Προφίλ Συνεργάτη

  • KidsGo με αγάπη!

Λίγα λόγια για τον/την: Γιάννης Κερίμης

Ο Κλινικός Διαιτολόγος-Διατροφολόγος Γιάννης Κερίμης απέκτησε το πτυχίο του στην Διατροφολογία (BSc) από το Arizona State University (ASU) και στη συνέχεια το μεταπτυχιακό του στη Διαιτολογία (MSc) από το Florida State University ( FSU). Κατά την παραμονή του στις Ηνωμένες Πολιτείες της Αμερικής, ολοκλήρωσε την πρακτική του σε διάφορους τομείς που σχετίζονται με την υγεία όπως νοσοκομεία, γηροκομεία, ινστιτούτα διαβητικών, ινστιτούτα για παιδιά με ειδικές ανάγκες κ.α. Αφού συμπλήρωσε επιτυχώς όλες τις απαιτούμενες διαδικασίες που προβλέπονται απο το American Dietetic Association (ADA), απέκτησε τον τίτλο του Κλινικού Διαιτολόγου με ειδίκευση σε παθήσεις και διατροφή. Με την άφιξη του στην Κύπρο, ίδρυσε το Κέντρο Διαιτολογικής Υποστήριξης και Μεταβολικού Ελέγχου προσφέροντας συμβουλευτική και σχεδιασμό διατροφολογίων για διαχείρηση βάρους και άλλες ειδικές και παθολογικές καταστάσεις, ενώ παράλληλα είναι επισκέπτης λέκτορας στο Intercollege Λεμεσού και ο διατροφολόγος της ποδοσφαιρικής ομάδας ΑΕΛ Λεμεσού. Kατέχει εμπειρία στο χώρο της εκπαίδευσης, αφού δίδασκε σε διάφορα κολλέγια και πανεπιστήμια στην Αμερική και Κύπρο, μαθήματα όπως τοξικολογία της διατροφής, διατροφή για αθλητές, ασφάλεια τροφίμων, διατροφή της κοινότητας, ανατομία κ.α. Συχνά εμφανίζεται σαν προσκεκλημένος σε τηλεοπτικές εκπομπές, προσφέρει σεμινάρια και διαλέξεις που σχετίζονται με τη διατροφή και αρθρογραφεί σε διάφορα περιοδικά, ενώ είναι μόνιμος συνεργάτης του περιοδικού Vivendi. Είναι μέλος του Συμβουλίου Εγγραφής Επιστημόνων τροφίμων, του Σύνδέσμου Διαιτολόγων Αμερικής και του Συνδέσμου Διαιτολόγων Κύπρου.

Άλλες δημοσιεύσεις από τον/την Γιάννης Κερίμης:

  • Αυξήστε το βασικό σας μεταβολισμό!

    Αυξήστε το βασικό σας μεταβολισμό!

      Συχνά βλέπουμε άτομα να παραπονιούνται ότι, ενώ προσέχουν τι τρώνε δεν μπορούν να αποβάλουν τα περιττά τους κιλά, και αυτό το οφείλουν στο ότι έχουν χαμηλό μεταβολισμό. Τι είναι όμως ο μεταβολισμός και πώς μπορούμε να τον «ενεργοποιήσουμε»; Με τον όρο βασικό μεταβολισμό εννοούμε την ενέργεια που χρειάζεται το σώμα μας για να καλύψει…

    Read More

  • Διατροφή κατά την περίοδο των νηστειών

    Διατροφή κατά την περίοδο των νηστειών

    Η Καθαρά Δευτέρα σηματοδοτεί την έναρξη των νηστειών της Μεγάλης Τεσσαρακοστής. Κατά τη διάρκεια της νηστείας αποφεύγονται τα ζωικά προϊόντα, με εξαίρεση την 25η Μαρτίου και την Κυριακή των Βαΐων που επιτρέπεται το ψάρι, ενώ η κατανάλωση ελαιόλαδου επιτρέπεται μόνο τα Σαββατοκύριακα. Η νηστεία προσφέρει στον οργανισμό την ευκαιρία να αποτοξινωθεί από τα κορεσμένα λιπαρά…

    Read More

  • Διατροφή για Aπόδοση στο Διάβασμα!

    Διατροφή για Aπόδοση στο Διάβασμα!

    Οι φοιτητές αλλά και οι μαθητές σε περιόδους εξετάσεων έχουν ιδιαίτερα υψηλές ανάγκες σε θρεπτικά συστατικά που θα τους δώσουν την απαιτούμενη ενέργεια για συγκέντρωση και απόδοση. Συχνά λόγω πιεσμένου προγράμματος και υψηλού φόρτου εργασίας οι φοιτητές δεν κοιμούνται όσο θα έπρεπε, καταναλώνουν μεγάλες ποσότητες καφεΐνης ενώ συχνά η διατροφή έρχεται σε δεύτερη μοίρα και…

    Read More

  • Διατροφικές Αλλαγές για Εύκολη Απώλεια Κιλών

    Διατροφικές Αλλαγές για Εύκολη Απώλεια Κιλών

    Συνήθως με την αρχή του χρόνου είναι πολλοί εκείνοι που αποφασίζουν να κάνουν αλλαγές στις διατροφικές τους συνήθειες με στόχο την απώλεια βάρους. Ορισμένοι τα καταφέρνουν ενώ κάποιοι άλλοι αναβάλουν την επίτευξη του στόχου τους για την επόμενη χρονιά. Τα άτομα που δυσκολεύονται να ακολουθήσουν κάποιο πρόγραμμα διατροφής μπορούν με κάποιες μικροαλλαγές στον τρόπο διατροφής…

    Read More

  • Νερό και ενυδάτωση!

    Νερό και ενυδάτωση!

    Η σωστή ενυδάτωση είναι σημαντική τόσο για τη σωματική όσο και για τη νοητική κατάσταση του ατόμου. Δεν είναι τυχαίο που ένα ανθρώπινος οργανισμός μπορεί να αντέξει για αρκετό καιρό χωρίς φαγητό ενώ λίγες μόνο μέρες χωρίς νερό. Το σώμα μας αποτελείται κατά 2/3 περίπου από νερό ενώ αποβάλουμε καθημερινά περίπου 2-2,5 λίτρα υγρών κυρίως…

    Read More

  • Τα φρούτα του Καλοκαιριού

    Τα φρούτα του Καλοκαιριού

    Το καλοκαίρι είναι μια εποχή που προσφέρει μια τεράστια ποικιλία σε φρούτα. Τα καλοκαιρινά φρούτα χαρακτηρίζονται από έντονα χρώματα, αρώματα και φυσικά γεύση. Όλα τα φρούτα μπορούν να ενταχθούν στο διατροφολόγιο μας αλλά σε λογικές ποσότητες γιατί αν και είναι πλούσια σε θρεπτικά συστατικά μη ξεχνάμε ότι έχουν θερμίδες και φυσική ζάχαρη. Τα κυριότερα φρούτα…

    Read More

  • Εγκυμοσύνη και Διατροφή

    food_icon6

    Οι γυναίκες κατά τη διάρκεια της εγκυμοσύνης έχουν ιδιαίτερη ανάγκη από μια υγιεινή και ισορροπημένη διατροφή για να εξασφαλίσουν την ομαλή ανάπτυξη του εμβρύου και τη μείωση των επιπλοκών κατά τη διάρκεια της κύησης. Το σκεπτικό του ότι η έγκυος πρέπει να τρώει για δύο δεν ισχύει, ενώ γενικά θα πρέπει να αποφεύγονται οι υπερβολές….

    Read More

  • Η διατροφή των παιδιών!

    Η διατροφή των παιδιών!

    Η εφηβική και παιδική παχυσαρκία αποτελεί μείζον πρόβλημα στη σύγχρονη κοινωνία. Είναι συχνό φαινόμενο τα παιδιά και οι έφηβοι να εμφανίζουν προβλήματα υγείας που συνήθως εκδηλώνονται στους ενήλικες, όπως διαβήτη τύπου ΙΙ, υπερχοληστερονεμία κλπ. Η παιδική παχυσαρκία οφείλεται στην επίδραση διαφόρων παραγόντων όπως είναι η κληρονομικότητα, το περιβάλλον ανάπτυξης του παιδιού και τέλος η ψυχολογία…

    Read More