Δραστηριότητες

  • KidsGo με αγάπη!

Χρωματίζοντας… τις Ιστορίες πρωινού!

Ημερομηνία δημοσίευσης άρθρου: Ιουνίου 9, 2016 Συγγραφέας: KidsGo Κατηγορία: Δραστηριότητες

chromatizontas-tis-istories-proinoy-icon1

Ζωγραφίστε τις περιπέτειες του Γιωργάκη στο σχολείο σε ένα μάθημα διαφορετικό από τα άλλα… αυτό της σημασίας του σωστού πρωινού! Οι «Ιστορίες πρωινού» είναι το διατροφικό κόμικ που εμπνεύστηκε η διατροφολόγος, Αλεξάνδρα Κουμπίτσκι με στόχο να μυήσει τα παιδιά στην συνήθεια του ισορροπημένου πρωινού, του πολυτιμότερου γεύματος την ημέρα.

chromatizontas-tis-istories-proinoy-icon2

Σε αυτό το e-book, τα παιδιά μπορούν ζωγραφίζοντας, να ζωντανέψουν τους ήρωες της ασπρόμαυρης εικονογράφησης αλλά και παράλληλα να διαβάσουν αποσπάσματα από το κόμικ. Μέσα από αυτό το e-book θα μάθουν με ευχάριστο τρόπο:

  • Πόσο σημαντικό είναι να αφιερώνουν χρόνο για το πρωινό τους
  • Ποια τρόφιμα να επιλέξουν στο πρωινό τους γεύμα
  • Πώς το σωστό πρωινό μπορεί να τους χαρίσει ενέργεια και να τους κάνει δυνατούς
  • Ποια είναι τα κατάλληλα σνακ που θα τους κρατήσουν δραστήριους

chromatizontas-tis-istories-proinoy-icon3

Παίξτε και εσείς με το παιδί σας, καθοδηγήστε το να χρησιμοποιήσει τα κατάλληλα χρώματα και υπενθυμίστε του, τους ήρωες του κόμικ. Ανάμεσά τους, μπορεί να ταυτιστεί με εκείνους που έβαλαν το σωστό πρωινό στη διατροφή τους και κέρδισαν σε σωματική λειτουργία αλλά και νοητική, αποδίδοντας καλύτερα στο σχολείο!

Για πιο προχωρημένα παιδάκια, στην έντυπη έκδοση του κόμικ «Ιστορίες πρωινού», με τη συνδρομή ειδικής παιδαγωγού, έχουμε συμπεριλάβει ειδικές ασκήσεις που διευρύνουν τους ορίζοντες, αυξάνουν την φαντασία και καλλιεργούν τη διατροφική παιδεία των μικρών μας φίλων.

Καλό χρωματο-μουτζούρωμα!

Αλεξάνδρα Κουμπίτσκι

Κλινική Διαιτολόγος – Διατροφολόγος, M.Sc.

medNutrition_URL

Μοιραστείτε το άρθρο!

Facebook facebook   Twitter twitter   Email email  

KidsGo

Το KidsGo είναι ένας χώρος για παιδιά, γονείς κι εκπαιδευτικούς με πλούσιο επιμορφωτικό, ενημερωτικό και διασκεδαστικό υλικό. Εδώ τα παιδιά μπορούν να παίζουν ασφαλώς, να μαθαίνουν συνεχώς νέα πράγματα, να εκφράζονται ανταλλάσσοντας απόψεις και ιδέες, να ενημερώνονται για διάφορες παιδικές πολιτιστικές και καλλιτεχνικές εκδηλώσεις, να συμμετέχουν σε διαγωνισμούς και ομαδικές εργασίες, να δημιουργούν, να ολοκληρώνουν αποστολές, να συμμετέχουν σε δραστηριότητες και να εξερευνούν! Στο KidsGo γονείς κι εκπαιδευτικοί μπορούν να ενημερώνονται για ότι αφορά τα παιδιά και να συμμετέχουν κι αυτοί στέλνοντας δικές τους ιδέες και θέματα επίκαιρα και σχετικά πάντα με τον κόσμο του παιδιού.