταχειρισμένο τρίτροχο όπου στις δύο πλευρές του υπάρχουν παράθυρα, στο εσωτερικό του πολλά ράφια με εκατοντάδες βιβλία, ενώ η οροφή του είναι κατασκευασμένη από κεραμίδια και καμινάδα! Ένα όμορφο παιχνιδιάρικο τρίτροχο!

Bibliomotocarro_icon7

Είναι η όμορφη ιταλική ιστορία του συνταξιούχου δασκάλου Antonio La Cava από την Ferrandina (Ιταλία) που τρέχει στα χωριά της Basilicata με το «Βιβλιο-τρίτροχο» του για την προώθηση της ανάγνωσης. Και τα παιδιά τον περιμένουν με ενθουσιασμό.

Ο Antonio αγόρασε ένα μεταχειρισμένο τρίτροχο Ape από το Piaggio, το μετέτρεψε κατάλληλα, το γέμισε με βιβλία, και το ονόμασε «Βιβλιο-τρίτροχο» (στα ιταλικά Bibliomotocarro). Κάθε εβδομάδα γυρίζει τα χωριά της Basilicata και ανακοινώνει την άφιξή του με τον ήχο του οργάνου.

Bibliomotocarro_icon2

Στις πλατείες τα παιδιά τον περιμένουν πότε θα φανεί. «Δανείζονται βιβλία και κάθονται σ’ ένα σκαλάκι μετροφυλλώντας τα. Δημιουργείται μια μαγική ατμόσφαιρα.» Πριν από την αναχώρηση τα παιδιά γράφουν στη «Λευκή Βίβλο» που άνοιξε για το σκοπό αυτό ό, τι θέλουν, ιστορίες ή προσωπικές αφηγήσεις. «Όταν μου το επιστρέψουν το βιβλίο πέφτει στα χέρια των άλλων παιδιών που συνεχίζουν την ιστορία ή γράφουνε άλλους. Και είναι πάντα υπέροχες ιστορίες.»

Bibliomotocarro_icon4

Κάθε μήνα ο Antonio τρέχει περίπου 500 χιλιόμετρα και μεταδίδει στον μικρότερο το πάθος για την ανάγνωση. Τα συγχαρητήρια μας Antonio!

Νανά Χρυσοστόμου Μιχαηλίδου (Πολιτικός Μηχανικός Ε.Μ.Π.)
Διαχειριστής KidsGo

Μοιραστείτε το άρθρο!

Facebook facebook   Twitter twitter   Email email  

Νανά Χρυσοστόμου Μιχαηλίδου

Η Νανά Χρυσοστόμου Μιχαηλίδου γεννήθηκε στην Λευκωσία το 1972. Σε ηλικία 9 χρονών εγκατάσταθηκε οικογενειακώς στην Ελλάδα, την Λαμία, όπου εκεί τελείωσε το Γυμνάσιο και Λύκειο. Το 1995 αποφοίτησε από το Τμήμα Πολιτικών Μηχανικών του Εθνικού Μετσόβιου Πολυτεχνείου (Ε.Μ.Π). Από το 1998 έως τον Ιούνιο του 2014 εργαζόταν στην Αρχή Τηλεπικοινωνιών Κύπρου (Cyta). Σήμερα ασχολείται με προγραμματισμό/σχεδιασμό και εφαρμογές διαδικτύου. Είναι ο δημιουργός και διαχειριστής του KidsGo. Είναι παντρεμένη με τον Οδυσσέα Μιχαηλίδη και έχει τρία παιδιά.