Ενδιαφέρουν κι αυτά

  • KidsGo με αγάπη!

17 Αποφθέγματα σοφίας και φράσεις με δυνατά νοήματα!

Ημερομηνία δημοσίευσης άρθρου: Οκτωβρίου 7, 2015 Συγγραφέας: KidsGo Κατηγορία: Ενδιαφέρουν κι αυτά

17 Αποφθέγματα σοφίας και φράσεις με δυνατά νοήματα!

tip-sofa-logia1. Βοηθήστε τα παιδιά σας να γίνουν σκεπτόμενα άτομα στο μέλλον. Σχολιάζετε μαζί, με απλά λόγια, ειδήσεις, διαφημίσεις, γεγονότα που συμβαίνουν. Διδάξτε τα πώς –και όχι τι- να σκέφτονται.

18new-sofa-logia

tip-sofa-logia2. Η ευτυχία δημιουργεί φίλους, Η δυστυχία τους δοκιμάζει.

23a-sofa-logia

tip-sofa-logia3. Κάποια πράγματα που μπορείτε να δώσετε και να εξακολουθήσετε να τα έχετε, είναι: τα λόγια σας, ένα χαμόγελο, και μια ζεστή καρδιά. 

25-sofa-logia

tip-sofa-logia4. Μη δείχνεις ποτέ στα παιδιά σου ένα αυστηρό πρόσωπο. Η γλύκα σου κερδίζει την αγάπη τους. Αν κάνουν κάποιο λάθος μάθε τα να το διορθώνουν με τη βοήθεια της στοργικής τους μητέρας. (ΦΩΚΥΛΙΔΗΣ)

29-sofa-logia

tip-sofa-logia5. Εμπιστέψου όχι όσους σε επαινούν για κάθε τι που κάνεις ή που λες, αλλά όσους σε επιπλήττουν για τα σφάλματα σου. (Ισοκράτης)

48-sofa-logia

tip-sofa-logia6. Να είσαι ευγνώμων για τα καλά και τα άσχημα στη ζωή σου. Και τα δύο σου δίδαξαν κάτι. Χαλίλ Γκιμπράν

30-sofa-logia

tip-sofa-logia7. Οι άνθρωποι μπορεί να ξεχάσουν τι τους είπες, ποτέ όμως δεν θα ξεχάσουν πως τους έκανες να αισθανθούν!

32-sofa-logia

tip-sofa-logia8. Οι καλύτεροι δάσκαλοι είναι αυτοί που θα σου δείξουν πού να κοιτάξεις …αλλά δεν θα σου πουν τί να δείς! (Alexandra K. Trenfor)

33-sofa-logia

tip-sofa-logia9. Μερικές φορές, μια αγκαλιά είναι όλα όσα χρειαζόμαστε!

34-sofa-logia

tip-sofa-logia10. Πάντα κάποιος θα είναι πιο όμορφος. Πάντα κάποιος θα είναι πιο έξυπνος. Πάντα κάποιος θα είναι νεότερος. Αλλά ποτέ κανείς δεν θα είναι εσύ!

35-sofa-logia

tip-sofa-logia11. Δούλεψε σα να μην χρειάζεσαι τα χρήματα, αγάπησε σα να μην έχεις πληγωθεί ποτέ και χόρεψε σα να μη σε βλέπει κανένας!

36-sofa-logia

tip-sofa-logia12. Tο καλύτερο πράγμα στη ζωή είναι να βρεις κάποιον που γνωρίζει όλες σου τις αδυναμίες, και εξακολουθεί να πιστεύει πως είσαι εκπληκτικός!

37-sofa-logia

tip-sofa-logia13. Το κλάμα δεν είναι σημάδι αδυναμίας. Από τότε που γεννήθηκες, είναι σημάδι ότι είσαι ζωντανός!

38-sofa-logia

tip-sofa-logia14. «Δεν ξέρω τίποτα άλλο, για το οποίο κάθε λογικός άνθρωπος θα έπρεπε να νοιάζεται περισσότερο, παρά το πώς το παιδί του θα γίνει ο πιο καλός άνθρωπος.» (Πλάτων)

44-sofa-logia

tip-sofa-logia15. Εάν προσέξουμε καλά, θα αντιληφθούμε ότι καμιά ημέρα δεν είναι η ίδια με την άλλη. Κάθε πρωινό φέρνει μαζί του μια κρυμμένη ευλογία. (Πάολο Κουέλο)

45-sofa-logia

tip-sofa-logia16. Ένα παιδί μπορεί να διδάξει σε έναν ενήλικα τρία πράγματα: να είναι ευτυχισμένος χωρίς ιδιαίτερο λόγο, να είναι πάντα απασχολημένος με κάτι, και να ξέρει να απαιτεί μ’ όλη του τη δύναμη αυτό που θέλει. (Πάολο Κουέλο)

46-sofa-logia

tip-sofa-logia17. Κάθε άνθρωπος που φτάνει πάνω από ένα συνηθισμένο επίπεδο, έχει λάβει δύο εκπαιδεύσεις:
τη μία από τους δασκάλους του και…
την άλλη -πιο προσωπική και πιο σημαντική- από τον εαυτό του!
Edward Gibbon, 1737-1794, Άγγλος ιστορικός

100-sofa-logia

Μοιραστείτε το άρθρο!

Facebook facebook   Twitter twitter   Email email  

KidsGo

Το KidsGo είναι ένας χώρος για παιδιά, γονείς κι εκπαιδευτικούς με πλούσιο επιμορφωτικό, ενημερωτικό και διασκεδαστικό υλικό. Εδώ τα παιδιά μπορούν να παίζουν ασφαλώς, να μαθαίνουν συνεχώς νέα πράγματα, να εκφράζονται ανταλλάσσοντας απόψεις και ιδέες, να ενημερώνονται για διάφορες παιδικές πολιτιστικές και καλλιτεχνικές εκδηλώσεις, να συμμετέχουν σε διαγωνισμούς και ομαδικές εργασίες, να δημιουργούν, να ολοκληρώνουν αποστολές, να συμμετέχουν σε δραστηριότητες και να εξερευνούν! Στο KidsGo γονείς κι εκπαιδευτικοί μπορούν να ενημερώνονται για ότι αφορά τα παιδιά και να συμμετέχουν κι αυτοί στέλνοντας δικές τους ιδέες και θέματα επίκαιρα και σχετικά πάντα με τον κόσμο του παιδιού.