Επικαιρότητα, νέα

  • KidsGo με αγάπη!

Γιορτάζουμε την Παγκόσμια Ημέρα Πλεξίματος σε Δημόσιους χώρους πλέκοντας τα πρώτα προικιά για τα προωράκια μας!

Ημερομηνία δημοσίευσης άρθρου: Ιουνίου 11, 2015 Συγγραφέας: KidsGo Κατηγορία: Επικαιρότητα, νέα

Γιορτάζουμε την Παγκόσμια Ημέρα Πλεξίματος σε Δημόσιους χώρους πλέκοντας τα πρώτα προικιά για τα προωράκια μας!

Σάββατο 13 Ιουνίου 2015 στις 11:00 π.μ. – 3:00 μ.μ. γιορτάζουμε την Παγκόσμια Ημέρα Πλεξίματος σε Δημόσιους χώρους και δημιουργούμε πλεκτά για το «Ηλιτόμηνον», τον οργανισμό που μάχεται και ενημερώνει για τα δικαιώματα, τις ανάγκες και τη φροντίδα που χρειάζονται τα πρόωρα βρέφη.

  • Σας αρέσει το πλέξιμο με βελόνες ή με βελονάκι;
  • Μήπως ανήκετε στην κατηγορία εκείνων που ξέρουν «κάτι λίγα» αλλά δεν τολμούν ή δεν προλαβαίνουν να ζητήσουν βοήθεια;
  • Σας αρέσει να μοιράζεστε με άλλους ανθρώπους τις γνώσεις και τα «μικρά και μεγάλα μυστικά» που κρύβει ένα πλεκτό: Το δικό σας;
  • Έχετε πλέξει ποτέ σε δημόσιους χώρους;
  • Θα θέλατε να συντονιστούμε και να πλέξουμε όλοι μαζί δημιουργώντας ένα έργο… με σκοπό;

Αν όλα τα παραπάνω σας ακούγονται ενδιαφέροντα τότε σας περιμένουμε το Σάββατο 13 Ιουνίου 2015 και ώρες 11:00 -15:00 στο κέντρο της Αθήνας (οδός Κολοκοτρώνη 30 Αθήνα), έξω από το κατάστημα Σακαλάκ. Σας έχουμε και μία έκπληξη, το κατάστημα Σακαλάκ θα μας διαθέσει δωρεάν, για εκείνη την ημέρα, ολόμαλλα νήματα εξαιρετικής ποιότητας και κατάλληλα για τα προωράκια μας. Εσείς φέρτε μαζί σας μόνον…καλή διάθεση… και βέβαια τις βελόνες ή τα βελονάκια σας Νούμερα 3 έως 5. Το ζαχαροπλαστείο Φύσις θα μας προσφέρει γλυκίσματα… για να μας λύσει τα χέρια!

Pagkosmia-Mera-Pleximatos-gia-Proora-Neogna-icon2

Η Βάσια Μπούζα και το Yarn stories for a cause σε συνεργασία με τους «Συνταξιούχους εν Δράσει», τους «Velonistas», την ομάδα «Πλέκουμε παρέα στη Αγία Παρασκευή», και την ΧΕΝ Νέας Σμύρνης ενώνουν τις δυνάμεις τους και σας περιμένουν για να γνωριστούμε και να πλέξουμε μαζί για το Ηλιτόμηνον γιορτάζοντας την Παγκόσμια Ημέρα Πλεξίματος σε Δημόσιους χώρους.

Ελάτε λοιπόν να δημιουργήσουμε ο καθένας το δικό του μικρό κομμάτι ακολουθώντας απλές συμβουλές και να δημιουργήσουμε ομαδικά έργα τέχνης, μικρά κουβερτάκια που θα μοιραστούν από το Ηλιτόμηνον σε πρόωρα βρέφη σε όλη την Ελλάδα.

Η συμμετοχή στην συνάντηση αυτή είναι ελεύθερη, απαραίτητη είναι η δήλωση συμμετοχής στο τηλέφωνο 6977 901 950 (Εύη Γαρδίκη).

Αξίζει να σημειωθεί ότι είναι η πρώτη φορά που τόσες ομάδες ενώνουν τις δυνάμεις τους, συμμετέχοντας σε παρόμοιες εκδηλώσεις σε ολόκληρη την Ελλάδα, με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα Πλεξίματος σε Δημόσιους Χώρους!

Ο χώρος είναι προσβάσιμος και φιλικός για άτομα με κινητική αναπηρία ενώ έχει ήδη προβλεφθεί διερμηνεία στην Ελληνική Νοηματική Γλώσσα.

Και να θυμάστε την ημέρα αυτή χιλιάδες πλέκτες/πλέκτριες θα συναντηθούν σε δημόσιους χώρους ανά τον κόσμο σε μια παγκόσμια γιορτή πλεξίματος!

https://www.facebook.com/events/1430742277234315/

Λίγα λόγια για την Παγκόσμια Ημέρα Πλεξίματος σε Δημόσιους χώρους:
Pagkosmia-Mera-Pleximatos-gia-Proora-Neogna-icon3Από το 2005, που ξεκίνησε για πρώτη φορά ως και φέτος χιλιάδες φίλοι / φίλες του πλεξίματος συγκεντρώνονται και πλέκουν σαν μια παρέα σε δημόσιους χώρους. Σκοπός της συνάντησης αυτής είναι να έρθουν σε επαφή οι φίλοι του πλεξίματος, να γνωριστούν μεταξύ τους να μοιραστούν ιδέες και εμπειρίες και να βγάλουν έξω από την μοναξιά των 4 τοίχων σχέδια, πλέξεις και ιδέες και βέβαια να μας ενθαρρύνετε να αποκτήσουμε κάτι πολύ παραπάνω από μια δημιουργική συνήθεια. Περισσότερες πληροφορίες σχετικά με την Παγκόσμια Ημέρα Πλεξίματος σε Δημόσιους χώρους θα βρείτε εδώ.

Λίγα λόγια για το Ηλιτόμηνον:
Το Ηλιτόμηνον ενώνει τη φωνή των γονέων πρόωρων και των επιστημόνων, με σκοπό τη φροντίδα των πρόωρων νεογνών. Για την επίτευξη του σκοπού του, διοργανώνει και υποστηρίζει κοινωνικές, επιστημονικές και εκπαιδευτικές δραστηριότητες που συμβάλλουν στην προώθηση και επίλυση των ιατρικών και κοινωνικοοικονομικών προβλημάτων των οικογενειών με πρόωρα νεογνά.

Το Ηλιτόμηνον ανήκει στο δίκτυο οργανώσεων γονέων από όλη την Ευρώπη που δρουν συντονισμένα με το EFCNI, το Ευρωπαϊκό Ίδρυμα για τη Φροντίδα των Νεογνών, και διεκδικούν από την Ε.Ε. τη θέσπιση ενιαίων εθνικών κατευθυντήριων οδηγιών με τις οποίες να διασφαλίζεται η παροχή κατάλληλης φροντίδας σε όλες τις εγκύους, τα νεογνά και τα πρόωρα βρέφη.

Γιατί με κάθε παιδί γεννιέται και μια ελπίδα, κι αυτή την ελπίδα το Ηλιτόμηνον θέλει να την κρατήσει ζωντανή και δυνατή.

Μοιραστείτε το άρθρο!

Facebook facebook   Twitter twitter   Email email  

KidsGo

Το KidsGo είναι ένας χώρος για παιδιά, γονείς κι εκπαιδευτικούς με πλούσιο επιμορφωτικό, ενημερωτικό και διασκεδαστικό υλικό. Εδώ τα παιδιά μπορούν να παίζουν ασφαλώς, να μαθαίνουν συνεχώς νέα πράγματα, να εκφράζονται ανταλλάσσοντας απόψεις και ιδέες, να ενημερώνονται για διάφορες παιδικές πολιτιστικές και καλλιτεχνικές εκδηλώσεις, να συμμετέχουν σε διαγωνισμούς και ομαδικές εργασίες, να δημιουργούν, να ολοκληρώνουν αποστολές, να συμμετέχουν σε δραστηριότητες και να εξερευνούν! Στο KidsGo γονείς κι εκπαιδευτικοί μπορούν να ενημερώνονται για ότι αφορά τα παιδιά και να συμμετέχουν κι αυτοί στέλνοντας δικές τους ιδέες και θέματα επίκαιρα και σχετικά πάντα με τον κόσμο του παιδιού.