Διατροφή

  • KidsGo με αγάπη!

Ρόδι, γούρι υγείας και ομορφιάς!

Ημερομηνία δημοσίευσης άρθρου: Ιανουαρίου 12, 2015 Συγγραφέας: KidsGo Κατηγορία: Διατροφή

Ρόδι, γούρι υγείας και ομορφιάς!

Αν θέλετε η υγεία σας να θωρακίζεται από καλοτυχία τότε προσθέστε στα πιάτα σας ρόδι! Από μικροί ξέρουμε πως αν σπάσουμε ένα ρόδι, την ώρα που αλλάζει ο χρόνος και υποδεχόμαστε την νέα χρονιά, η τύχη θα μας φανερωθεί και δεν θα μας αφήσει ήσυχους σε όλη τη διάρκεια της νέας χρονιάς. Αυτό μας έμαθε η γιαγιά μας, αυτό λένε και οι παραδόσεις. Επιστημονικά δεν υπάρχει εγγύηση για κάτι τέτοιο, αυτό που μπορούν να μας εγγυηθούν βάσει ερευνών, είναι ότι το ρόδι έχει πολλές σημαντικές ιδιότητες που μας ωφελούν. Γι’ αυτό καλύτερα αν είναι να το σπάσετε κάπου, σπάστε το στο πιάτο σας!

Το ρόδι, περιέχει πολλές βιταμίνες A, C, E, είναι πλούσιο σε φυλλικό οξύ καλύπτοντας περίπου το 25% της συνιστώμενης ημερήσιας δόσης, περιέχει κάλιο, σίδηρο, ασβέστιο, μαγνήσιο και πολλές ευεργετικές φυτικές ίνες.

Το ρόδι επίσης, είναι πλούσιο σε 3 διαφορετικά αντιοξειδωτικά, το ελλαγικό οξύ, τις ανθοκυανίνες και τις τανίνες, με το χυμό του να είναι ιδιαιτέρως πλούσιος σε αυτά και να ξεπερνά σε αντιοξειδωτική δράση ακόμη και το πράσινο τσάι, σύμφωνα με τις μελέτες του Ιδρύματος Αγροτικών Ερευνών.

rodi-icon2

Το ρόδι λοιπόν…

rodi-icon3 Προστατεύει από τον καρκίνο
Το ρόδι, χάρη στα υψηλά επίπεδα αντιοξειδωτικών που περιέχει, συγκεκριμένα 3 φορές περισσότερα από τα μούρα, το πράσινο τσάι αλλά και το κόκκινο κρασί, βοηθά στην προστασία των κυττάρων από τις ελεύθερες ρίζες. Αποτέλεσμα; Μας προστατεύει από διάφορες μορφές καρκίνου, κυρίως από τον καρκίνο του προστάτη και τον καρκίνο του μαστού. Επιπλέον έρευνες έχουν δείξει πως μπορεί να προστατεύσει και τον καρκίνο των πνευμόνων.

rodi-icon3Βοηθά στη στυτική δυσλειτουργία
Το ρόδι βοηθά στην καλύτερη κυκλοφορία του αίματος στο σώμα, κάτι που σύμφωνα με έρευνες που έχουν γίνει, μπορεί να βοηθήσει σε περιπτώσεις στυτικής δυσλειτουργίας.

rodi-icon3 Μυστικό νεότητας
Το ρόδι χάρη στην υψηλή περιεκτικότητα του σε αντιοξειδωτικά, επιδιορθώνει ή και προλαβαίνει την καταστροφή των κυττάρων του σώματος μας. Αυτό το καθιστά σύμμαχο νεότητας. Η συχνή κατανάλωση του ροδιού μπορεί να βελτιώσει την εικόνα της επιδερμίδας μας, των μαλλιών μας κάνοντας μας να δείχνουμε νεότεροι.

rodi-icon3 Βοηθά στη δυσκοιλιότητα
Το ρόδι, χάρη στις φυτικές του ίνες, βοηθά στην καλύτερη κινητικότητα του εντέρου, αντιμετωπίζοντας σε ένα βαθμό προβλήματα δυσκοιλιότητας.

rodi-icon3 Βοηθά στην υγεία του στόματος
Ο χυμός του ροδιού, έχει τις ίδιες ευεργετικές ιδιότητες με το ίδιο το φρούτο. Κάτι που δεν ισχύει για τους χυμούς άλλων φρούτων. Ο χυμός του λοιπόν, έχει την ικανότητα να μειώσει τη δημιουργία οδοντικής πλάκας αλλά και να σταματήσει διάφορες παθήσεις στα ούλα.

Πηγή: www.flowmagazine.gr

FlowMagazineLogo

Μοιραστείτε το άρθρο!

Facebook facebook   Twitter twitter   Email email  

KidsGo

Το KidsGo είναι ένας χώρος για παιδιά, γονείς κι εκπαιδευτικούς με πλούσιο επιμορφωτικό, ενημερωτικό και διασκεδαστικό υλικό. Εδώ τα παιδιά μπορούν να παίζουν ασφαλώς, να μαθαίνουν συνεχώς νέα πράγματα, να εκφράζονται ανταλλάσσοντας απόψεις και ιδέες, να ενημερώνονται για διάφορες παιδικές πολιτιστικές και καλλιτεχνικές εκδηλώσεις, να συμμετέχουν σε διαγωνισμούς και ομαδικές εργασίες, να δημιουργούν, να ολοκληρώνουν αποστολές, να συμμετέχουν σε δραστηριότητες και να εξερευνούν! Στο KidsGo γονείς κι εκπαιδευτικοί μπορούν να ενημερώνονται για ότι αφορά τα παιδιά και να συμμετέχουν κι αυτοί στέλνοντας δικές τους ιδέες και θέματα επίκαιρα και σχετικά πάντα με τον κόσμο του παιδιού.