Διάφορα

  • KidsGo με αγάπη!

5 τρόποι για να μην βαρεθούν τα παιδιά σας αυτό το καλοκαίρι!

Ημερομηνία δημοσίευσης άρθρου: Ιουλίου 21, 2014 Συγγραφέας: Νανά Χρυσοστόμου Μιχαηλίδου Κατηγορία: Διάφορα, Δραστηριότητες

5 τρόποι για να μην βαρεθούν τα παιδιά σας αυτό το καλοκαίρι!

Ελεύθερη μετάφραση από το KidsGo

Όσο καλά και να προετοιμαστούμε, φαίνεται ότι οι καλοκαιρινές διακοπές και η βαριεστιμάρα των παιδιών πάνε χέρι – χέρι. Ακόμη κι αν το παιδί έχει στη διάθεση του άπειρα παιχνίδια, κάπου στη μέση του καλοκαιριού θα αρχίσει να πλήττει και να βαριέται. Τι μπορούμε όμως να κάνουμε γι αυτό εμείς οι γονείς;

Εδώ είναι πέντε τρόποι για να κρατήσετε αυτό το καλοκαίρι το παιδί σας από το να πει «βαριέμαι»:

AnnaPappa_ChangeEducation_iconNo1 Κάντε τη λίστα με τις δουλειές που τους αναθέτετε να φαίνεται συναρπαστική

Παρά να τους δίνετε μια λίστα με δουλειές που θα μοιάζουν με αγγαρεία και θα τους φέρουν δάκρυα, στολίστε την λίγο. Αντί να γράψετε ότι θα βγάζει τα σκουπίδια έξω, μπορείτε να τους ζητήσετε να συμβάλουν στην καθαριότητα της πόλης από τα τοξικά απόβλητα με την ανάληψη της ευθύνης διαχωρισμού των σκουπιδιών του σπιτιού στα διάφορα είδη ανακύκλωσης.

Summer-Activities-Children-icon8

Γίνετε δημιουργικοί και δημιουργείστε για αυτούς ενδιαφέρουσες «αποστολές» για να ολοκληρώνουν κάθε μέρα. Καθορίστε και μια μικρή ανταμοιβή για κάθε αποστολή που ολοκληρώθηκε. Η ανταμοιβή μπορεί να είναι πράγματα όπως ένα κλειδί της πόλης, ένα πιστοποιητικό, κλπ.

AnnaPappa_ChangeEducation_iconNo2 Γράψτε τους σε μια καλοκαιρινή κατασκήνωση

Θερινές κατασκηνώσεις μπορούν να κάνουν θαύματα για την ενίσχυση της αυτοπεποίθησης του παιδιού σας, να του προσφέρουν την ευκαιρία να βρει φίλους και να του αφήσουν υπέροχες αναμνήσεις. Αν δεν μπορείτε να ξοδέψετε πολλά λεφτά, υπάρχουν κατασκηνώσεις οργανωμένων ομάδων και συνδέσμων, με αρκετά χαμηλό κόστος, τις οποίες μπορείτε να επιλέξετε.

Summer-Activities-Children-icon3

AnnaPappa_ChangeEducation_iconNo3 Δημιουργήστε μια ενδιαφέρουσα λίστα ανάγνωσης βιβλίων

Τα παιδιά μπορούν να γεμίσουν τον καλοκαιρινό χρόνο τους διαβάζοντας βιβλία. Βρείτε ένα βιβλίο, ή καλύτερα μια σειρά βιβλίων (παλαιότερα είχαμε την Πολυάννα, σήμερα έχουμε τον σπασίκλα και την ξενέρωτη!) τα οποία το παιδί πραγματικά θα απολαύσει.

Η ανάγνωση είναι πολύ βασικό για τη μάθηση κάθε παιδιού. Κάντε μια λίστα με βιβλία και θέστε του ως στόχο να τα διαβάσει όλα μέσα στο καλοκαίρι. Καθορίστε από την αρχή την ανταμοιβή του αν τα καταφέρει!

Summer-Activities-Children-icon5

AnnaPappa_ChangeEducation_iconNo4 Αναθέστε στα παιδιά ένα έργο που θα συμπληρώσουν το καλοκαίρι

Ίσως θέλετε ένα νέο κήπο, κάποιον να φυτέψει λουλούδια, ένα φράχτη ή κάποιο άλλο έργο έξω, τη διάρκεια του καλοκαιριού. Βρείτε μερικές τέτοιες δουλειές που συνεπάγονται κάποια δημιουργία και που θα μπορούσαν να κάνουν τα παιδιά σας. Τα παιδιά θα λατρέψουν να δημιουργήσουν κάτι όμορφο και να μπορούν να λένε ότι είναι δικό τους κατόρθωμα, έστω κι αν χρειαστεί να τα βοηθήσετε μερικές φορές.

Δώστε τους σαφείς οδηγίες και περιορίστε τις παρεμβάσεις σας μόνο αν κάνουν κάποιο λάθος που μετά δεν θα μπορεί εύκολα να διορθωθεί ή αν με αυτό που κάνουν θέτουν τον εαυτό τους ή άλλους σε κίνδυνο. Όσο περισσότερη δημιουργική ελευθερία τους δώσετε, τόσο περισσότερο θα τους αρέσει.

Summer-Activities-Children-icon7

AnnaPappa_ChangeEducation_iconNo5 Σχεδιάστε αρκετές μίνι-εξορμήσεις για να κεντρίσετε το ενδιαφέρον τους

Προκαλέστε τα παιδιά σας να μάθουν για κάτι ενδιαφέρον και θέστε ως ανταμοιβή ότι θα το εξερευνήσετε όταν θα έχουν ολοκληρώσει τη μελέτη του. Για παράδειγμα, προκαλέστε τους να μάθουν την ιστορία ενός χωριού ή μιας λίμνης. Όταν τελειώσουν μπορείτε να οργανώσετε μια εκδρομή στο χώρο αυτό για να μάθουν από πρώτο χέρι για αυτά που είχαν διαβάσει.

Οι πολλές και μικρές εξορμήσεις είναι εξαιρετικά διασκεδαστικές και προσφέρουν την ποικιλία που θα κρατήσει το ενδιαφέρον των παιδιών σας.

Summer-Activities-Children-icon1

Διαβάστε το άρθρο στα αγγλικά 5 Ways to Keep Your Child from Saying “I’m Bored” This Summer

Νανά Χρυσοστόμου Μιχαηλίδου (Πολιτικός Μηχανικός Ε.Μ.Π.)
Διαχειριστής KidsGo

Μοιραστείτε το άρθρο!

Facebook facebook   Twitter twitter   Email email  

Νανά Χρυσοστόμου Μιχαηλίδου

Η Νανά Χρυσοστόμου Μιχαηλίδου γεννήθηκε στην Λευκωσία το 1972. Σε ηλικία 9 χρονών εγκατάσταθηκε οικογενειακώς στην Ελλάδα, την Λαμία, όπου εκεί τελείωσε το Γυμνάσιο και Λύκειο. Το 1995 αποφοίτησε από το Τμήμα Πολιτικών Μηχανικών του Εθνικού Μετσόβιου Πολυτεχνείου (Ε.Μ.Π). Από το 1998 έως τον Ιούνιο του 2014 εργαζόταν στην Αρχή Τηλεπικοινωνιών Κύπρου (Cyta). Σήμερα ασχολείται με προγραμματισμό/σχεδιασμό και εφαρμογές διαδικτύου. Είναι ο δημιουργός και διαχειριστής του KidsGo. Είναι παντρεμένη με τον Οδυσσέα Μιχαηλίδη και έχει τρία παιδιά.