Δραστηριότητες

  • KidsGo με αγάπη!

10 μυστικά για ενέργεια όλη την ημέρα

Ημερομηνία δημοσίευσης άρθρου: Απριλίου 24, 2014 Συγγραφέας: KidsGo Κατηγορία: Δραστηριότητες, Υγεία

10 μυστικά για ενέργεια όλη την ημέρα

Οι υποχρεώσεις που μας κατακλύζουν, οι λογαριασμοί που μας κυνηγούν και η γκρίνια των άλλων είναι μερικές από τις καταστάσεις που μας στερούν από ενέργεια αφήνοντάς μας κατάκοπους και εξουθενωμένους στο τέλος κάθε μέρας. Υπάρχουν όμως μικρά μυστικά που βοηθούν στο να καταφέρουμε να ανταπεξέλθουμε στις απαιτήσεις της σύγχρονης ζωής και μερικά από αυτά ακολουθούν.

AnnaPappa_ChangeEducation_iconNo1 «Βγείτε από την πρίζα»
Προσπαθήστε να αποδεσμευτείτε σιγά-σιγά από την εξάρτηση σας από τα ψηφιακά μέσα επικοινωνίας. Με το που θα μπείτε στο σπίτι μετά από μια κουραστική μέρα, αφήστε στην άκρη κινητά, smartphones, tablets και υπολογιστές. Αν κάποιος θέλει επειγόντως να επικοινωνήσει μαζί σας, θα σας καλέσει στο σταθερό, όπως κάναμε παλιά. Συχνά δεν αντιλαμβανόμαστε πόσο μας έχουν κατακλύσει οι ηλεκτρικές συσκευές, παρά μόνο όταν τις αφήσουμε για λίγο στην άκρη και παρατηρήσουμε την ησυχία και ηρεμία που βρίσκουμε χωρίς αυτές.

EnergyAllDay_icon2

AnnaPappa_ChangeEducation_iconNo2 Να θυμάστε να είστε ευγνώμονες
Οι ρυθμοί δουλειάς, για όσους έχουν δουλειά είναι εξοντωτικοί, ενώ το ίδιο εξουθενωτική είναι και η ζωή της ανεργίας και επαγγελματικής ανασφάλειας. Ένας τρόπος να ξεπεράσει κανείς ένα τέτοιο καθημερινό σκόπελο, είναι να σημειώνει κάθε πρωί, τα πράγματα που έχει στη ζωή του για τα οποία είναι ευγνώμων, υπενθυμίζοντας στον εαυτό του πόσο τυχερός είναι που τα έχει. Μπορεί να ακούγεται αμελητέο και ανόητο, αλλά έχει αποτελέσματα για τη διατήρηση μιας σχετικά θετικής διάθεσης.

EnergyAllDay_icon8

AnnaPappa_ChangeEducation_iconNo3 Κινείστε διαρκώς
Μην «λιμνάζετε» σε ένα σημείο και μην βαριέστε να μετακινηθείτε, να αλλάξετε συνθήκες εργασίας ή ακόμα και σπίτι. Η συνήθεια σκοτώνει την ενέργεια, γι’ αυτό πρέπει να αλλάζετε διαρκώς παραστάσεις, στο μέτρο του δυνατού πάντα, αναγκάζοντας έτσι εαυτόν σε διαρκή δραστηριότητα και εγρήγορση.

AnnaPappa_ChangeEducation_iconNo4 Μην ταλαιπωρείτε τον εαυτό σας
Οι σύγχρονες συνθήκες ζωής είναι εξαιρετικά δύσκολες, γι’ αυτό και πρέπει το ίδιο το άτομο να φροντίσει να μην ταλαιπωρεί επιπλέον τον εαυτό του. Φροντίστε τη διατροφή σας, που παίζει πολύ σημαντικό ρόλο στα αποθέματα ενέργειας που έχετε, μην παραλείπετε τα ενδιάμεσα γεύματα και επενδύστε σε ένα καλό ζευγάρι παπούτσια, που θα σας στηρίξουν καθ’ όλη τη διάρκεια μιας κουραστικής μέρας. Αποφύγετε τα ψηλοτάκουνα που ταλαιπωρούν πόδια και μέση.

EnergyAllDay_icon9

AnnaPappa_ChangeEducation_iconNo5 Να γελάτε με κάθε ευκαιρία
Όσο δύσκολο και ακατόρθωτο και αν ακούγεται να θυμάστε να γελάτε κατά τη διάρκεια της ημέρας. Ένα αστείο με ένα συνάδελφο ή ένα video στο internet είναι αφορμές για να γελάσετε, είτε από μέσα είτε απ’ έξω σας και καλά θα κάνετε να τις εκμεταλλευτείτε και να εκτονώσετε μέσω του γέλιου την ένταση. Το ίδιο το γέλιο είναι ενέργεια και όσο περισσότερο το εξασκούμε τόσο το καλύτερο.

AnnaPappa_ChangeEducation_iconNo6 Κάντε αυτό που σας ευχαριστεί
Μπορεί να μοιάζει ουτοπικό στις παρούσες συνθήκες, αλλά το καλύτερο για μια καλή ψυχολογία και ισορροπημένη ζωή είναι να ασχοληθείτε με αυτό που σας κάνει πραγματικά χαρούμενους και βρίσκετε ενδιαφέρον. Δέκα και δώδεκα ώρες στη δουλειά την ημέρα δεν είναι λίγες για να ασχολείστε με κάτι που σας δυσαρεστεί, σας στερεί ενέργεια και δεν σας την «επιστρέφει» με κάποιο άλλο –έστω- τρόπο.

EnergyAllDay_icon7

AnnaPappa_ChangeEducation_iconNo7 Κάνετε διαλείμματα
Όσο και να παρασύρεστε από την τρέλα της καθημερινότητας θυμηθείτε να κάνετε συχνά διαλείμματα και να ξεφεύγετε από την παράνοια του σύγχρονου κόσμου. Είτε αυτό είναι ένα ζεστό μπάνιο, είτε τρέξιμο ακούγοντας την αγαπημένη σας μουσική, είναι σημαντικό, ιδανικά σε καθημερινή βάση, να αφιερώνετε ποιοτικό χρόνο αποκλειστικά στον εαυτό σας και την ψυχική σας ηρεμία. Τέλος, μην παίρνετε ποτέ τη δουλειά στο σπίτι, μεταφορικά και κυριολεκτικά.

EnergyAllDay_icon5

AnnaPappa_ChangeEducation_iconNo8 Κάντε γυμναστική
Δοκιμάστε το μια φορά, όσο και αν βαριέστε και καταγράψτε μετά σε ένα χαρτί, πως νιώσατε μετά από μισή ώρα ποδηλάτου ή αεροβικής γυμναστικής. Η ενέργεια που έχετε μετά από άσκηση δεν συγκρίνεται με την ενέργεια που έχετε μετά από 2 ώρες άραγμα στον καναπέ. Βάλτε τη γυμναστική στη ζωή σας πηγαίνοντας έστω για τρέξιμο κάθε μέρα στο πάρκο της γειτονιάς. Οτιδήποτε δραστηριοποιεί το σώμα, του παρέχει και ενέργεια, αν και φαινομενικά μοιάζει να συμβαίνει το αντίθετο.

EnergyAllDay_icon6

AnnaPappa_ChangeEducation_iconNo9 Κάντε παρέα με τους φίλους σας
Όσο κουρασμένοι και να είστε και όσο κακή και να ήταν η μέρα σας, μην αρνείστε μια πρόταση από φίλους για μια βόλτα ή για παρέα στο σπίτι κάποιου. Εκμεταλλευτείτε την ενέργεια που θα πάρετε από την καλή διάθεση των ανθρώπων που αγαπάτε.

EnergyAllDay_icon4

AnnaPappa_ChangeEducation_iconNo10 Κάντε λίστα με όσα σας ηρεμούν
Κάντε μια λίστα με όσα σας ηρεμούν και σας γεμίζουν τις μπαταρίες και κάθε φορά που τα βρίσκετε σκούρα ανατρέχετε σε αυτή τη λίστα και εφαρμόζετέ τη. Είτε αυτό είναι η ανάγνωση ενός περιοδικού, είτε το μαγείρεμα ενός αγαπημένου γλυκού που σας θυμίζει τα παιδικά σας χρόνια, είτε μια βόλτα με το ποδήλατο στην παραλία, καταγράψτε το και εφαρμόστε το στην πρώτη ευκαιρία.

EnergyAllDay_icon3

Πηγή: www.clickatlife.gr

ClickAtLife_logo

Μοιραστείτε το άρθρο!

Facebook facebook   Twitter twitter   Email email  

KidsGo

Το KidsGo είναι ένας χώρος για παιδιά, γονείς κι εκπαιδευτικούς με πλούσιο επιμορφωτικό, ενημερωτικό και διασκεδαστικό υλικό. Εδώ τα παιδιά μπορούν να παίζουν ασφαλώς, να μαθαίνουν συνεχώς νέα πράγματα, να εκφράζονται ανταλλάσσοντας απόψεις και ιδέες, να ενημερώνονται για διάφορες παιδικές πολιτιστικές και καλλιτεχνικές εκδηλώσεις, να συμμετέχουν σε διαγωνισμούς και ομαδικές εργασίες, να δημιουργούν, να ολοκληρώνουν αποστολές, να συμμετέχουν σε δραστηριότητες και να εξερευνούν! Στο KidsGo γονείς κι εκπαιδευτικοί μπορούν να ενημερώνονται για ότι αφορά τα παιδιά και να συμμετέχουν κι αυτοί στέλνοντας δικές τους ιδέες και θέματα επίκαιρα και σχετικά πάντα με τον κόσμο του παιδιού.